Нашите кухни - тема 100

• 20 875
  • 452
  •   8
Отговори
# 435
  • Plovdiv, Bulgaria
Някой има ли кухня от Практикер ,има 3 d представяне ,ползвали ли сте го и доволни ли сте ?

Аз имам кухня на фирма Алпи от Практикер. При изготвянето на проекта /50 лв / ти дават и офертата кое колко струва, включиа и гърба и плота на кухнята, и мивката и батерията. Бързо, за около 3 седмици доставиха всичко, само мивката се забави малко повече.

Аз от скоро съм с кухня на Ирим, гледах в Практикер, но в крайна сметка поръчах от Мебел дизайн - направиха ми проект в магазина им (безплатен). Като цяло модулните кухни ги има на много места и всеки магазин трябва да предлага проект.

# 436
Днес ще ходим за дръжки, а все още не знам какво искам.  Съобразявате ли се за посоката на линейните дръжки при различно отварящи се шкафове, за да бъде отварянето интуитивно или предпочитате да са подредени?
Ще търся черни матови дръжки.

Последна редакция: ср, 08 окт 2025, 11:39 от •mimoza•

# 437
  • София
Аз се съобразявам с удобството си за хващане и отваряне, за мен така е естествено и ми е красиво.

# 438
Залагам на симетрията. Слагам ги центрирани на вратичките. Нямам проблем с отварянето на шкафовете, т.е. да се чудя и дърпам в обратната посока, нито аз, нито останалите вкъщи.
 Ако са от тези тип кант дръжки, от тях съм слагала и спрямо отварянето, но те са доста дискретни и не ме дразни асиметрията.

# 439
  • София
Предпочитам дръжките да са подредени - визуално не ми допада да има хоризонтално и вертикално поставени дръжки в една кухня, така че при проектирането на кухнята вероятно бих заложила на симетрията, освен ако това не прецаква твърде много функционалността и практичността на кухнята.

# 440
  • UK
В новата кухня дизайнерката сложи дръжките на хладилника и фризера хоризонтални. Убеди ни , че изглежда по - добре така  и няма да е проблем с отварянето. Ще видим след три седмици , когато пристигне и я монтират. Най-много да дойда да ви се оплаквам

# 441
В новата кухня дизайнерката сложи дръжките на хладилника и фризера хоризонтални. Убеди ни , че изглежда по - добре така  и няма да е проблем с отварянето. Ще видим след три седмици , когато пристигне и я монтират. Най-много да дойда да ви се оплаквам
Действително ще изглежда по-добре така (даже предишният ми хладилник фабрично си беше с така монтирана дръжка и се свиква), моят замисъл беше същият, но все пак бутилиерата и сегашният ми хладилник са с вертикално монтирани дръжки - за хладилника имаше някаква пречка, а за бутилиерата дръжката идваше твърде голяма за хоризонтален монтаж и не стоеше добре.

# 442
И като каза пречка, да ви кажа моя майстор какви ги сътвори....помагайте, че съм бясна!
Не намерихме дръжки и е било за добро.
Едва сега виждам, че на лявата вратичка при вертикалните дръжка не мога да сложа, защото влиза в конфликт с клапващата.
Опцията е да остане без дръжка /какъв бил проблема - проблема е, че си я мислил да е с дръжка и аз си я искам/ или да мисля за кант дръжки L- профил, ако изобщо могат да влязат. Клапващите са с Aventos - и на Блум. Мислих и за пуш, но пантите са плавни на Блум и не става, на Авентоса също не става...
Скрит текст:

Последна редакция: ср, 08 окт 2025, 21:57 от •mimoza•

# 443
Освен дръжката според мен разминаването е на милиметър и е малко. В бъдеще при някое разширяване, висване или леко измятане ще задере.

# 444
Така е за съжаление, също го видях.
Идва ми на ум дали мога да сменя този механизъм с такъв, но не знам колко изнася вратичката напред преди да се вдигне и дали изобщо ще ми свърши работа.

# 445
Моите L-ки имат ръбче и нагоре, за да се хващат, което означава, че вратата на съседния шкаф пак би ги ударила.

# 446
Сложи отдолу улей и отваряй без дръжка.Има вече такива в магазините за обков и кухненски механизми.

# 447
И като каза пречка, да ви кажа моя майстор какви ги сътвори....помагайте, че съм бясна!
Не намерихме дръжки и е било за добро.
Едва сега виждам, че на лявата вратичка при вертикалните дръжка не мога да сложа, защото влиза в конфликт с клапващата.
Опцията е да остане без дръжка /какъв бил проблема - проблема е, че си я мислил да е с дръжка и аз си я искам/ или да мисля за кант дръжки L- профил, ако изобщо могат да влязат. Клапващите са с Aventos - и на Блум. Мислих и за пуш, но пантите са плавни на Блум и не става, на Авентоса също не става...
Скрит текст:

Това, че пантите са с плавно не е никакъв проблем, то може да се изключи. Пуш бутон ще избута вратата напред поне 1мм или 2мм и пак може да е проблем. Най-лесно би било или да скоси вратата отдолу или да намали вратите с авентос и в дясно да сложи някаква малка бленда.

# 448
user555,  за да сложи бленда вдясно, трябва да подложи и на механизма, иначе няма как да стане. Избутването на вратата напред с милиметри не е проблем, имам 10см докато засегне предвидената дръжка /може и повече, ако сложа по - малка/. На другата вратичка има бленда 3см. до колкото е от значение.
Фугата на ъгъла е поне 5мм. Към върха на вратата леко се стеснява, стените ни не са прави колкото би ми се искало.
Не разбрах как да скоси вратата, но може да я отреже до първия рафт, който е на височина 20см и да остане открит рафт.
Май така проблема ще се реши най- безболезнено.
Скрит текст:

Последна редакция: чт, 09 окт 2025, 00:24 от •mimoza•

# 449
За подлагането е ясно, няма как. Говорех за вратата вдясно от клапващите, че ще излезе напред, ако се сложи пуш. Скосява се вратата на 45 градуса отдолу от вътрешната страна, за да може да се захване да се отваря. Прерязване, за да стане открит рафт няма да ви хареса, 99% съм сигурен. Ако държите на дръжка, прерязва клапващите, ако останете без, варянтите са пуш и скосяване.

Общи условия

Активация на акаунт