Учтиви, но фалшиви

• 11 837
  • 308
  •   1
Отговори
# 210
Ако тръгна да правя анализ дали е истинска или не, усмивката на хора, с които се разминавам и поздравявам, ще ми отиде целият ден.
Разбира се. По-скоро имам предвид хора, които вече познавам до някаква степен и сравнително лесно мога да преценя дали са искрени.

# 211
  • София
То да се объркаш... хем прекаленото фамилиарничене не било прието, а южняците ако не те мляснат 3 пъти минимум...
Да не останете с впечатлението, че съм против, обаче знаеш ли кой какъв е.

Що се отнася до усмивките - има си хора, които каквото и да им говориш, неизменно разтягат устни в усмивка, но дотам. Позата "винаги усмихнат и приветлив" я има, но като знаеш, че веднага зад гърба ти те плюят....мерси.

# 212
Това което ми прави впечатление е че  доста негативно се говори за усмихнатите хора. Защо?!?!?
Какво толкова против усмивките имате и защо толкова дразнят.

Защото имам много малко неща които ме радват, така че щастливите хора ме дразнят, бягам настрани
Много жалко!
Съжалявам!
.....но другите не са виновни за вашето нещастие.  Явно има доста като вас.

# 213
Това което ми прави впечатление е че  доста негативно се говори за усмихнатите хора. Защо?!?!?
Какво толкова против усмивките имате и защо толкова дразнят.

Защото имам много малко неща които ме радват, така че щастливите хора ме дразнят, бягам настрани
Те със сигурност са още по-щастливи, че не сте агресивен!

# 214
  • Countryside
От темата разбрах, че усмихнатите хора пречат. Те са фалшиви и явно искат нещо от теб, а намусените темерути и социопати са натурални ангелчета. Няма здравей, няма поздрав, да не говорим да ти отвори вратата или с нещо да ти помогне. Пък ако скочи де бие, още по-добре. Евалата.

# 215
От темата разбрах, че усмихнатите хора пречат. Те са фалшиви и явно искат нещо от теб, а намусените темерути и социопати са натурални ангелчета. Няма здравей, няма поздрав, да не говорим да ти отвори вратата или с нещо да ти помогне. Пък ако скочи де бие, още по-добре. Евалата.
Явно четеш темата както Дявола Евангелието. В цялата тема имаше едно единствено твърдение, че жената не понася щастливи хора. Всички останали се аргументираха и стана ясно, че усмихнатите и сърдечни хора никому не пречат, напротив.

# 216
Явно четеш темата както Дявола Евангелието. В цялата тема имаше едно единствено твърдение, че жената не понася щастливи хора. Всички останали се аргументираха и стана ясно, че усмихнатите и сърдечни хора никому не пречат, напротив.

Wink
Сарказъм беше.

# 217
Soney, аз го приех за чиста монета. Grinning  Но пък всеки има право да харесва, или не харесва нещо или някой. Grinning
А пък и нека "хвърли камък" този, който не имал тежък период през живота си с усещането, че светът му е рухнал и  му е било приятно в компания на развеселени и безгрижни щастливци. Simple Smile

# 218
  • "Аз съм пътешественик и мореплавател - всеки ден откривам нови земи в душата си" Х. Джубран
Не мога да разбера защо елементарното възпитание като да кажеш добро утро, заповядайте, хубав ден, да попиташ как си и да ти отвърнат добре благодаря пречат на хората и ги карат да се чувстват зле и едва ли не да завиждат на чуждото "щастие". Наистина спазването на минимален етикет и норми на поведение в обществото в Бг масово явно пречи и не се одобрява. Причини много, всеки ще си намери повод да се държи грубо, гаменски, просташки и ще изкара хиляда и едно оправдания.

# 219
  • София
А аз не разбирам как винаги някой решава, че щом критикуваш едната крайност - значи автоматично си фен на другата. Колко пъти се явява някой с такава гръмка констатация за тема едва 15 страници.
Не мога да разбера защо елементарното възпитание като да кажеш добро утро, заповядайте, хубав ден, да попиташ как си и да ти отвърнат добре благодаря пречат на хората и ги карат да се чувстват зле и едва ли не да завиждат на чуждото "щастие". Наистина спазването на минимален етикет и норми на поведение в обществото в Бг масово явно пречи и не се одобрява.

# 220
  • "Аз съм пътешественик и мореплавател - всеки ден откривам нови земи в душата си" Х. Джубран
А аз не разбирам как винаги някой решава, че щом критикуваш едната крайност - значи автоматично си фен на другата. Колко пъти се явява някой с такава гръмка констатация за тема едва 15 страници.
Не мога да разбера защо елементарното възпитание като да кажеш добро утро, заповядайте, хубав ден, да попиташ как си и да ти отвърнат добре благодаря пречат на хората и ги карат да се чувстват зле и едва ли не да завиждат на чуждото "щастие". Наистина спазването на минимален етикет и норми на поведение в обществото в Бг масово явно пречи и не се одобрява.
Колко?

# 221
  • До хладилника, който обичам
Общо взето, когато някой каже "Смятам, че всички пчели са гадни същества, които ми мислят злото", това автоматично означава, че всяка една пчела е гадна и му мисли злото, не само пчелите, от които тоя човек е бил ужилен.

# 222
А какво мислите за следното нещо. Доста пъти съм го наблюдавала със себе си. Усмихвате се, вежливи сте, не се репчите  и хората ви възприемат като идиоти и започват да ви третират като идиоти и да се мъчат да ви се качат на главата.

# 223
Точно така се получава. Обаче аз както съм много мила и добричка, в даден момент, когато най-малко очакват, избухвам с реакция, и както са много ербап, замръзват. И точно в този момент, започват да ме уважават.

# 224
Както във форума - няма как с един подход към всички - и към възпитаните, и към простаците. Реагираш според обстоятелствата и този отсреща. Пълно е с хора и в реала, и във виртуала, които бъркат доброто възпитание с малодушие, от теб зависи как ще ги третираш в замяна.

Общи условия

Активация на акаунт