НПМГ - Тема 11

• 17 406
  • 134
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Бихте ли споделили, моля, информация за екскурзии и езикови лагери, ако има такива. Интересуват ме предимно дали има такива през ваканциите, понеже ние по принцип отрано планираме почивките, а детето със сигурност ще иска да се възползва. Вероятно на РС ще стане ясно, но пък нямам търпение.
Миналата година обявиха няколко екскурзии, но ги сервираха една по една в школото и се започна едно "дрънчене", докато се изпозапише цялото училище кой където иска и докато се наместят групите...😁 надявам се по-систематизирано да ги обявят тази година. Иначе бяха много хубави екскурзиите, имаше за пролетната и лятната ваканция, имаше и бяло и синьо училище. Днес обаче учителят по физическо обяви, че няма да организира повече лагери, заради случката с парасейлинга. Дано все пак да остане бялото училище, макар и с други ръководители, защото беше супер.

# 121
  • София
Мецане, не си чел внимателно, пък си объркал и темата, тя е за ДГ, била тя и Национална. Много си е на място казаното от Ганис и без да познавам детето  ме възмути коментара на пишещия. Не си разбрал към кого го е отправено.

Принципно за малките са плюс състезанията/олимпиадите, но и деца от СМГ отказват да ходят.
Ако Толев им преподава в 7 клас, като нищо да са масово на Химия, увлечени, не по задължение.
При големите школите за олимпиадите и школите  са пожелание, от учител сме чували "не са задължителни или пожелателни, защото те са за ученици, които имат интерес към целия предмет, а в тази възраст имат предпочитания и дори да са гениални в една област, олимпиадата не е тяхното".
Имаше школа, за която се прави подбор заради прекаления интерес, при това и от ученици с друг профил.

Екскурзии има, не винаги се предлагат на всички. (Една от тях стана по-известна и от тези на НЕГ)

По ООП се ходи на уроци, извън "традиционния" БЕЛ за ДЗИ, при "нас" Математиката в неМатематическа паралелка бе 5 г. с къси клечки. Първите 3 г. спасихме с уроци (и не бяхме изключение/единици), а след като радостта от смяната бе кратка, "приехме" нещата (а и дупките бяха запълнени на макс от учител преподаващ на 1-7мо класници). Някой тук ще се разпознае за отправеното към мен предупреждение. Никой не прие проблема мълчейки, децата в това число (бяха будни деца и страхотен клас)
Скрит текст:
опити за манипулация от страна на първия имаше, говорене срещу следващия - точно поговорката "присмял се хърбел на щърбел".
Вече липсва в списъка на училището.
По Химия и Биология също се ходи на уроци, за съжаление обещаното предимството от 3те профила, не се случи. Да, след това бе плюс, но не и за приемните изпити, ходят и олимпийци.
С езиците е съвсем различно, не знам за деца с уроци заради изоставане, поне за АЕ. Ходи за сертификатна подготовка или защото нивото в гимназията им е ниско (в гимназията е РИЧЕ от А1, а имат FCE C1/B2).

# 122
Класни ръководители 8. клас

💡г-н Трифон Ефтов - класен ръководител на 8.А и учител по Физика
💡г-жа Ана Духалова - класен ръководител на 8.Б и учител по Български език и литература
💡г-жа Красимира Иванова - класен ръководител на 8.В и учител по Философия
💡г-жа Людмила Кирилова - класен ръководител на 8.Г и учител по Химия
💡г-н Александър Милушев - класен ръководител на 8.Д и учител по Биология
💡г-жа РалицаГеоргиева - класен ръководител на 8.Е и учител по Немски език
💡г-жа Нина Цветкова - класен ръководител на 8.Ж и учител по География
Желаем на тях и всички осмокласници успех през новата 2025/2026 година!

# 123
  • Mars Hotel
Ох, госпожата в дясно защо така некадърно са я фотошопнали на снимката? Ужасно е! Joy

# 124
Случайно ли е че няма класен-математик?

# 125
  • София
Никакво значение кой ще е класния, важното е как се разбират.
В 8ми клас синът ми бе с класен по АЕ, но не им се получи химията и бяха уговаряли учител по История и Биология да им стане класен. Биоложката се съгласи (а те продължиха си обичаха учителя по История, виждаха се с нея и след скоропостижното ѝ пенсиониране), звучи логично за Биологическа паралелка (за щастие успя да ги изведе до 12 клас, че и нея като нищо можеха да пенсионират), но пък СХН-паралелката (това преди да намалят гимназиалните паралелки) бяха от начало до край с класен по ФВС.
Всъщност може да е по-добре да не е математик, ако той/тя води на двата математически клас, за да няма усещане за толериран клас.
Скрит текст:
Бивши съученици на малкото ми се бяха оплаквали от различни отношение, а версията на учителя бе, че "имало ревност" (версиите не е по ЕЖК, а Едни Уши Чуха)

Има ли статистика колко от малките продължават в гимназията и в какви профили?

# 126
Здравейте, подарявам учебници и сборници по математика
*за 8 клас:
Сборник -изд. Анубис,
Сборник, свободно избираема подготовка - изд. Даниела Убенова
 *за профилирана подготовка по математика за 11 и 12 клас.
Модул 1 и 3  - изд. Klett
Модул 2 и 4 - изд. Просвета

Ако имате интерес може да ми пишете на лични.
Успех на всички през новата учебна година!

# 127
Всеки учител може да бъде чудесен класен, без значение по какво преподава.   На нашите е госпожата по рисуване - страхотна класна, обичат си я много.

# 128
  • София

На 5а класната е математик.

# 129
Преподавателят на осмите класове математици преподаваше и на 5-7 клас и пак не беше класен. Може да има лични причини. Но това не пречи децата да го харесват много.

# 130
Кортезов само до 8-ми клас ли преподава?

# 131
В момента води на 11 клас.

# 132
  • гр.София
Здравейте,моля за отзиви за курсовете по химия НПМГ след 7 клас .На сайта са посочени двама преподаватели Юлиян Романов и Марта Вачова. Има ли разлика в преподаването.Полезен ли е курса ,има ли насоки за изпитите .Благодаря предварително за отговорите.

# 133
Двамата преподаватели, които посочвате не са ни познати, тъй като май са нови за училището. Моето дете беше при Наско Стаменов. Прочели сте вероятно мнението ми, че курсът за моето дете не донесе някакви ползи, тъй като групите са големи (над 60 човека), а преподаването всъщност  е лекционно. Покрива се материала от учебника, но просто по-сбито и за кратко време. Нямаше допълнителни помагала и са решили само един пробен тест за целия курс.
Основен съвет от наша страна към детето Ви - да си учи сериозно темите от учебника и да знае добре реакциите на веществата, както и задачите за смятане (напр. за масова част)
Успех! 

# 134
Двамата преподаватели, които посочвате не са ни познати, тъй като май са нови за училището. Моето дете беше при Наско Стаменов. Прочели сте вероятно мнението ми, че курсът за моето дете не донесе някакви ползи, тъй като групите са големи (над 60 човека), а преподаването всъщност  е лекционно. Покрива се материала от учебника, но просто по-сбито и за кратко време. Нямаше допълнителни помагала и са решили само един пробен тест за целия курс.
Основен съвет от наша страна към детето Ви - да си учи сериозно темите от учебника и да знае добре реакциите на веществата, както и задачите за смятане (напр. за масова част)
Успех! 
И задачи от олимпиади областен кръг минали години Simple Smile
Моето дете е 10 клас, не е ходило на курс. Юлиан Романов водеше курс и преди  4 години, ако не ми се губят спомените де...

Общи условия

Активация на акаунт