Тренировки в домашни условия - 124

• 30 254
  • 708
  •   2
Отговори
# 570
Здравейте! Моята контузия още не е отминала напълно, поради което и тази седмица не тренирам крака, а единствено ходя повече. То с малко дете няма как иначе. Днес направих една 10 минутна тренировка за корем на Карълайн (ще дам линк), както и единични арнолд преси с дъмбел 5 кг. Вчера пък тренирах само горен крайник.  Честно казано нямам търпение да опитам пак упражнения за крака, дори и не с дъмбели, защото се чувствам като изоставаща.
https://www.youtube.com/watch?v=5bgVXyP0IIM

# 571
Днес ми беше почивен ден- Хата йога практика сутринта, и още веднъж вечерта.

# 572
След приключване на минисерията 10 х 10 Германско обемно трениране по Каролина Ирландска съм убедена, че ще я правя отново и отново - със сигурност след приключване на всяка голяма програма или на 3-4 месеца за проверка на моментното състояние на физиката и психиката Hug
Очарована съм, че това, което си представях като ужасна скука и огромно ментално предизвикателство, се оказа толкова вдъхновяващо и зареждащо преживяване.

Новата програма IRON Pro започна, но аз ще я подхвана от идния понеделник.
За тази седмица си подбрах една тренировка за глутеуси и две тренировки за горна част на принципа post exhaust от PE Program, както и една единична 50-минутна тренировка за крака в стандартен формат.
От всички програми на Карълайн РЕ ми е най-трудната с тези сякаш безкрайни суперсерии за изцеждане на поредния беден мускул Cry, но пък е хубаво от време на време да се сменят интензитетът и темпото.
Предвидих си и две йога практики.
Опитах се да клеча с Ваня - голям зор, девойки, едва изкарах 10-минутната тренировка, която показахте тук. Но пък после се чувствах страхотно! Ще упорствам, но с такива кратки сесии. По-дълги са далеч над възможностите ми.

# 573
Vetrena, Hug
Ще се включа в платформата на Каролина Ирландска Heart след Iron.
С клека внимавай тежестта да е по-скоро на петите, за да не товариш хип флексорите, че боли много. Head Band

Направих си сутрешната Хата йога практика, поработих малко, и сега отивам да тичам до парка за калистеника. Там ще вися, и ще си правя маймунджилъците на Ваня.
На двамата другари от Strength Side съм в див възторг от Крокодилското ходене, което е, всъщност, динамична Lizard pose! Жестоко е за хип флексорите, и води до преден шпагат. Почти съм си го върнала, за което благодаря на Ваня и нейното клечене. С ляв крак напред е трагедия пълна обаче. много работа имам за десния хип флексор.
Затова вкарах Сурия Намаскар от Хата Йога, освен АТГ нападите.

Гледах една бегачка, която твърди, че предният шпагат изцяло я е възстановил след плантарен фасцилит, а аз имах и на двата крака, първо 21ва, после 2022, октомври, в другия крак.

Довечера Каролинка и крака, ден 38 от Епик 2.
Поръчах си нов кантар. Контрол трябва да има.

# 574
...
Опитах се да клеча с Ваня - голям зор, девойки, едва изкарах 10-минутната тренировка, която показахте тук. Но пък после се чувствах страхотно! Ще упорствам, но с такива кратки сесии. По-дълги са далеч над възможностите ми.

Бихте ли дали линк към 10-минутната тренировка с клекове?

# 575
  • на острова на мечтите
Живанк@, Ваня няма десет минутна тренировка. Започваш с клек и караш докато издържиш. Аз първият път едвам докарах до минута. После полека ,започнах да увеличаваме времето. Понякога правя пет минути и после почивам. Понякога 20 минути сутрин и десет минути вечер,идеята е да издържа 30 минути. Вчера например, издържах две минути и тялото ми рече "Не!". Прекъснах естествено. Починах си и пак клекнах. Когато Dez  даде идеята за клек, реших че ще е по-лесно от Каролина. Ама не е
 Ваня си клечи все едно е на две години. Аз се подпирам все още на кубчето, но се старая да съм постоянна.
Обаче днес се качих на една маса, без да съм тромава като баба и без да се подпирам на стената,а после клекнах, за да стигна до пода, където трябваше да мацна една боичка. Та така, клякайте, докато не сте се вдървили.
Аз два пъти съм чупила все левият крак, а едновременно и лявата ръка. Трудничко е след травма.

# 576
Дес, мерси за Ваня!
Апропо, цитираният БГ сайт също е много добър!

Учудващо за мен съм добра на простите клекове (маласана винаги ми е била "силна" и лесна поза в йогата), но каква трагедия съм на висенето! Но ще работя и по двете, добре, че ММ сложи лост за дребния (който последните месеци стана по-висок от мен, та трябва да му сменя прякора)

И ще трябва да си направя час за лекар за дясната китка, която 6+ месеца след 2-те падания все още ме боли на моменти, нямам пълен range of motion и стърчи някакъв кокал, който го нямам на лявата.

Последна редакция: ср, 10 сеп 2025, 16:59 от Agent Provocateur

# 577
  • Бургас/Пз
...

Бихте ли дали линк към 10-минутната тренировка с клекове?
Върнах се назад, но нещо намерих такава тренировка, а само подкаст на Ваня. Ще ми е интересно Ветрена да споделиш повече за това какво представлява самата тренировка.

Днес мисля и аз да пробвам Iron pro. Явно в ютуб ще остане само първата тренировка. От другата седмица вече приключвам с частичните летни отпуски и смятам да подкарам от ден 1 Епик Ендгейм

Редактирам се, намерих клипчетата на Ваня на 37 страница 550 пост и след него. Просто на телефона не винаги ми се отваря всичко.  Ще пробвам. Много обичам клекове. Мога да правя тренировки само от такива и не ми омръзват

Последна редакция: ср, 10 сеп 2025, 16:47 от ani_d

# 578
Има 10 минутни тренировки доста.
Заповядайте:

Това също ми е любимо, първото и видео което видях и ме зариби.
Правя упражненията с нея. В горното видео също.

В канала ли има много кратки видеа и прогресии, не само подкасти.

Отчитам час калистеника, в които и 100 лицеви, този път 4х20, 2х10.
И 10км тръс.

# 579
+1 с поста на Агента -клеченето ми е ок ,висенето -трагедия ,опитвам се на лоста на дребния ,който вече не е дребен и едната ми китка е мазало Satisfied

Вчера направих първата тренировка от Iron pro -хич не ми хареса...статичен напад ,клек с повдигане на пети и тяга на един крак  е цялата тренировка ,голяма скука...

# 580
Отчитам час калистеника
^^^ Като каза калистеника тези дни слушах една кака, фен на калистениката и си мислех за теб. Ето тази:
https://www.youtube.com/watch?v=VsfivIagAU0
https://www.youtube.com/watch?v=qU6G3v0aIzI
^^^ далеч не със всичко казано от нея съм съгласна, но затова пък под клипа има няколко интересни мнения и дискусии.

Последна редакция: ср, 10 сеп 2025, 17:14 от Agent Provocateur

# 581
Клечането е естествено, но столовете са го махнали от ежедневието ни.
И аз клеча, шавам, балансирам и т.н., за да имам здрави крака.

Сутринта не можах да се дигна за спорт, но довечера отивам.

# 582
Ани, Живанк@, правих едната от двете тренировки, показани от Dez - 10 min Full Body Mobility. И аз си мислех, че съм добра на маласана, редовно я правя, но далече не толкова дълго. Понадигна се малко, пък пак клекна и продължавам Joy
Скоро не съм висяла, имам лост, ще пробвам утре колко ще издържа. Ще трябва и това да включа редовно. То поне лесно влиза в рутината.

НФБ, първата тренировка на IRON Pro звучи тъкмо като за мен - много си падам по скучните изпълнения. Като медитация са ми, само че една такава силова медитация Joy. Точно така се чувствах с 10х10.

# 583
Много благодаря на всички, ще пробвам някоя от програмите на Ваня

# 584
Ден 3 от Iron -дупе,утре почивка Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт