Какво задържа интереса на мъжа към една и съща жена дълги години

• 23 676
  • 661
  •   1
Отговори
# 45
Ясно. Това е вече като ги има децата. Съгласен съм!

# 46
Нека погледнем отвъд тривиалното-двама млади.
Децата при една млада двойка, при наличие на любов, са логичното продължение на тяхната любов.
Какво задържа инетерса на един мъж към жена, която няма да ражда вече? Т.е. да допуснем, че децата на тази жена са големи и самостоятелни, може да не са деца дори на въпросния мъж и т.н.
Само с четене на книги и задушевни интелектуални разговори много ме съмнява да се получи.

# 47
Любовта.
И вярата, че точно това е неговия/нейния човек. И няма по-добър за него/нея.

# 48
Любовта има срок на годност, обаче.
Някои твърдят, че е 3 години.
Simple Smile

# 49
  • София
Извън сутрешното заяждане, мисля че у всеки човек, това, което го задържа с любов в една връзка, е собствената осъзнатост, че наистина иска тази връзка, с този човек и те са на такова ниво на комуникация, че могат да работят заедно за бъдещето на тази връзка.
Love is a verb, както се казва. Желанието да работиш с точно този човек по всички аспекти на живота и личността ти.

# 50
Общите интереси, общите вълнения, общите теми за разговор, приятелството. И най-вече запазването на интимността във всяко едно отношение.

Това е и моят отговор, особено последното.

За друг важен фактор смятам приблизително еднаквото темпо на развитие и промяна. Никой от нас не е константен през целия си живот,  променяме се, развиваме се (или поспираме за малко), променяме си целите и приоритетите. Когато партньорите се движат със сходна скорост, нещата се получават. Ако обаче единият се движи с 20, а другият със 120, няма как да стане.

# 51
Същото, което задържа интереса на едно човешко същество към друго същество изобщо:
 - ползата (в най-хуманен прочит, каквито емоц. и др. нужди биват покрити)
 - привързаността, естественото удоволствие от това да са заедно
 - общата история/изминалото време заедно. Аз не съм тоя тип примерно, но виждам, че при много хора работи.

Не говорим за вътрешни мотиватори като лоялност, дълг, вярност, нали - щом говорим за интерес.

Между другото, хора, за които общата история и време заедно не са фактор (дори да са прекрасни), лесно могат да прехвърлят привързаността и ползата към друг обект.
Свят широк - хора всякакви...

# 52
  • София
Абсолютно вярно. С БМ почуствах как 2017-18 пътищата ни се разделят. Аз дръпнах напред, той дръпна настрани и то накрая се скъса, много ясно.

# 53
Нека погледнем отвъд тривиалното-двама млади.
Децата при една млада двойка, при наличие на любов, са логичното продължение на тяхната любов.

По принцип - да! Но малко обърнато - децата всъщност са целта на събирането на един мъж и една жена. Всички други интерпретации за космически сили, енергии са ... И отглеждането им е всъщност целта да останат заедно. После вече кой, колкото е узрял и създал приятелство, "сродна душа", рутина... И начин на оцеляване (инстинкт), единият е свикнал едно да прави, другият друго.  Другото са си вселенски интерпретации...

# 54
Rockstar, само че, това е непредвидимо. Не знаеш дали ще се случи. Няма правило за това, нито срок. Нито темпо на разминаване.
Seiko7075, да, като пак казвам, ако разглеждаме двойка млади.
Дългосрочна двойка може да има и на различна възраст. Например от 50 докъм 70 Simple Smile
Светът е шарен.
Има млади двойки с репродуктивни проблеми.
Има двойки, които са се открили на границата на края на детеродната възраст и то няма за кога да се ражда.

# 55
Само че, това е непредвидимо. Не знаеш дали ще се случи. Няма правило за това, нито срок. Нито темпо на разминаване.

Има, поне в рамките на условни 5 години, нормално мъж остава до отглеждането на невръстно дете. Дотогава то трябва да е осъзнато укрепнало, ако не се създаде второ (тогава пак пада поне за една две год. тестостеронът и търсенето на нежо друго), мъжът остава. Ако не, и не са "сродни" кой откъде е. И обратно, както казаха, ако "насилствено остане" заради децата, или морално, пак не е реално

# 56
  • София
Зависи. Ние се събрахме точно наопаки, понеже бяхме вече приятели и сродни души и искахме да сме двамата. Идеята за децата дойде след това, вкл. се оказа, че имаме проблем с реализирането, а после пък чак се оляхме. Wink
С човек, който не ми е сроден, не бих могла дори да съществувам. И редовно такива, вярващи как децата са център на света им, а помежду си не могат да се траят, идват да ги развеждаме. Даже някои откриват, че и децата не могат да понасят, защото точно другият също им е родител.

# 57
Само че, това е непредвидимо. Не знаеш дали ще се случи. Няма правило за това, нито срок. Нито темпо на разминаване.

Има, поне в рамките на условни 5 години, нормално мъж остава до отглеждането на невръстно дете. Дотогава то трябва да е осъзнато укрепнало, ако не се създаде второ (тогава пак пада поне за една две год. тестостеронът и търсенето на нежо друго), мъжът остава. Ако не, и не са "сродни" кой откъде е. И обратно, както казаха, ако "насилствено остане" заради децата, или морално, пак не е реално

Това въобще не е вярно обаче.
Тук няма нормално или ненормално.
Прекалено много случаи знаем за НЕоставане във връзка заради деца, така, както се тръби, че се остава заради деца. Има ги и двете-и двете са грешни, ако това е първопричината.
Все пак, все си мисля,ч е темата е за интереса. Не за отговорностите, които евентуално някой спазва при наличие на деца.

# 58
Имаше едно проучване преди време, за съжаление не помня всички подробности, но там разглеждаха три нива на различия в една двойка и как те се отразяват върху отношенията им и шансовете да се разделят.
Най-ниското ниво бяха някакви ежедневни битови различия, които не се отразяваха драматично върху връзката.
Най-високото ниво бяха различията в ценностите, които се оказваха непреодолима пречка за продължаване на връзката.

Та, това бих сложила в основата на задържането на интереса - общите ценности и хармонията.

# 59
Зависи. Ние се събрахме точно наопаки, понеже бяхме вече приятели и сродни души и искахме да сме двамата. Идеята за децата дойде след това, вкл. се оказа, че имаме проблем с реализирането, а после пък чак се оляхме. Wink
С човек, който не ми е сроден, не бих могла дори да съществувам. И редовно такива, вярващи как децата са център на света им, а помежду си не могат да се траят, идват да ги развеждаме. Даже някои откриват, че и децата не могат да понасят, защото точно другият също им е родител.

Е аз общо говоря. Чисто животински, какво кара един мъж, да пристъпи към една жена? И обратното ... Иначе ще си пристъпват еднополови, колкото да се подкрепят за да оцелеят, да са двойка. Не че няма такива Simple Smile. Има си някаква природа, която ни подтиква.

[Прекалено много случаи знаем за НЕоставане във връзка заради деца, така, както се тръби, че се остава заради деца. Има ги и двете-и двете са грешни, ако това е първопричината.
Все пак, все си мисля,ч е темата е за интереса. Не за отговорностите, които евентуално някой спазва при наличие на деца.

Фастък, аз говоря за първоначалния интерес. Какъв е смисълът и провокаторът - ами децата. Иначе поради каква причина се събират двама луди млади. За дългосрочния интерес, нямам отговор. Защо се събират възрастни двойки. Или поне не ме удовлетворява стандартния отговор, че в двойка по лесно оцелява индивидът. Общи разговори, развитие, култури ... Просто и двамата трябва да имат някаква конкретна борба, цел - оцеляване например, но не задължително.

Последна редакция: пн, 21 юли 2025, 11:09 от Seiko7075

Общи условия

Активация на акаунт