Токсична връзка

• 3 799
  • 58
  •   1
Отговори
# 30
Общо взето трябва да научиш едно: има хора, които нямат желание да се променят, и колкото и да се опитваш с говорене, няма да постигнеш нищо. И това е нормално - просто трябва за в бъдеще да внимаваш с какви хора се заобикаляш. Всеки е минал през това.
Продължи напред, ето приета си в София, ще се преместиш, ще се запознаеш с нови хора, нова компания и напълно ще го забравиш този льольо, даже ще ти е смешно като се сетиш как си го търпяла!

# 31
Означава точно това, че не са психолози. И с моят сме приятели и си споделяме всичко. Но ако имам проблем с емоциите отивам на психолог, не очаквам мъжът ми или мои приятели да са завършили това. Както като имам нужда отивам на лекар или друг вид майстор. Знам, че в България емоционалното здраве се неглижира. Авторке, ако не съзрееш и не си оправиш емоциите, ще ти се случва това с всеки мъж, колкото и да го обвиняваш. След като търпиш човек да те нарича така и плачеш, означава че имаш сериозен проблем. Който няма да се реши, ако правиш драми на хората, той се решава като задълбаеш дълбоко в себе си.

# 32
Уф, не можах да те прочета, само мярнах, че ти се имаш за жената, отгледала 16 годишен  ром , от приемно семейство, който се държи зле с теб

.
Мазохстка ли си?

# 33
Съжалявам, Таня,но не съм съгласна с това обобщение, че "мъжете не са психолози". Никой не казва, че партньорът трябва да е професионален терапевт, но ако във връзката няма емоционална подкрепа, изслушване и разбиране,тогава какво остава? Това не е психотерапия, това е човешка близост.
Да, хубаво е човек да търси професионална помощ, когато има нужда, но това не означава, че партньорите не трябва да си бъдат опора.
От моят мъж не очаквам да ми дава "диагноза", а просто да бъде до мен. Елементарна емпатия, не диплома.
Ако някой те нарича с обидни думи и те кара да плачеш,това не е защото "не си оправила емоциите",а защото той няма уважение към теб.
 Емоционалната зрялост не се измерва само с посещения при психолог, а и с това как се отнасяш към човека до себе си,дали го изслушваш, подкрепяш и уважаваш. Връзката не е бизнес договор, тя е емоционално партньорство.

# 34
Уф, не можах да те прочета, само мярнах, че ти се имаш за жената, отгледала 16 годишен  ром , от приемно семейство, който се държи зле с теб

.
Мазохстка ли си?
"Жена" е силна дума, има толкова много да уча и тепърва си осъзнавам пропуските и недостатъците в някои области. А за мазохизма - бих казала, че явно съм, щом съм търпяла, след като виждам, че нещата не вървят, вместо да прекратя отношенията като нормалните хора.
Общо взето трябва да научиш едно: има хора, които нямат желание да се променят, и колкото и да се опитваш с говорене, няма да постигнеш нищо. И това е нормално - просто трябва за в бъдеще да внимаваш с какви хора се заобикаляш. Всеки е минал през това.
Продължи напред, ето приета си в София, ще се преместиш, ще се запознаеш с нови хора, нова компания и напълно ще го забравиш този льольо, даже ще ти е смешно като се сетиш как си го търпяла!
То отсега ми става смешно, че не съм постъпила, както трябва и съм се бутала там, където няма смисъл, но както се вика, по-добре късно, отколкото никога. Ще бъда по-внимателна занапред и ще погледна собствените си недъзи, защото и аз имам трески за дялане.

Последна редакция: ср, 23 юли 2025, 17:41 от Анонимен

# 35
Макактакабе!?!
Аз за кво четох Тотем и Табу, Архетипи и социални инстинкти, + куп други тухли?
И са - не съм бил психолог? Няма угодия и тва сие.
=============
"Намери си някой, който да е влюбен в теб!" - любимия съвет на бгмамата.
За да има толкова много на брой еднакви теми (поради което и еднаквите съвети), това означава, че намирането изобщо не е лесна работа. Като сте толкова загрижени и спомоществувателни, редно е да кажете къде, кога и как да го намери тоя влюбен. Примерно - имам брат, имам син, имам познат младеж, познавам го, така и така, препоръчвам го Wink, там и там можеш да го срещнеш...
     По-емпатичните от вас могат и поне една първа срещa-вечеря в ресторант да спонсорират Simple Smile.
 Отделно, да не вземе пък да се окаже, че тя не би се влюбила в него, тоест пращайте снимки, да си избере момичето.
Препоръката си е препоръка, даже и при разнобой във вкусовете.
Изобщо уговорените бракове далеч не са били такъв ужас ужасен, за какъвто се представят тук.

# 36
  • Paris, France
Изобщо уговорените бракове далеч не са били такъв ужас ужасен, за какъвто се представят тук.
Не помня да сме ги коментирали, камо ли като ужас.

Аз с удоволствие бих спонсорирала вечери и почивки със сина ми, но интерес няма. Трябва да питам мъжа ми. Той обича да яде на ресторант. 😇🌞

# 37
Като е токсичен е трябвало да го разкараш отдавна.
Още на първия опит за подигравка и унижение с професоре и другите такива е трябвало да прекратиш връзка завинаги.
Аз такъв тон не бих търпяла.
Ти две години си се унижавала.
Явно си токсичен човек и ти

# 38
  • Най-красивата страна
Момиче,би трябвало  да покажеш,че имаш достойнство и себеуважение.
Той ти изневерява,обижда те,нарича те к..а,пренебрегва те...
А ти защо си търпяла всичко това?Да не би да са се свършили момчетата?Не мислиш ли,че заслужаваш нещо по-добро?

Блокирай го този навсякъде , приеми ситуацията ,като житейски опит и повече никога не позволявай на на никой да се отнася така с теб.Работи върху самочувствието си и вдигни летвата ,когато си избираш следващото момче.

# 39
Виж, авторке, прекалено драматизираш и се обясняваш за 19-годишна. Първия ти пост го прочетох по диагонал, останалите по диагонал, но през ред вече. Изключително натоварваща и досадна си и ако по същия начин се държиш с младежа и си толкова изискваща, хич не е изненадващо, че отношенията ви не вървят. Той не е цвете, ясно, ама и ти не си по-долу от него макар и в друг аспект.

Зарежи го, гледай си живота, ученето, спорт, приятели, излизания, пътувания. Сега ти е времето. Държиш се все едно си към 40-годишна, пък то разговори, пък анализи на взаимоотношения, пък очаквания,… Ужас, при това от един 17-годишен, който вчера се е научил да си връзва обувките. А може и да не се е научил. Слез на земята малко, не се опитвай да възпитаваш хората по твоите разбирания. Ако ти е приятно с тях, занимаваш се с тях. Ако не, намираш си друга компания.

# 40
Nedinka, по-точно не бих могла да го кажа.
И съвет към авторката, и не само: Такива нервни, когато трябва да се разговаря ги избягвайте. Това е бягане от отговорност, затова се изнервя. Това е признак на незрялост.

# 41
Бягай далеч.Само загуба на време.

# 42
Ама разбира се, че е незрял за сериозни взаимоотношения - младежът е на 17 години и някаква какичка седи и му обяснява как трябвало да я успокоява, да я разбира и да комуникират, за да имат здравословни и силни отношения. И аз да съм, и аз ще се изнервя от намилането на авторката. Ако и на него му обяснява вижданията си като на нас във форума, горкото тийнче. Разбирам да са на по 30 години и с идеята да градят семейство, ама момченцето е още непълнолетно.

# 43
Цитат
Тя много пъти се опита да говори с него и сама си призна, че не е узрял още и му казваше на него, че така той не трябва да се държи, но той е твърдоглав

Няма връзка с "узряването". Момчето просто е разглезено и няма нито уважение, нито емпатия към човека, с когото има вземане-даване. Целият ти живот е още пред теб, а тия отношения ги приеми просто като урок – какъв човек да избягваш занапред. Най-важното между двама души е да могат да се изслушват и, ако има проблеми, да стигат до компромис. Гледай напред и не си губи времето с такива хора.

# 44
  • София
Има една приказка: Когато някой ти каже, че изискванията са ти високи и си много за него - послушай го:  прав е! Бъди така добра и го освободи от бремето на присъствието си.

Общи условия

Активация на акаунт