КГБ = Клуб на Готините Баби - 237

• 19 754
  • 732
  •   1
Отговори
# 480
  • Вила Великула
Аз на 18 октомври по никакъв начин не мога да дойда, защото с ММ имаме резервация за Пловдив. Пак казвам - не се съобразявайте с мен и действайте.

# 481
  • някъде другаде
За 18 не могат Пипи , Клечка и Тану.
Аз съм съгласна и за 26. Фло и тя каза , че е съгласна. Макавели също.
Дайте днес утре да се разберем и в петък да резервирам.

# 482
Баща ми днес цял ден не се чувства добре. Притеснено ми е.
Ще откажа сбирката в Луковит, съжалявам.

# 483
  • София
Тетке, викахте ли ЛЛ или друг лекар?
Ако не - направете го. Вече е късно, но поне Бърза помощ може да го видят.
Луковита не го мисли - има много време до тогава.

# 484
Макавели, на нас ни раздадоха листовки, където изрично е написано, че ВиК ще копаят до оградата, а ние - от там до водомерите. Има опция за платена услуга, ама не е упоменато нищо като цена. Би ли ми казала къде да прочета
това, за което ми казваш?
Тони, с кучо ще сме сами още два дни. В събота децата ще дойдат, а в неделя ще се прибират в София.
Тетке, как сте?

# 485
Благодаря, тану, сега по-добре. Надявам се нощта да е спокойна.
Бях си легнала вече, когато телефона ми звънна. Подскочих. За хубаво ми звъняха, ама аз вече съм като заек.
Хайде лека нощ!

# 486
  • Вила Великула
26 октомври е Димитровден. Зетя е именик. Явно ще пропусна Луковит.
За ВиК не ми се говори. Като строяхме къщата ни казаха, че основния канал е на 150 м.от оградата и ако искаме да имаме вода, да си платим проекта, който да го направи посочен от тях човек, после да изградим водопровода, те да дойдат само да ни вържат към основната тръба и после официално да им го дарим. При въпроса ми -дали няма да имаме няколко сметки гратис- отговора беше - не.

# 487
  • някъде другаде
Добро утро!
ВиК са за убиване. При нас точно на центъра има авария повече от месец , от която тече доста вода. Ходиха в съседното село Пещерна да правят авария и тази я подминаха. Щяло да се сменя водопровода. Да де , но общината вчера на сесия решаваше дали да тегли заем за този водопровод. Ако го сменят ще мине поне още месец. Това е престъпление на 60 км. от тук в Плевен са на режим , а ние газим локви.
Тану , нищо не каза за Луковит.
Макавели , ти направи днес списък и дата и да се обаждам.
Днес селото ни има оброк и ще се готви курбан - чорба за здраве. Та ще се режат зеленчуци и месо. Предходните години се правеха трапези и имаше музика , но тази ще се раздава чорбата за вкъщи.
Хубав ден!

# 488
Добро утро!
Пиша от трамвая, като Мериан
от метрото!
Мериан-да!
Приключвам сезонът, Американецът се връща октомври,
а имам и други неща. Луковит отпада.
КАГ, радвам се за теб!
Хубаво изкарване!
Усмихнат ден, дами!

# 489
  • София
Добро утро!
Бела, в кой вагон си да те потърся? Stuck Out Tongue Winking Eye
Яла съм курбан, беше уникално вкусен.
И ние очакваме проблем с водата, но топлата. В началото на септември ще я спират за 7-8 дена. Ще търся приятелки с бойлер. Нали знаете вица за астронавта, който през 2050 година се върнал от космоса и поискал да се изкъпе, но бил забравил, че Топлофикация София прави профилактика. Имам чувството, че и през 3000 година ще продължат с профилактиката. В нормална държава щяхме да получим парични компенсации за подобно спиране. Абе който и да напсуваш все ще е малко!
За Луковит ме бройте за една нощувка в самостоятелна стая.
Въпреки идиотите от Топлофикация ви желая хубав ден.

# 490
Добро утро момичета ☕🌹
Благодаря за стиснатите палчета. За сега всичко е под контрол и добре. От това изследване зависеше и дали се налага ЯМР, на този етап отпада. Ще продължават да я следят както до сега, като периода се удължава от 3  на всеки 4-5 месеца. Дано, дано, дано 🙏
Предадохме щафетата и ние с ММ вече сме си в къщи. Доста закъсняхме вчера и на връщане спряхме да вечеряме в една любима кръчма в Луковит. Често го правим като пътуваме за София. Имат чудесна кухня. Чудехме се дали все още е така, че отдавна не бяхме я посещавали. Няма промяна, а ако знаете какви огромни са им порциите, а цените народни. На връщане малкият син и снахата бяха с нас и той като отвори менюто и вика, о тука цените  са още от соца бе 😊 Тони я знае кръчмата - Вики май се казваше.
За Луковит не мога нищо да кажа все още.
Отивам да оправям багажите и прасарника, на всички вас пожелавам да ви е хубав и усмихнат деня!

# 491
  • някъде другаде
Да , Кас , ресторанта е Вики.

# 492
  • Вила Великула
Добро утро и от мен.
На вън не мога да определя какво е времето. За сега няма слънце, но силно се надявам да огрее. Вики прави тренировка на двора с братовчедка и се надявам да успеем да стигнем навреме на плажа за изненадата и.

# 493

„Всяко утро е малко чудо – миг, в който светът се събужда заедно с теб. Ако го посрещнеш с усмивка, ще усетиш как целият ден става по-лек и изпълнен с хармония.“

Добро утро CoffeeCoffeeCoffee

Не уточнихме датата - Пипи категорично отпада, Клечка и Тану не могат на 18.10. Правя предложение за списък за 25-26 октомври - дописвайте се и коригирайте кой както решава:

1. Макавели - 2 бр. с 2 нощувки - на 24 и 25.10
2. Тони
3. Яжка
4. Тану
5. Важна клечка
6. Фло - 2 нощувки - на 24 и 25.10
7. Мериан - евентуално 2 нощувки - на 24 и 25.10 в единична стая
8. Ениса
9.Айша ?
10.Нами
11.Янче-то ?

Мериан, писах ти 2 нощувки, защото ние и Фло ще бъдем от петък вечер.
Фло, все пак потвърди две ли ще са нощувките?
Яжка, изпитай Жана няма ли желание да дойде?
Янче, ти какво решаваш?

Тану, ВиК са малко държава в държавата - те са смесени дружества между държавата и съответната община и всяко дружество си има допълнителни свои правила. Въпреки всичко са длъжни да спазват законовата нормативна уредба.
Скрит текст:
В сила е НАРЕДБА № 4 ОТ 14 СЕПТЕМВРИ 2004 Г. ЗА УСЛОВИЯТА И РЕДА ЗА ПРИСЪЕДИНЯВАНЕ НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ И ЗА ПОЛЗВАНЕ НА ВОДОСНАБДИТЕЛНИТЕ И КАНАЛИЗАЦИОННИТЕ СИСТЕМИ
https://lex.bg/laws/ldoc/2135493123

Чл. 7. (1) Имотите на потребителите се водоснабдяват, като сградните водопроводни инсталации или вътрешните водоснабдителни мрежи се присъединяват към водоснабдителните системи чрез водопроводно отклонение с водомерен възел.
(2) (Доп. - ДВ, бр. 63 от 2012 г., в сила от 17.08.2012 г.) Отпадъчните и/или дъждовните води от имотите на потребителите се отвеждат, като сградните канализационни инсталации или вътрешните канализационни мрежи се присъединяват към канализационните системи чрез канализационно отклонение посредством ревизионна шахта или ревизионен отвор - собственост на потребителите.
(3) Водопроводните отклонения с водомерните възли и канализационните отклонения са част от общите мрежи на водоснабдителните и канализационните системи и се изграждат и поддържат от операторите.
(4) Потребителите осигуряват условия за присъединяване, като предоставят на оператора достъп до изградените от тях:
1. водомерна шахта, разположена в поземлен имот или в помещение в сграда за присъединяване на водопроводното отклонение към водопроводната инсталация или към вътрешната водоснабдителна мрежа на потребителя;
2. ревизионна шахта, разположена в поземлен имот или в помещение на сграда за присъединяване на канализационното отклонение към сградната канализационна инсталация или към вътрешната канализационна мрежа.

Очакваме големите деца днес за няколко дни и може да не съм във възможност за писане много-много, но ще чета и пиша когато мога.

Започвам да готвя, а на вас желая хубав и спокоен ден - Heart и

# 494
  • София
Добро утро!
За Луковит - писах вече, че няма да присъствам.
За Перник - ще дойда.
Днес продължавам борбата с ЛЛ на Пл. и опитите да стигнем до ЛКК.
Ако и ел. рецепти пусне/обещала е от понеделник/ - направо ще черпя.
От понеделник обикалям квартала - до ДКЦ, до Софиямед, до Студ. ДКЦ. На другия ден пак. А утре ще трябва да се пазарува и приготвя нещо за мрънчоците. Ами то време за моите си задачи няма. Една от задачите е малко подаръче за Мрънла за събота. Баткото вече е уреден. Но защо ли ви занимавам с моите работи?
Попрочитам ви докато вися пред някой кабинет, докато пропиша съм забравила какво.

Общи условия

Активация на акаунт