Колко истина е твърде много истина?

• 7 622
  • 196
  •   1
Отговори
# 135
Естествено, че случаят не е”аз ще харча” да се разкрасявам, а семейството ще мизерства.
Както казах- няма за какво да се изказвате крайно, хубаво е да сме обективни, широкоскроени и да не сме “коне с капаци”.Също така е много лесно да се съди, но не е нужно, ако ме разбирате някои.

Последна редакция: пн, 18 авг 2025, 14:23 от ДХ3

# 136
  • Обран бостан ;)
Просто е тъжно, че има толкова много двойки, които въобще не са на една вълна и не уважават желанията на партньора си. И после някои са принудени да се въртят по всякакви начини само и само да постигнат това, което душата им иска

Силиконче примерно. Wink

# 137
Или джанти, дето струват 1500+ лв

# 138
Не съдете така абсолютно.Има мъже и жени, които просто ще са против да се даде сума за нещо, което според тях е глупост.И така човекът, който желае да направи/ да си купи нещо, е притиснат.
Познавам не един и двама, които правят проблеми на половинките си, които често не са свързани с пари, а с налагане на мнение:А наложеното мнение,  понякога натежава още, ако има и по-голяма сума на кантара.
Аз държа партньорът ми да уважава решенията ми и да приема, че понякога може да искам и неща, които за него са глупост, но за мен не са, тоест в този момент той ще ме подкрепи. Ако откаже да го направи, защото той е решил, че за него е глупост, ще съм много притеснена в избора си на партньор.

Това е ОК, но зависи какво ви струва тази глупост. Ако искаш нови цици за 10 000 лева, а в същото време не смогвате да платите ипотеката и трябва да върнете колата заради тази глупост, това вече не е лично твоя работа. Особено пък ако той не си пада и по силиконови цици.

# 139
Когато един разход може да събори семейният бюджет то той е твърде голям.
За някои семейства 1500 лв. са много пари.
Без значение дали за джанти, силикон или ботокс.
Ако ти се налага да криеш и после да се правиш на дръж ми шапката значи имате проблем с парите, не с доверието.

# 140
Добре, де и какъв е полезния ход при "искам процедура 1500+" или "искам джанти 1500+", нищо че работя за толкова на месец?

# 141
Разбира се, че зависи, но ако аз искам нещо, което сериозно нарушава бюджета ни, тогава горкият ми партньор е добре да се замисли къде е спал, като е избирал Joy
Не говорим за това дали можем да си го позволим или не, а дали е редно да бъде отказвано нещо, защото според другия е глупост, при все че могат да си го позволят.

𝑬𝒍𝒊𝒇𝒇, търсиш начин да си увеличиш доходите или се отказваш от нещо, което не ти е по джоба.

# 142
Аз държа партньорът ми да уважава решенията ми и да приема, че понякога може да искам и неща, които за него са глупост, но за мен не са, тоест в този момент той ще ме подкрепи. Ако откаже да го направи, защото той е решил, че за него е глупост, ще съм много притеснена в избора си на партньор.

Hands Plus1 Именно. Взаимната подкрепа е уважение към партньора. Имам много познати, които не харесват хобитата на партньорите си, но ги подкрепят. И така е редно.

Това е ОК, но зависи какво ви струва тази глупост. Ако искаш нови цици за 10 000 лева, а в същото време не смогвате да платите ипотеката и трябва да върнете колата заради тази глупост, това вече не е лично твоя работа. Особено пък ако той не си пада и по силиконови цици.

Това е много краен случай, ако има такива хора, те напълно са се заслужили един друг Smiley Но аз на такава хипотетична "приятелка" пари назаем не бих дала.

# 143
𝑬𝒍𝒊𝒇𝒇, търсиш начин да си увеличиш доходите или се отказваш от нещо, което не ти е по джоба.
Ааа, на мен това ми е ясно, питам за приятелката на Есме Simple Smile или пък за мъжа на приятелката. Да кажем, че тя много иска процедурата, не иска да се отказва от нея, не иска да лъже за цената. Той пък обича жена си, не иска да й отказва женски прищявки, обаче и двамата не намират начин да увеличат доходите си.

# 144
Обикновено си стискат ръцете да пестят разумно и да се изпълни желанието.

# 145
Да, какво правим ако няма как да си увеличим доходите, но искаме силикон за десет бона?
И какво означава разумно песетене, ако и двамата вземат не големи заплати?
От какво ще пестиш, ако работиш от заплата до заплата и някаква приятелка трябва да ти дава заем за цици?
Щом се стига до заеми обикновено не може да се пести.

# 146
Добре, де и какъв е полезния ход при "искам процедура 1500+" или "искам джанти 1500+", нищо че работя за толкова на месец?
Е как какъв е? Не си купуваме нещо, което не ни е по джоба и не е важно/наложително да се купи (ако е от здравословно естество или спешен ремонт и т.н.). Точка. Егоистично и неразумно е откъдето и да го погледнеш. Десетки хора познавам именно със заплати по 1500лв, с телефони за 3000, с коли за 30000 с лизинг и т.н. И като каже жената "време е за годишната доза ботокс и джуки" и влизат в порочния кръг със заемите. Не ги разбирам.
И аз може да искам имот в Италия, ама няма. Joy

# 147
Ама моля ви се, нали говорим за зрели хора, не за 10 годишни. Като много искаш нещо, което не можеш да си позволиш и няма как да намериш пари за него, приемаш реалността и се насочваш към нещо, което ви е по силите.
След определена възраст хората се научаваме, че не всичко можем да имаме, а не че ако искаме нещо много, но нямаме пари, то ще скрием от мъжа си малко ресурс и ще си го вземем тайно. И как изобщо първа точка няма да разбере той, като бюджета ви е ограничен и това ще го наруши сериозно? И втора точка, няма да забележи тази промяна?

# 148
А, що бе, има къщи в Италия за 1 евро, но ботокс за толкова няма Joy

Обикновено си стискат ръцете да пестят разумно и да се изпълни желанието.
Обикновено вземат бързи кредити или се разделят.
Десетки хора познавам именно със заплати по 1500лв, с телефони за 3000, с коли за 30000 с лизинг и т.н.
Именно.

# 149
Да, какво правим ако няма как да си увеличим доходите, но искаме силикон за десет бона?
И какво означава разумно песетене, ако и двамата вземат не големи заплати?
От какво ще пестиш, ако работиш от заплата до заплата и някаква приятелка трябва да ти дава заем за цици?
Щом се стига до заеми обикновено не може да се пести.
Пак обърнахте темата в нещо, което р далеч от смисъла ѝ.
Хора всякакви живеят на тази земя, плюйте си пазвата, зад гърба и там където
още
може, че не сте такива и си свиркайте.
Какво мислите на хората животите.
Този месец излязла промоция за процедура, жената взима малък заем и го връща с новата заплата.Чудо невиждано ще речеш.

Общи условия

Активация на акаунт