С какво ви дразнят свекървите? – 167

• 34 627
  • 756
  •   1
Отговори
# 90
Wifey, вместо да се заричате с мъжа си, опитай се да разбереш защо свекърва Ви събира внуците. Възможно е нарочно да се старае да изгради връзка между братовчедите, или децата да се забавляват по-добре заедно.
Говоря от личен опит. През лятото събирам за около месец 4 броя внуци -това лято на възраст между 3 и 11 години.
И защо си мислите, че с 2 деца свекърва Ви ще е по-малко изнервена?
При нас това със забавлението все още не се получава и нашите деца се прибират изнервени и следват куп оплаквания. Предполагам, че напред във времето и те ще започнат да се забавляват всички заедно, но сега не се получава. Отделно свекърва ми ги гледа съвсем сама. Свекъра през лятото е в командировки.
А на последния въпрос - когато са били само те там свекървата не може да се нахвали колко я слушали, а децата са щастливи и не искат да си тръгват. Пък и все пак я познавам, знам кога е изнервена и кога не.

# 91
До колкото разбирам, на тази свекърва не й се налага всяка седмица да гледа внуче и да има разходи по него. На мен лично ще ми е неудобно да поискам пари от родителите за евентуално един сладолед и една водичка. Или, ако детето поиска нещо подобно, да му откажа. Напротив, с удоволствие бих му купила един сладолед. Ела написа и че финансово не е притеснена бабата, така че не виждам къде е проблема. По тази логика, ако детето спи при бабата, Ела трябва и 3хранения на ден да осигури, сакън да не натовари бабата.... Като взимат да гледаш дете, не е ли ясно, че все пак ще имаш разходи по него? За 2-3лв е мега несериозно според мен. Освен, ако не е някаква крайно бедна тази баба...
Savii ме подсети,че като бях малка, понякога гостувах на една бездетна леля в друг близък град, майка ми ми даваше джобни, които ми се вземаха от тази леля, защото" Ще ги изхарча за глупости ". Постоянно се оплаквах на майка ми, че не ми дава джобните и не можех дори едно сокче или солети да си купя....

# 92
  • София
Моето дете  много обича да ходи при моите баба и дядо. Те я гледаха от 4 месечна, ние с баща й бяхме още студенти  и се преместихме при баба и дядо за да има кой да ни помага.  Двете двойки родители работеха. От години съм поела режийнийтите на баба и дядо, но когато изпращам детето освен че пълня хладилника давам и пари. Смятам, че така е редно, достатъчно е, че ми гледат детето.

# 93
Доколкото съм наясно, навремето са имали финансови затруднения и това, че са имали наблизо село с градина ги е спасило. Но вече повече от 10 години тя си е добре финансово.

А относно това, че някои дават пари на свекървите си за децата като ги пращат - как точно изчислявате? Трябва да включа поне 4 хранения, вода, сметки за ток и вода, евентуални "разхищения" като сладолед или вафла, количка или някакво забавление в тези калкулации вероятно. После ако останат, тесто ли ще ми върне? 😀

Ами колкото ще изхарчите, ако излезете вие с детето плюс малко отгоре. С по-голямо дете, примерно предучилищна, му давах парите за разхищевния в  неговото си портмоненце, което връчвахме на бабата.

Но на теб просто не ти е там проблема, каквото и да прави бабата няма да ти харесва, ако купува, бас държа, че ще е нещо неподходящо, което вие не давате, или прекалено много сладолед, или водата ще е студена...
Просто няма смисъл да се насилваш.

# 94
Ако аз съм излязла с детето и майка ми/свекърва ми, последното нещо, което бих очаквала, е те да купят сладолед. Аз бих купила и за детето, и за тях. И изобщо, никога не би ми хрумнало да седя и да мисля кой трябва да даде пустите 2лв.

Съгласна съм с Ирис - тази баба каквото и да направи, ще е все крива. Имам чувството, че има един чек лист и по него все не може да получи чавка, че е изпълнила съответното нещо.

# 95
През ваканцията ,децата са при свекърва ми от обяд докато се върнем от работа. Изпращам всичко,което се сетя ...сирене,прясно мляко,кисело ,яйца,кори ,плодове..наистина каквото се сетите и олио носих онзи ден. Периода не е малък,не може така,но ние сме спокойни и доволни,винаги имат топъл обяд и то домашна кухня. Добавям се : пари не съм изпраща никога ,нито давам джобни на децата. На 9 години са.

# 96
Да, тя е бяла, мила и добра, аз съм зла вещица, дето дири под вола теле. Вече мисля, че е ясно на всички, може да преминем към следващата за обсъждане. 😀

# 97
Да, тя е бяла, мила и добра, аз съм зла вещица, дето дири под вола теле. Вече мисля, че е ясно на всички, може да преминем към следващата за обсъждане. 😀
Явно нищо не си разбрала от това, което ти пишем тук. Няма лошо, дерзай да докажеш коя е бяла и добра.
За пореден път се убеждавам, че Господ е събирач.

# 98
На Елла свекърва й и на челна стойка да застане все ще е супер черна за нея. Ако не можеш да промениш нещо, по-добре да го приемеш.

# 99
  • София
Натрупало и се е на Ела. Да почне да праща мъжа си с детето. Няма нуждада заявява, че не иска да ходи, защото не понася майка му. Може деликатноюдажспомене, че и се е обадила приятелка и ще се видят в събота например, а той да отиде да види майка си, за да им е свободна неделята.

# 100
Reunion, знаеш ли колко пъти съм писала това. Времето сама спокойно може да го оползотвори за свое хоби, разходки, кино, фризьор. Даже ако е хитра, няма да се обяснява на мъжа си защо го прави. Ама не, тя държи да докаже коя е добра и защо. Безсмислена война.

# 101
Не, тя не иска детето й да остава само със свекървата, защото му говори против нея.

# 102
  • София
Е нали ще е с баща си. Аз я разбирам, че се дразни, но са пресилени нещата и само си къса нервите излишно.
Не съм видяла нито едно дете, което да се е настроило срещу майка си от приказките на баба си.
Дори да каже, че иска при баба, ако да речем майка му не му разреши нещо е просто тръшкане и опит за подмолни преговори с елемент на изнудване 🤣.

# 103
Абе то бащата, ама ме съмнява той да им свети през цялото време.
Не една и две потребителки са писали как са се чувствали на мястото на детето, което е било разкъсвано между бабата и майката. То няма да предпочете бабата, ама ще остане с горчиво чувство.

В случая на Ела, темата е просто за изпускане на парата. Тя си каза, че нищо няма да промени. Така ще карат, ама поне да си измрънка тука.

# 104
  • София
Да си се оплаче, лошо няма, ама аз не бих си причинила подобен тормоз.
Милена е много права като казва, че някои жени сами правят бащите безотговорни. Те са хората, които трябва на 100% да се грижат за децата си в отсъствие на майката.

Общи условия

Активация на акаунт