Иначе е ясно, че те дразни. Много сте различни като натюрел... но това не значи, че жената като цяло е лоша. Явно силно се гордее със сина си и си приписва неговите заслуги, защото е послала за тях. Тя в нейните си представи е права и според мен отношението й - "ау детето ми е гений" е по-добро от "ау, детето ми за нищо не става".

Другото е, че ти няма да я промениш. Жена на 60 години няма да промениш. Мисли в посока как да й се дразниш по-малко и как да превърнеш досадните й страни във ваш плюс. Реално (освен, ако наистина не е съвсем шашава и да прави опасни неща с детето) ще е в полза за всички да сте в максимално добри отношения - за вас с мъжа ти ще има отдих, да не сте 24/7 залепени с бебето; тя ще се чувства полезна, а най-вероятно и ще е много влюбена във внучето; то ще има още 1 човек да го глези и да му обръща внимание. Всички печелят. Друго щях да кажа, ако беше злоблива. Ама тя звучи основно досадна и лигава. Което е бял кахър.
И нашите свекъри дуднеха, че ММ е стар за гледане на дете, но той е страхотен баща. Бебока се усмихва най-много на него и постоянно й измисля игри и забавления. И я гледа наравно с мен. Въобще не ги мисли тия приказки.