Кое/какво/кой носи радост/смисъл в живота ви?

• 5 613
  • 86
  •   1
Отговори
# 60
+1 за всеки, който сам си е най-добрата компания.

# 61
Много хубава и положителна тема.
Последните две мнения отразяват мен.
Интровертна личност съм, а съм с много социална работа и следобед като се прибера не желая никой да ме закача.
Радва ме това, че имам много добър мъж и прекрасно дете.
Голям род, който стои зад мен и ме подкрепя.
Живея на спокойно място, в тишина и сред природата.
Работя с книги, нещо което винаги съм искала.
Радва ме йога. Тренировките, сериалите, да си чета, да пия чай.
Удоволствие ми носят книгите, историята като наука, хубавите парфюми, да се занимавам главно със себе си,да си гледам сериали, да пека сладкиши, да пътувам, да уча постоянно нещо ново.
Обичам изкуството във всичките му форми.
Радвам се винаги когато пътешествам в друга страна (и не само).
Тогава се чувствам жива.
Обичам да пиша, да споделям мислите, да чета за отминали епохи, да гледам театър, да слушам класическа музика.
Самодостатъчна съм си, май се подразбира.
Никога не скучая. Имам си много хобита.
Най си ми е добре в къщи със книга или сериал🙂

# 62
И аз съм така. На работа ме наричат интровертна, странна, домошар и какво ли още не, но не ми пука. Ужасно много се уморявам от хорските глупости, от клюки, от безсмислено говорене колкото да се запълва тишината, от нахално вмешателство в личния живот и т.н. В повечето дни се прибирам изцедена и нямам търпение да се усамотя на тишина вкъщи. Така си зареждам батериите.
И аз съм така с клюките.Направо се втрещявам от ситуации , в които пиеш кафе с някой и после чуваш какво ли не.Това ме натоварва много. От миналата година до сега съм си направила равносметка за живота ми и хилядите грешки, които съм допускала.Тези грешки съм ги мислила много и това ме натоварваше.Сега вече отвръщам на хората така, както те се отнасят с мен без съжаление и компромис. Е,Честно ви казвам чувствам се добре.

# 63
Носят ми радост общуването с мъжа ми, брат ми, професонални успехи, разходки, движение, тренировки. Носят ми живец екскурзиите. Носят ми баланс и истинско блаженство да общувам с деца. Най-интересните и забавни разговори съм водила тъкмо с тях и никой възрастен не може да се мери.
Смисъл… не знам… животът има ли смисъл?

# 64
  • Обран бостан ;)
Скрит текст:
Носят ми радост общуването с мъжа ми, брат ми, професонални успехи, разходки, движение, тренировки. Носят ми живец екскурзиите. Носят ми баланс и истинско блаженство да общувам с деца. Най-интересните и забавни разговори съм водила тъкмо с тях и никой възрастен не може да се мери.
Смисъл… не знам… животът има ли смисъл?
Ако живееш сам за себе си - не.

# 65
Последните три мнения са много приятни и ми се струва,че са на жени намерили вътрешен мир със себе си .
Или на уморени жени - от трафика, от колегите, от работата, от шума навсякъде.
Мисля, че с времето хората все повече обичат тишината, дома и да прекарват времето със семейството си, а не навън по купони или кафета с клюки.
Аз реално и да излизам обичам с мъжа ми или майка ми, както и да пътувам.

# 66
Уморена съм по-скоро от двулични и лицемерни отношения между хората. За съжаление обществото се изроди в нещо, което не ми харесва. Вече няма човек, на когото да се довериш. Всеки си гледа интереса и в удобен момент е готов да ти забие ножа в гърба. Други пък ти се правят на приятели, изкопчват лична информация за теб под предтекст, че са много загрижени, а после същата тази информация я чуваш да се клюкари от трети лица. Учителка съм и работя в един змиярник. Професиите с предимно женски колективи са страшно нещо.

# 67
Не мисля, че обществото се е изродило. Това за женските колективи от край време си е така. Не че в смесени колективи няма интриги, мъжете също разнасят клюки. Хората са си хора, много различни, затова човек трябва да си подбира обкръжението. Съжалявам, че си в такава среда. След като колегите са ненадеждни, не споделяш и толкова.

# 68
И аз съм в училище. И само че кажа, че клюките са ежедневие. Не мога да понасям това и напоследък все повече ми тежи.
Защото знам, че дори да не казвам нищо кой знае какво, да не споделям, в мигът, в който изляза от стаята ще съм обсъдена.
Това ме напряга много. И много ме дразни, защото не вярвах, че е чак такова чудо.
Както каза една моя колежка онзи ден на представянето на една книга :"отчаяна съм от обществото".
Така и аз. Не от всички разбира се.
Но има някои, които живеят за клюката и просто не мога да си представя как е възможно това.
Хем знам, че е нормално. Женските колективи са така.
Гледам да не отдавам много, много значение, но се изумявам наистина колко много се клюкари.
Гледам да съм много обрана, да не коментирам никого, да не споделям много.
Стигнах до извода, че да не създавам приятелства също ще е най-добре.

Последна редакция: пн, 29 сеп 2025, 15:11 от Caroline_Bingley

# 69
Ако човек избягва да се причисли към някоя клюкарска групичка, обикновено му лепват етикет темерут или надувка. Няма как да се избегне да бъдеш обсъждан, за съжаление. Единствено може да се научи човек да не му пука.

# 70
И аз съм на същото мнение. Много е важно средата в която попаднеш или,която ти се предложи от съдбата Grinning . Но определено ако си обграден от клюкари,прекалено надменни хора, търсещи  внимание или интрига във всичко ,средата става токсична и изисква много работа над себе си ,за да не приемаш от енергията. Имах бивш приятел,който така и не можах да го убедя,че не съм сигурна,че хората  ти мислят доброто.
Но това е навсякъде,дори и тук във форума,понякога търсиш съвет,а получаваш нападки.

# 71
Много се пазя, когато говоря за тези неща пред децата ми.
Не искам да стават циници и да гледат с недоверие към света, но...скорошни случки с тяхното обкръжение ни доведоха до подобен разговор, и сега вече си мисля, дали пък ниските вибрации не надделяват Unamused

# 72
Ниските вибрации надделяват, ако ги оставиш да надделеят. Wink
Като цяло чистя покрай себе си хората, които са склонни на клюки, интриги и да си врат носовете в чуждите животи. Ако не е възможно, просто ги заливаш с ирония и измишльотини, барем да ми е забавно на мен. След като е ясно, че няма значение какво казваш ти, а какво те ще си измислят за теб.
Фокусирам се в живота си на градивните емоции и хора.
//
Манди, разбира се, че има смисъл живота. Simple Smile
Всеки намира смисъла в различни неща – за едни са семейството, любовта, децата, за други е професионален или материален успех. Без значение, важно е да се живее с душа, а не като зеленчук – ден да мине, друг да дойде.

# 73
А, то щото така се чистят...всеки ден сменяш работа, обкръжение,  училище....
Да заливаш с ирония и измишльотини, ми се струва  много трудоемко.

# 74
Изборите в живота. Simple Smile
Ако е свързано с дългосрочно токсично състояние, сменяш разбира се.
Защото после четем теми – как се справяте с депресията, чувствам се изцедена на 30, животът няма смисъл.

Общи условия

Активация на акаунт