Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 44

• 24 727
  • 666
  •   7
Отговори
# 660
  • София
Само за  т. 19 се чудя - когато монтираха климатика у нас техниците от Вимакс казаха да го чистя поне 1 път месечно. Годишната профилактика - отделно от тях. Изпълнявам редовно.
Мърльовците на Драго - с удоволствие бих им прекратила договора предсрочно. За 1 г. може и някоя стена да съборят. Явно джобното гадже не е много по чистотата, а на младежа не му се плаща. Никакви слушалки на душа не бих им преправяла.
Аз до скоро имах наематели на подпазарен наем - такова чудо не съм намирала в имота. Пазеха, подреждаха. Може би има значение, че аз ги избирам вече завършили и работещи, придобили някакви навици от общежитието.

# 661
И моите са такива,Aisha,ама едните чистиха с метла,вторите бяха използвали прахосмукачката,която оставих,само докато се е напълнил циклона с боклуци и след това я бяха зарязали. Според мен е рядкост да попаднеш някой наистина да го е грижа и да се занимава съвестно с поддръжка.

# 662
Аз не очаквам да блести, но не очаквах настъпани и разнесени по пода фъстъци из апартамента, найлончета, перушини все едно патка са скубали, топките прах и косми не броя въобще и това не по ъглите, а по целия под. Нови килими омазани и хвърлени на топка на стълбищната площадка все едно са боклук. Личи си, че не беше пипано от поне 2 седмици, малко от малко да бяха събрали.

# 663
Има разлика между разхвърляно и мърляво, няма какво да го обсъждаме.Това са навици у хората, не е до възраст.След едни мои наематели едва изчистих, няма такава мизерия.Големи хора(25+), мъж и жена.Жената, иначе, като от списание, а вътре…само като се сетя и ми призлява.Не им върнах депозита и включих клауза за почистване в договора.
Който си е мизерник, си е мизерник.

# 664
  • Бургас
Имам кандидат за Бургас, одобрен от брокерката. Каза ми, че от всичко, дето се извървяло - пакистанци, украинци, и т.н., този й се видял най-свестен.
Гръцки студент по медицина, първи курс. С мама и тате е тук, собственици на болница. Нямат проблеми с двойния депозит, нямат проблем с нищо.
Остава само да го наплашим да държи чисто Simple Smile
Смятам да им предложа моята чистачка, да идва два пъти в месеца срещу допълнително заплащане.

# 665
Направо на мама предложи! Гърците много си слушат и уважават майките. Даже има един лаф, че византиец плаче само за мама.
Мисля, че чистачка би било голямо улеснение И за него. Едва ли цената за услугата би била непосилна.

# 666
  • Бургас
Да, утре ще предложа.
Говорих с фирмата, която чисти вкъщи, собственичката каза, че предлагала това на всички наемодатели, тя чисти и много ваканционни имоти. Някои даже го включвали в цената на наема. Чистене, смяна на спално бельо, пране ако искат, подреждане.
Две посещения месечно за по около 3 часа, са около 70 евро за апартамент с моята квадратура. Нищо не е.

Общи условия

Активация на акаунт