Третокласници - 2025/2026

• 4 057
  • 155
  •   1
Отговори
# 135
Правят се нива и тестове по тези предмети, дори единият има петица. Ходят на допълнителен английски и още едно извънкласно хип-хоп/таекуондо. Вече не им се ходи на плуване и доста страдам от този факт.

# 136
Привет и от мен и моя внук, третокласник.
В момента е на екскурзия в Чепеларе, награда за отличен успех.
От училището са наградени по две деца от клас.
Каката, която е четвъртокласничка, беше наградена миналата година.
Не, че той има само шестици, но госпожата е решила да го стимулира малко. Wink
Иначе ходи на Британика,  футбол и математика в СМГ, в събота.
Справя се добре.
С разказването няма проблем, защото през лятото го карах да ми разказва това, което е прочел през деня и той свикна.
Хубав ден на всички! Blush

# 137
Нези, привет и се радвам, че се включи Hug
На моя син също му предложиха безплатна екскурзия, пак две деца от клас, но отказахме, защото пътят е много и неприятен /до Варна и Балчик/, а и лятото ходихме там и е виждал забележителностите по пътя и в тази част от страната.  
Не знам на какъв принцип ги предлагат тези безплатни екскурзии, но не ми беше казано , че "награда" Simple Smile

# 138
  • София
При нас не съм чувала за такова нещо. Grinning

# 139
При нас не съм чувала за такова нещо. Grinning

Безплатни екскурзии, организирани са от МОН. Три нощувки, четири дни или четири нощувки, пет дни ..нещо от този сорт. Не знам на какъв принцип се предлагат. На мен ми ги предожиха на лични.

# 140
И аз чувам за първи път.

# 141
И аз чувам за първи път. След започване на учебната година разбрах, че в нашето училище е имало лятна занималня.

# 142
Сега погледнах бланките, които ми бяха изпратени - финансира се по Национална програма "България - образователни маршрути" на МОН. Четири нощувки с 4 закуски, обяди и вечери.
Само разходи от личен характер не се покриват.

(Ако говорим за едно и също с NeZ_9)

# 143
По "Образователни маршрути" мисля, че ги заведоха на обиколка на музеите в града - 5 музея в рамките на 1 ден.

# 144
Нямам представа, дали е едно и също, Mijj
Миналата година и Ани ходи, по същия начин беше предложено.

Последна редакция: чт, 16 окт 2025, 17:49 от NeZ_9

# 145
При нас предложиха на каката след 4 клас, до 15 деца от класа, направихме списък кои искат и кои от искащите могат да отидат.
После всичко пропадна, не знам защо, и не се състоя.

# 146
  • София
Хора, вря и кипя. Направо от вчера не съм на себе си. От известно време дъщеря ми има проблеми с момчето, с което уж бяха най-добри приятели. Почти всеки ден и казвал,  че я мрази. Тя не реагира, защото ми казва никой не ми е казвал такова нещо, не знам какво да отговоря. Може и да има някаква причина, но поне тя не се сеща за нищо.
Онзи ден реших, че не мога да оставям повече нещата така и писах на майката. Той не е отрекъл, но казал, че било шега. И уж говорили да спре с това. Вчера, обаче понеже на нея и се е свило сърчицето, че го е издала, а и още и е много гадно, че приятелството им се разруши изведнъж, отишла да му се извини, че го е изказала и го питала какви са им отношенията сега.
Той и казал- мразя те още повече, а по-късно през деня просто ей така отишъл при нея и и казал, че е отвратителна. След разговора с родител, не стига, че той не спира- продължава, изобщо не се извинява, а и по-зле стават нещата. Вчера реших, че ще направя последен опит с родител, майка му казва- добре, ще му кажа да не комуникират повече. Много, много зряло решение на проблема. Няма да му се каже, че така не се прави, няма да му се каже, че е длъжен да се извини. Страхотно възпитание.
По принцип и двамата са кротки деца, но наистита не знам какво се случва. Имат проблеми вкъщи ли и си ги изкарва в училище. Непонятно ми е. Смятам това да е последният шанс, който им давам и почвам по ред с класна, директор и по-нагоре, ако е нужно това.
Извинявам се за дългия пост, но наистина имах нужда да споделя, а и никой не е застрахован, че няма да се случи на неговото дете.

# 147
sea.sea, трябва да успокоите на всяка цена детето си. През нещо подобно минахме в детската градина. При положение, че детето ни е хубаво като картинка, две момченца бяха решили да я дразнят и й казваха, че не я харесват. Говорихме доста с нея и накрая тя сама ги беше насмела, беше им казала нещо от типа: "И какво не ми харесвате? Че съм най-дребната в групата ли? Не  ми пука! Повече да не сте посмели да ми го говорите". Обаче и едната майка я познавам добре и тя беше поговорила с детето си и всичко се прекрати набързо. Все пак имахме подкрепа от нормални родители насреща. Нашето дете е доста самоуверено и даже се чудя защо изобщо се бяха опитали да я дразнят. Бързо бързо спряха.

С подходящо поведение от ваша страна всичко ще мине бързо и ще се забрави даже. Но я научете да се защитава, да не го оставя да я обижда. Успех!

И да не забравя - обяснете й защо не трябва тя да му се извинява, а той на нея. Важно е.

# 148
  • София, България
Децата са гадни, това хем е клише, хем си е абсолютната истина. Не казвай на детето да се извинява, че го е издала, така излиза, че тя е направила нещо нередно, а то не е така. Аз уча дъщеря си, че всичко се казва и се обсъжда вкъщи и другите деца в нейния клас така правят.
Просто ако може да го избягва и да не играят заедно и да не му обръща внимание, аз това бих дала като съвет. Не е невъзможно, според мен като остане сам и не си играят и общуват вече заедно, ще вземе да се светне, че така не става. Да избягва контакти с това дете всячески, да не го търси, да не му говори. Момчето не я мрази, станало му е интересно да я обижда.

# 149
  • София
Изобщо не съм и казала такова нещо даже и се скарах, че му се е извинила.

Общи условия

Активация на акаунт