Осмокласници 2025/2026 - тема 2

• 34 384
  • 757
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Да се включа и аз на финала на тази тема, след като пропуснах две... След една седмица от началото на учебната година моята измрънка, че сме я записали в казармено училище. Не, че му има нещо на училището, ама яко ги стегнаха с правила как да се обличат (няма униформи), явно ги постреснаха и отделни по-строги учители. Не, че в изискванията има нещо кой знае какво, което да противоречи на начина, по който моята по принцип се облича, ама изведнъж взе да философства защо пък да няма някоя дупка по дрехите тук-там. Засега се изморява, но все пак през лятото спеше до 10, сега става в 6. А и установи, че френският е труден език. А и е попаднала в среда, където не е по подразбиране зубърката на класа, общо взето всички са на едно ниво по български и математика, някои са учили езика, тя не е. Надявам се предизвикателството да й се отрази добре.

# 706
Това с веществата много ме плаши. Досега бяха в доста контролирана среда, а сега ще са по-независими и имам фобия от това какво би им хрумнало да пробват. Говоря много вкъщи и стискам палци да мине невредим през тази фаза.
Синът ми засега е доста щастлив от избора на училище. Зеленото много му е харесало. Впечатлил се е от децата, от по-големите, от отношението, от това какво са правили. Днес беше първият му истински учебен ден и са започнали със свободен блок. После 1 блок математика и 2 английски и в 14:30 си беше вкъщи. Пей сърце. Много е хубаво на блокове, защото хем започват в 8, хем 8-ми час свършва в 14. Харесал е класната, която му води английския. Правили са тест за определяне на нивото. За домашно имаше да прочете някакво книжле на английски и утре ще го обсъждат. Сега е навън със старите съученици да използват хубавото време.

# 707
Ние нямаме ден с осем часа. И Слава Богу!. Четири дена по седем, един ден шест.

# 708
И при нас е лежерно. Аз не съм свикнала така. И часа всеки ден. Май ще има един осми час някъде.

# 709
Аз съм щастлива, че детето отиде в най-свободното училище. За 5-те години, в които сина ми учеше в него, аз не разбрах, че имам ученик.

Днес моята е имала само 6 часа - 2 въведение в специалността и 4 английски език. Правили са входно по английски и са им раздали учебниците. Бавно и спокойно се приобщават към училищната обстановка. Най-важно ми е да е щастлива и спокойна, за останалото имам доверие на училището.

# 710
  • Куциндрел
Ние у дома пък не знаем на кой свят сме от това ранно ставане. Не е човешко това, свят на технологии, ИИ, нам си ко, ма ставай у 6:30 за училище....

# 711
Не се свиква с това ранно ставане. Така е. При нас е и по-рано...и то целогодишно, понеже малкото ще обърне смените втория срок

# 712
И ние навремето ставахме в 6ч.

# 713
И моя син го будя в 6. В 6.30 излиза. 🫩

# 714
Ние ставахме, ама родителите си спяха...

# 715
Вкъщи и сега е така. Той е от 8, но има куче за извеждане и става преди мен.
Иначе има 3 дни по 8 часа и 2 дни по 6 часа. Осемте часа свършват в 14 часа, а шестте свършват в 12:30. В 7 клас имаше един ден с 8 часа и свършваше към 15 часа. Когато имаше 7 часа свършваше 14:15.

# 716
  • Куциндрел
Ставахме в 6 и аз всеки път си мечтаех за училище, което започва в 9 сутринта поне.
Когато и да легне човек, ставането в 6 сутрин е трудно, ако щеш и 18 часа да си спал. Аз вече с годинките и толкова ставане рано почивните дни ставам към 7:30-8, ама да стана в 6 от самосебе си не ми се е случвало.
И пак - за какво ни е този всичкия прогрес като пак с първи петли сме на нивата?
Като стане студено ще е още по-заспало.

# 717
Ние ставахме, ама родителите си спяха...

Моите също ставаха.

В 15.30ч свършва 8 чос сега при сина ми.

# 718
Ставам 10 мин преди него и не мога да си представя да остана да спя след като е станал. Не че му трябвам за нещо, но ми е гузно и съвестно да си спя. Никога родителите ми не са пропускали да ме изпратят, където и да отивам, когато сме били в една къща. Дори и сега, ако сме на гости и трябва да пътуваме по тъмно за някъде, ще станат преди нас и ще ни изпратят.
Навици го наречете.

# 719
  • Куциндрел
Помня как ме будеше майка ми в гимназията:
"Ставай, време е за училище"
След 5 мин:
"Ставай ти казвам! Няма през 5 мин да те будя!"

Общи условия

Активация на акаунт