Явно си забравила, че бебетата поне до 2-тия месец се хранят на всеки 3 часа, независимо дали е ден или нощ. Сложи едно хранене в 23 ч., едно в 02 ч., едно в 05 ч. + смяна на памперси, оригване, приспиване, при бебетата с колики и рефлукс реване от болки, повръщане и т.н. и да видим колко точно се спи през нощта.
Не всички сме имали късмет да ни се родят кротички и тихички деца, които да си спинкат по часовник всяка нощ без да се будят. Разбира се, че всяка нормална майка си прави режим на бебето - къпане, последно хранене в еди колко си часа, но оттам насетне - дали бебето ще се буди или не е Божа работа. Има колики, рефлукси, после зъби, емоции, някои бебета са поначало мега ревливи… Ако щеш и 10 консултанта по бебешки сън (сериозно ли има и такова?) да викнеш - като бебето се плюнчи като булдог и венците му ще избухнат - много ясно, че ще реве през нощта, съответно и ти няма да спиш. А само за инфо - зъбите растат до 2 годишна възраст и последните са от най-гадните, тъй че просто недей да предизвикваш съдбата с такива лековати изказвания.
Родителите са различни, бебетата са различни, обстоятелствата са различни.
И аз исках да си ходя насам-натам сама, ама кърмех и имах хиперлактация, съответно и да нямаше бебе около мен, гърдите ми ме побъркваха. Надувах се, почваше да боли, да тече… Бях решила, че това да си кърмя бебето е при положение, че имам кърма и нищо не налага храненето с АМ е по-важно от шматкането с приятелки или там каквото ми се правеше в моя случай. Сега сигурно не бих си го причинила това, но тогава бях убедена, че правя по-добрия избор.
Та така - в обобщение - бебетата не са кученца, които можеш да дресираш, нито бебешкият период е песен. Това, че при теб се е получило така се дължи на факта, че бебето ти явно не страда от рефлукс, колики, болезнено зъби никнене и съответно спите повече през нощта, освен това и не кърмиш.