Банята - тема 50

• 7 781
  • 266
  •   1
Отговори
# 210
Очаквах нещо наситено зелено да изкочи от линка Laughing
Приятен цвят изглеждат, но и аз мисля, че е по-добре да заложите на друга марка. Майсторът ни каза, че е най-добре да са испански или италиански, въпреки че и те не били супер...

И аз не съм фен на мрамор и дърво. Търся нещо светло, неутрално, каменно, пясъчно. Засега май само ето тези ни допаднаха, но не на 100%. https://baldocer.com/producto/canyon-bone-30x90-r/ Марката не ми е позната.

Някоя от вас има ли плосък бойлер в шкаф, над структурата за тоалетната? Бях планирала да е този https://eldominvest.com/bg/boyleri-s-flat-dizayn-za-universalen- … -65-l-2/p401.html и бях убедена, че е 80литра, а днес видях, че е Обемна група:   80,  Номинален обем [l]:   65 Tired Face

Драго, няма ли да покажеш какво си хареса? Stuck Out Tongue Closed Eyes

# 211
Baldocer са доста известна марка испански плочки. Ректифицирани. Средна степен на вариации на цвета. НЕповтарящ се десен/шарки. 4 плочки в кутия, 20 кг. тежи всяка кутия. На някои може и да им изглежда излишна тази информация, но за мен беше важна. Извиках си предварително хамали да ми качат кашоните с асансьор, само 10-ина стъпала до асансьора има. Кашончетата изглеждат малки, нищо особено, но тежат. За мъже няма да е проблем, разбира се.

# 212
Драго, да не са стояли много години тези плочки на Мараци  по складовете? Може така да са се изкривили.
Joy Искрено ме развесели, няма как да стане.

Драго, няма ли да покажеш какво си хареса? Stuck Out Tongue Closed Eyes
Нищо особено не са -релефната 3Д плочка и изумрудената

# 213
  • София
😂 😂 Те и моите mainzu 1во качество бла бла са криви колкото си искаш, по вс параметри ... Не ми пука особено, защото ги харесвам, мия си ги, но... Факт.

Драго и четирите на снимката  са  прекрасни 💕 не може ли вс да ги ползваш? 😁

# 214
На рибена кост с малки плочки стават страшни кривините и много почват да "бягат". Пак ще си я направим, но просто няма да са шеврон.

Ще ми се да има къде да вкарам и "декорната" изумрудена, но още не знам дали ще стане, че опцията ми е само на една стена, а и сивите са достатъчно релефни.

# 215
  • София
Кое ще е на рибена кост?

# 216
Аз бих предпочела гладките плочи – да стоят като фон на изумрудените. Релефните ще се „бият“ с тях, а и предполагам, че бързо ще ти омръзнат.

# 217
  • София
Защо да се бият? Те залените са равни... И защо да й омръзнат? Мен моите релефни изобщо не ми омръзват... 🤷‍♀️

# 218
Защото едните са ефектни и другите са ефектни. За да изпъкне един ефект, има нужда от неефектен фон.
Това е моето мнение, което споделих. Никого не задължавам да го приеме, нито ми се влиза в спорове. Всеки с вкуса си.

Последна редакция: сб, 27 сеп 2025, 20:51 от Как' Сийка

# 219
Кое ще е на рибена кост?
Подовете в двете стаи и за там взехме плочките.

В банята ще е цвета на стените подовата плочка. Не съм избрала размера още, че са 4 варианта.

Аз бих предпочела гладките плочи – да стоят като фон на изумрудените. Релефните ще се „бият“ с тях, а и предполагам, че бързо ще ти омръзнат.
Плочките извън душа ще лепим на 120 см височина, малко повече плочка ще се вижда над тоалетната чиния. Реално ще има 2 стени 90х250 см, които ще са целите релефни една срещу друга. Ще видим какво ще се получи... Ако не ми хареса ще разваляме, но цветът е доста умерен и не мисля, че ще е много ангажиращ. Разбрах  какво имаш предвид 😀 .

# 220
  • София
drago, ще чакаме с нетърпение новият ви проект!
Ейнджъл, тук в темата явно не, но има доста хора, които харесват синьо-зелено-тюркоарените плочки. Мъжът ми често ги среща по обекти.
pavlina, и аз се присъединявам към препоръката да обиколите и изберете по-капествени плочки. Наистина на фона на крайната сума за направата на една баня разликата ще е незначителна.

# 221
  • София
Не те разбрах sofyia 🤔

# 222
  • Варна
но има доста хора, които харесват синьо-зелено-тюркоарените плочки. Мъжът ми често ги среща по обекти.
И аз се хвърлих да си купувам Мараци Луме в синьо-зеленото и продавачката в Джия ми каза, че са им най-продаваните и вече били преекспонирани. Ако бях сигурна в дизайна си, това нямаше да ме спре. Но така и така се колебаех, та съвсем се отказах. И се метнах на сигурното - камък и дърво.
Но, Драго, ако имах възможност да правя повече от 2-3 бани през живота си - една поне щеше да бъде с тях. Много са красиви.

# 223
но има доста хора, които харесват синьо-зелено-тюркоарените плочки. Мъжът ми често ги среща по обекти.
И аз се хвърлих да си купувам Мараци Луме..

Но, Драго, ако имах възможност да правя повече от 2-3 бани през живота си - една поне щеше да бъде с тях. Много са красиви.
Точно Lume ми беше първият избор, но размерът 24 см при вертикално редене нямаше да дойде добре. Прекрасни плочки Heart Eyes .
Тези, които после реших да взема са малко по-балансирани и ненаситени като цвят (няма такъв контраст).

Така е,Lady. В момента имам да правя още 3 бани (освен тази), като едните плочки са купени още през 2021 г. и реших, че ще ги ползваме все пак. Обаче последната баня нямам идея какво ще я правя. Поне имам време да я помисля до януари и да отида още веднъж до магазина. Дано до тогава и в темата се появят още вдъхновения 😀 . Нямам търпение и ти да споделиш напредък с ремонта!

# 224
Тази серия на Мараци и аз я гледах преди няколко години, в Диляна дизайн, имаше табло с всички цветови варианти. Като влюбена в синьото по рождение, сините ми бяха първи избор, зелените на второ място, но и всички останали бяха великолепни. Прагматични съображения - много фуги заради размера, ме отказаха от този размер по принцип.

За реденето - по HGTV-то гледах и вариант на квадрати. Примерно, 4 плочки хоризонтално, върху тях 4 плочки вертикално. Но в случая не знам дали, като се сложат и фугите, ще се получи квадрат, т.е. няма да се получи разминаване. 

Драго, не знам защо те разсмях, аз само изказах хипотеза. Не съм се обидила, разбира се. Но съм чувала (не знам дали е вярно), че плочки се съхраняват "на ребро", та си помислих дали ако са стояли натрупани кашони не на ребро, дали не може да се е получило това изтумбване. С качествени плочки не би трябвало да се получава това нещо, обаче, според мен.

Общи условия

Активация на акаунт