С какво ви дразнят свекървите? – 168

• 30 506
  • 737
  •   1
Отговори
# 675
  • Варна
Аз не съм тръгнала да я променям, ясно ми е, че това не зависи от мен. Но все пак се чудя дали не си е направила някакъв анализ на поведението и не си е дала сметка за нещата. Все пак шест месеца е имала.

Не си тръгнала да я променяш, но очакваш нещата да са различни. Малко противоречие виждам. А тя пък да се е променила сама вследствие на някакъв анализ, това съвсем ми се вижда абсурдно. Само не разбрах защо разстройването на мъжа ти е в пряка връзка с проблемите на близък, който не е свекървата. И тук ми се губи логиката.
Е, времето ще покаже.

# 676
Аз не съм тръгнала да я променям, ясно ми е, че това не зависи от мен. Но все пак се чудя дали не си е направила някакъв анализ на поведението и не си е дала сметка за нещата. Все пак шест месеца е имала.

Не си тръгнала да я променяш, но очакваш нещата да са различни. Малко противоречие виждам. А тя пък да се е променила сама вследствие на някакъв анализ, това съвсем ми се вижда абсурдно. Само не разбрах защо разстройването на мъжа ти е в пряка връзка с проблемите на близък, който не е свекървата. И тук ми се губи логиката.
Е, времето ще покаже.

Единственото, което очаквам, е промяна в поведението ѝ. Ако отново се върнат старите модели, достъп до нас просто няма да има. Аз нищо не губя от това. За мъжа ми – не искам да навлизам в подробности, но е ясно, че направих този компромис заради него. И да времето ще покаже дали си е струвало.

# 677
Orhid, дано да греша, но този модел хора не преосмислят. За тях има само една правилна гледна точка - тяхната. Поне ще знаеш, че сте пробвали.

# 678
Аз също не мисля, че свекървата ще се е променила.
Но защо не оставиш мъжът ти да общува с нея, не е казано да е нонстоп там, просто да не прекъсва контакта.

# 679
  • Варна
Orhid, дано да греша, но този модел хора не преосмислят. За тях има само една правилна гледна точка - тяхната. Поне ще знаеш, че сте пробвали.

И аз да не съм лош пророк, но за 6 месеца, ако си беше преосмилила държанието, да се беше обадила първа. Има немалко хора, за които само и единствено те са прави, а всички други не.

# 680
  • В полите на Пирин планина
Хората в един момент може и да посмекчат поведението си, само ако се видят в нужда и в евентуална зависимост от тези, които са ги игнорирали.

# 681
Здравейте,
Споделям напълно вашето мнение – жената е с прекалено напомпано его и според мен предпочете да не вижда сина си и внука си, вместо да признае, че е сгрешила.
Ако не мислех като вас, вероятно нямаше да пиша тук сега. Направих тази крачка единствено заради мъжа ми, защото нито той, нито майка му щяха да я направят.
Въпреки това, той ми благодари и се зарадва, наясно е , че стоя зад думите и границите си. Готов е да ме подкрепи при евентуално неуважение от нейна страна.
Надявам се тя да е осъзнала, че този жест ми е коствал компромис със самата мен, и че го направих, защото обичам сина ѝ истински. Ако си е дала сметка за тези неща, вярвам, че би променила поведението си.

Но както се казва — ще поживеем и ще видим. 🙂
Пак ще пиша с ъпдейт, когато има развитие.

# 682
Не знам как очаквате възрастни жени да се признаят, че са сгрешили, да си посипят главата с пепел и да молят за прошка. Не е реалистично. Просто колкото по-леко се гледа на тези неща, толкова по-добре.
Аз бих прекратила всякакви отношения само в случай на много силна омраза, тормоз или насилие. Поради несходства, съвети, досада - не. Едни редки, но нормални любезни отношения здравей - здрасти с роднини са винаги за предпочитане (за себе си говоря). За истинско отрязване със сегашния си акъл си представям криминални ужасии направо.

# 683
  • София
Защо възрастен човек да не признае, че е сбъркал? Признаването на грешка е признак на зрялост.

# 684
  • В полите на Пирин планина
Не става въпрос за тържествено признаване, а за омекотяване на неприемливото държание, което пак е вид признание по мое мнение.
Моята свекърва беше казала на ММ, че при една ситуация, заради която се сдърпахме, аз съм била права, но тя тогава не е мислела така. Но времето показа, че е мислела неправилно и така.
Не искам да признава на мен. Аз знам, че съм била права за себе си и нейната позиция против само предизвика търкане.

Последна редакция: ср, 29 окт 2025, 12:01 от Lady Brinne

# 685
  • София
Не става въпрос за тържествено признаване, а за нормално "извинявай, сбърках". Ако възрастен не се държи зряло, то кой да го прави?
Отделен въпрос е, че свекървата на НинаНиколина/Orchid le noir едва ли ще го направи, но проблемът не е от възрастта.

# 686
  • София
Защо възрастен човек да не признае, че е сбъркал? Признаването на грешка е признак на зрялост.

Ама тя свекървата изобщо не мисли, че Черната Орхидея е права. Тя си мисли, че тя самата е права, а снаха ѝ не оценява нейната добронамереност и желание да ѝ помогне да отглежда внучето правилно. Първо, човек трябва да осмисли, че е в грешка и едва тогава да признава.

# 687
Правиш го за мъжа ти, а не за свекървата. Ако няма промяна в поведението и, пак ще прекъснеш отношенията. Не го мисли толкова.

За момичето, окето живее със свекървата, трябва да измислят как да я отделят. Те, или тя под наем, друг вариант не виждам. Купуването на специален апартаменти ми се вижда неосъществимо. Животът под наем си има и свои предимства, при положение, че има жилище, което винаги може да бъде резервен вариант.

# 688

Ама тя свекървата изобщо не мисли, че Черната Орхидея е права. Тя си мисли, че тя самата е права, а снаха ѝ не оценява нейната добронамереност и желание да ѝ помогне да отглежда внучето правилно. Първо, човек трябва да осмисли, че е в грешка и едва тогава да признава.
Да, да, аз не търся нито извинение, нито някакво признание пред мен. Просто ми е интересно дали поне на себе си ще си признае, че не е била права, и дали ще опита с по-различен подход.
А иначе така мисли — каза ми преди, че тя гледала да ни помага, а аз съм се държала така, че накрая и да искам помощ, няма да има.
Все пак, не вярвам да има майка, на която ѝ е приятно да не общува със сина си — така че, в известен смисъл, дори ѝ правя услуга.
Как ще го приеме обаче, не знам. Мога само да предполагам — или ще си каже, че аз съм осъзнала, че тя е права, и ще продължи по стария начин (и пак ще стигнем дотук), или пък ще се опита да промени неприемливото си държание, както някой по-горе беше написал.

# 689
  • Варна
Здравейте,
Споделям напълно вашето мнение – жената е с прекалено напомпано его и според мен предпочете да не вижда сина си и внука си, вместо да признае, че е сгрешила.
Ако не мислех като вас, вероятно нямаше да пиша тук сега. Направих тази крачка единствено заради мъжа ми, защото нито той, нито майка му щяха да я направят.
Въпреки това, той ми благодари и се зарадва, наясно е , че стоя зад думите и границите си. Готов е да ме подкрепи при евентуално неуважение от нейна страна.
Надявам се тя да е осъзнала, че този жест ми е коствал компромис със самата мен, и че го направих, защото обичам сина ѝ истински. Ако си е дала сметка за тези неща, вярвам, че би променила поведението си.

Но както се казва — ще поживеем и ще видим. 🙂
Пак ще пиша с ъпдейт, когато има развитие.

Сама казваш, че егото й е до небето, направо невъзможно ми звучи да се е погледнала от друг ъгъл. Да се надяваш, че тя ще разбере какъв компромис си направила ти, дори и в друга вселена съм убедена, че няма да се случи. То това е като хората, които дават непоискани акъли с думите: не, че се меся и не го казвам с лошо. Е, хем осъзнаваш как би прозвучало, хем го казваш. Като осъзнаваш, че може да прозвучи не както трябва, просто не го казвай. Та и да се надяваш, че ще те разбере за компромиса.... не мисля. Най-много да си помисли обратното, че тя е била права и ти си осъзнала грешката си.

Хубавото от цялата ситуация е, че мъжът ти е оценил жеста и те подкрепя!

Общи условия

Активация на акаунт