Споделям напълно вашето мнение – жената е с прекалено напомпано его и според мен предпочете да не вижда сина си и внука си, вместо да признае, че е сгрешила.
Ако не мислех като вас, вероятно нямаше да пиша тук сега. Направих тази крачка единствено заради мъжа ми, защото нито той, нито майка му щяха да я направят.
Въпреки това, той ми благодари и се зарадва, наясно е , че стоя зад думите и границите си. Готов е да ме подкрепи при евентуално неуважение от нейна страна.
Надявам се тя да е осъзнала, че този жест ми е коствал компромис със самата мен, и че го направих, защото обичам сина ѝ истински. Ако си е дала сметка за тези неща, вярвам, че би променила поведението си.
Но както се казва — ще поживеем и ще видим. 🙂
Пак ще пиша с ъпдейт, когато има развитие.
Сама казваш, че егото й е до небето, направо невъзможно ми звучи да се е погледнала от друг ъгъл. Да се надяваш, че тя ще разбере какъв компромис си направила ти, дори и в друга вселена съм убедена, че няма да се случи. То това е като хората, които дават непоискани акъли с думите: не, че се меся и не го казвам с лошо. Е, хем осъзнаваш как би прозвучало, хем го казваш. Като осъзнаваш, че може да прозвучи не както трябва, просто не го казвай. Та и да се надяваш, че ще те разбере за компромиса.... не мисля. Най-много да си помисли обратното, че тя е била права и ти си осъзнала грешката си.
Хубавото от цялата ситуация е, че мъжът ти е оценил жеста и те подкрепя!
По-скоро да — може би ще си помисли, че е била права, но в такъв случай поне ще знам, че съм опитала, и просто ще се върнем към стария ритъм. Аз за себе си ще знам, че съм направила крачка и съм дала шанс. И мъжът ми ще го знае — така, ако и двамата сме имали колебания, вече ще имаме яснота.
Тъкмо щях да питам Николинка с БАН ли е, или просто с пореден профил се гъбарка с потребителите?