С какво ви дразнят свекървите? – 168

• 30 507
  • 737
  •   1
Отговори
# 690
Здравейте,
Споделям напълно вашето мнение – жената е с прекалено напомпано его и според мен предпочете да не вижда сина си и внука си, вместо да признае, че е сгрешила.
Ако не мислех като вас, вероятно нямаше да пиша тук сега. Направих тази крачка единствено заради мъжа ми, защото нито той, нито майка му щяха да я направят.
Въпреки това, той ми благодари и се зарадва, наясно е , че стоя зад думите и границите си. Готов е да ме подкрепи при евентуално неуважение от нейна страна.
Надявам се тя да е осъзнала, че този жест ми е коствал компромис със самата мен, и че го направих, защото обичам сина ѝ истински. Ако си е дала сметка за тези неща, вярвам, че би променила поведението си.

Но както се казва — ще поживеем и ще видим. 🙂
Пак ще пиша с ъпдейт, когато има развитие.

Сама казваш, че егото й е до небето, направо невъзможно ми звучи да се е погледнала от друг ъгъл. Да се надяваш, че тя ще разбере какъв компромис си направила ти, дори и в друга вселена съм убедена, че няма да се случи. То това е като хората, които дават непоискани акъли с думите: не, че се меся и не го казвам с лошо. Е, хем осъзнаваш как би прозвучало, хем го казваш. Като осъзнаваш, че може да прозвучи не както трябва, просто не го казвай. Та и да се надяваш, че ще те разбере за компромиса.... не мисля. Най-много да си помисли обратното, че тя е била права и ти си осъзнала грешката си.

Хубавото от цялата ситуация е, че мъжът ти е оценил жеста и те подкрепя!

По-скоро да — може би ще си помисли, че е била права, но в такъв случай поне ще знам, че съм опитала, и просто ще се върнем към стария ритъм. Аз за себе си ще знам, че съм направила крачка и съм дала шанс. И мъжът ми ще го знае — така, ако и двамата сме имали колебания, вече ще имаме яснота.

# 691
Защо възрастен човек да не признае, че е сбъркал? Признаването на грешка е признак на зрялост.

Защото масово са незрели. Тяхното поколение трудно признава на по-младите, че са прави. Те всички живеят с една мисъл, младите са глупави, ние знаем най-добре кое и как.

# 692
Защо възрастен човек да не признае, че е сбъркал? Признаването на грешка е признак на зрялост.

Защото масово са незрели. Тяхното поколение трудно признава на по-младите, че са прави. Те всички живеят с една мисъл, младите са глупави, ние знаем най-добре кое и как.

Да, то може би именно заради това се стига до такива търкания — без значение дали е свекърва или тъща, защото и тъщи има проблемни. По-скоро не е въпрос на това какъв си по роднинска линия, а какви възприятия имаш. Определено си мисли, че знае повече от мен. Но то така им е заложено от тяхното време — че децата трябва да са послушни и че по-младите трябва да уважават по-възрастните, което е напълно ок. Аз уважавам, но стига и мен да ме уважават. При тях обаче по-скоро не се възприема като нещо двустранно — те са възпитани в послушание, не във взаимно уважение.

# 693
Orchid le noir. Точно така, за тях думата уважение към възрастните е равно на: аз ти казвам-ти изпълняваш. Ако не изпълняваш=не уважаваш.

Много са им сбъркани разбиранията и това е корена на всеки проблем с тях.

# 694
Ооо, щом е Нинчето хич и не чакайте каквато и да е промяна.
Тук сме чели как мъжа може да общува с родителите си, без в това на е въвлечена жената. Ама то де иска и определено ниво, а не да го дърпат на две страни докато издържи.

# 695
  • Другата България
Скрит текст:
Не става въпрос за тържествено признаване, а за нормално "извинявай, сбърках". Ако възрастен не се държи зряло, то кой да го прави?
Отделен въпрос е, че свекървата на НинаНиколина/Orchid le noir едва ли ще го направи, но проблемът не е от възрастта.
Joy Тъкмо щях да питам Николинка с БАН ли е, или просто с пореден профил се гъбарка с потребителите?
Което и да е от двете, се чудя на добронамерените хора тук в темата, които дават съвети на един трол.
Знаех си, че е трол, толкова измислени истории, сега и втори профил.....
Че и ъпдейт ще прави......

# 696
  • София
Да. В общи линии въпросът е "трол ли е или да"  Но не може да му се отрече, че образът на свекървата е постоянен.

# 697
Не разбирам защо толкова сте захапали Нина. Все едно малко подобни свекърви съществуват.

# 698
  • Другата България
Лично аз не съм “захапала“ никого.
Нетолерантна съм към всякакви измислени профили, реинкарнации, и изобщо всякакви демонстрации /тролски/, не само в тази тема.
Изобщо не коментирам образът на свекървата, защото не вярвам на историите, конкретно за тази свекърва.

А иначе, по дефолт разбира се, че съществуват такива, че и по-зле, по-нагоре имаше постове от потребителка, на която искрено съчувствам за нейната.

# 699
И аз съм забелязала, че на някои родители или свекъри (без значение) им е много трудно да приемат, че по-младите също имат глави на раменете си и могат да вземат собствени решения. Понякога и къде къде по-адекватни. Изобщо не ни възприемат като същества достойни за уважение.

Последна редакция: ср, 29 окт 2025, 15:30 от Мохини

# 700
Има нещо, което истински ме дразни в момента и искам да чуя някакви съвети.

Какво мислите за разголването от жените в родата на мъжа ви пред него? Веднага давам пример:

Значи, това беше може би преди 2 години, бяхме си в Бг за отпуската и свека сипала на моя да яде. Не помня защо ядеше сам тогава.
И наща в един момент изтърсва, ох тоя сутиен много ми ръби. Донесе си сутиен от другата стая и най демонстративно пред него и мен се съблече гола до кръста и си облече само тениската. 😳
Да, това беше само веднъж в мое присъствие и отдавна, но все пак...

По големия проблем обаче е сестра му, която също живее в чужбина с нас, на 3-4км. И всеки божи път, когато им ходим на гости, тя ни посреща "по виме". 😂
Говорим за гърди чашка Д, по моя преценка, с някакви тънки прилепнали тениски, с които не е трудно да си я представиш гола. И всеки божи път мъжа й трябва да я навика: Иди се облечи!!

Аз съм жена и въпреки това ми е противно някой да се разкарва така, защото.... то просто ти вади очите!
А брат й на моменти така се зазяпва, че чак се хипнотизира.

Обмислям да му кажа, да й направи забележка, иначе следващия път като видя виме насреща си, ще се врътна и ще си тръгна.

На някой може да му е смешно, но повярвайте отвратително е.

Пс:знам, че темата е за свекърви, но реших, че тъй като явно им е семейна черта, мога да спомена и сестра му тук.

# 701
Ако жената е по тениска без сутиен не виждам нищо лошо. Вкъщи си е и може да си ходи, както й харесва.

А за свекървата го намирам за странно да се съблече гола до кръста.

# 702
Ако жената е по тениска без сутиен не виждам нищо лошо. Вкъщи си е и може да си ходи, както й харесва.

Не знам дали разбираш, че тя все едно е гола. Тениските й прозират и са прилепнали, не широки. И какво значи вкъщи си е? Има гости...

# 703
  • Be realistic - plan for a miracle.

А брат й на моменти така се зазяпва, че чак се хипнотизира.

FlushedFlushedFlushed То това е шокиращата част май в историята. Стига, да ти текат лигите по гърдите на сестра ти е big no-no...

# 704

Не знам дали разбираш, че тя все едно е гола. Тениските й прозират и са прилепнали, не широки. И какво значи вкъщи си е? Има гости...

В нейния дом може и гола да си ходи и ти нямаш думата. Ако не ти харесва, не ходиш.

Общи условия

Активация на акаунт