Термин Ноември 2025 - Тема 5

• 22 520
  • 745
  •   2
Отговори
# 465
Хихихи ти тъкмо си влязла в 9тия нали. Вълнуващо, стискам палци да изкараш още някой друг ден и бебчо да се завърти 🤞

# 466
Бела Иванова, малеее!! Много вълнуващо. 😅

# 467
Здравейте момичета! Надявам се да сте добре 🤍
От утре вече съм в 38г.с. , но днес като че ли усещам бебето доста по-рядко и не толкова отчетливо, и да си призная съм леко притеснена. Следващия ми преглед (ако не съм родила до тогава, което май няма да ми се случи🥲) е за 28.10 (39г.с.), но се чудя дали да не си запиша час за тази седмица при някого, просто за да видим как е положението с бебчо.
От както спрях хапчетата ме мъчат болки тип менструални, но до там. Не усещам по никакъв начин да получавам контракции, по- скоро имам болки в корема от разпъването/стриите, когато съм права (гравитацията е нещо ужасно 😩). За разкритие така и не са ме проверявали, но много се чудя за прегледа. Имам доверие на АГ, но на прегледа миналата седмица каза че водите са започнали да намалят, което не знам колко е добре, особено след като няма индикации за наближаващо раждане...
Стана дълго, за което се извинявам, просто понякога съм голяма паника и имам нужда да си споделя 🤍

# 468
Здравейте момичета! Надявам се да сте добре 🤍
От утре вече съм в 38г.с. , но днес като че ли усещам бебето доста по-рядко и не толкова отчетливо, и да си призная съм леко притеснена. Следващия ми преглед (ако не съм родила до тогава, което май няма да ми се случи🥲) е за 28.10 (39г.с.), но се чудя дали да не си запиша час за тази седмица при някого, просто за да видим как е положението с бебчо.
От както спрях хапчетата ме мъчат болки тип менструални, но до там. Не усещам по никакъв начин да получавам контракции, по- скоро имам болки в корема от разпъването/стриите, когато съм права (гравитацията е нещо ужасно 😩). За разкритие така и не са ме проверявали, но много се чудя за прегледа. Имам доверие на АГ, но на прегледа миналата седмица каза че водите са започнали да намалят, което не знам колко е добре, особено след като няма индикации за наближаващо раждане...
Стана дълго, за което се извинявам, просто понякога съм голяма паника и имам нужда да си споделя 🤍
Аз съм в 36 г.с и усещам леки менструални болки но Аг казва нормално е имам и лек дискомфорт около влагалището. Сряда съм на преглед живот и здраве ще видим бебо как е. Надявам се да се задържи до датата на секциото😬
Нека всички да сме добре да си гушкаме бебоците 🥰

# 469
В 38+2 вече и приложението ме пита дали не съм родила. 😁
Слава богу още не е тръгнала бебка, надявам се да издържим до термина. Тази седмица и ние сме на преглед пак, миналата седмица ни казаха, че започваме всяка седмица да ходим - този път ни викат направо в болницата.
От друга страна се надявам и да нямаме още много такива прегледи, че ние всеки път пътуваме по 200км общо, за да идем и е доста изморително за всички ни.

Малко време остана, споделям с ММ за всяка мама, която се включи, че вече гушка и бебче - вълнуваме се и ние, че и всички покрай нас. Усещам как трепнат в очакване, на моята и неговата страна от семейството това ще е първо внуче за родителите ни, а дори и за някои от бабите ни ще е първо пра-внуче.

Все още не осмислям колко бързо минаха тези 9 месеца, много сладко-горчиво усещане - най-хубавото предстои.

Стискам палци на всички ни да сме спокойни, здрави и да имаме хубаво преживяване. 🤍

# 470
Аз имах тежка нощ - боли ме кажи-речи всичко и не мога да заспя. То гръб, то изтръпнали крака. Бебето пък се въртя по диагонал. Усещането беше ужасен ужас. Днес също е много неспокойно я корема ми - нон стоп опъване тук там. А и почти съм сигурна, че имах и контракции и доста повече напрежение като цяло. Абе няколко часа не бях сигурна дали не започвам да раждам. Днес определено не съм в кондиция. Надявам се или утре да съм по-добре или да раждам. Струва ми се пълен абсурд да стигна до термин.

# 471
Ох и аз да си се оплача (не че не разбира ММ) ама тука си е друго! Киселините не ме оставиха снощи, взех си Бианацид-а - не ми помогна, мъчих се да се наместя по някакъв начин в полулегнало положение, но и това не ме спаси. За съжаление ми стана толкова лошо от тях, че се наложи да повърна (много се извинявам за изказа)  и чак тогава леко се подобрих. Но днес съм с постоянно гадене, хапнах малко, тъй като си бях гладна, но с наближаване на вечерта усещам как ми се гади още повече и дори и да искам да хапна и да имам апетит, при всяка мисъл за храна ми се повдига отново. Знам, че не е болка за умиране, но е много гадно с това не спане особено в последните седмици. От днес съм и на Амоксицилин заради инфекцията за 7 дни, после пак ще давам урина и дано се е махнала гадината! Надявам се всички да сте добре, малко остана и ще будуваме вече заради бебоците Simple Smile)

# 472
Ох и аз да си се оплача (не че не разбира ММ) ама тука си е друго! Киселините не ме оставиха снощи, взех си Бианацид-а - не ми помогна, мъчих се да се наместя по някакъв начин в полулегнало положение, но и това не ме спаси. За съжаление ми стана толкова лошо от тях, че се наложи да повърна (много се извинявам за изказа)  и чак тогава леко се подобрих. Но днес съм с постоянно гадене, хапнах малко, тъй като си бях гладна, но с наближаване на вечерта усещам как ми се гади още повече и дори и да искам да хапна и да имам апетит, при всяка мисъл за храна ми се повдига отново. Знам, че не е болка за умиране, но е много гадно с това не спане особено в последните седмици. От днес съм и на Амоксицилин заради инфекцията за 7 дни, после пак ще давам урина и дано се е махнала гадината! Надявам се всички да сте добре, малко остана и ще будуваме вече заради бебоците Simple Smile)
аз нямам киселини това означава ли че бебчо ще е без коса😁(бабини изказвания)

# 473
  • Варна
Щъркелче, ти не беше ли с мен на 05.11?

Аз днес ходих на последен ултразвук (37+5 г.с.) Малкият този път скромничко (като майка си) е качил само 471 гр. Вече е 2,624 кг., аз сутринта се теглих 60,300 кг. Но и АГ каза още предният път, че няма да е голямо бебе откъм кг. Но то и аз съм се родила 2,800 кг. на 52 см., баща му 51 см. и към 3,100 кг. Дай боже да се метне и на мен по отношение на съня. 🤣

Иначе питах за прегледа за разкритие, каза, че няма нужда да ми вкарва някакви евентуални бактерии и инфекции за евентуално 1 пръст разкритие. Аз не възразих, а и щам нямам болезнени контракции надали скоро ще тръгна да раждам. По принцип предната нощ малко вляво ме боли като при менструална болка, казах й, но каза, че ако до термин не родя, тогава вече пак ще ходя да ме види. Във вторник на 28 пак съм на тонове. Хубавото е, че за разлика от предния път, този пъпната връв била през рамо, а не един път увита.

Ми това е май.

Последна редакция: пн, 20 окт 2025, 20:25 от scalestone

# 474
Мен пък снощи такова безсъние ме хвана Flushed Просто се събуждам и после изобщо не мога да заспя.. Събрал ми се е сън не повече от 4 часа и днес цял ден не съм в кондиция, но нарочно не спах, за да не си разваля вечерния сън. Вече се чувствам доста изморена и без настроение и даже обмислям след малко да си лягам, пък да видим как ще е тази нощ.

# 475
Щъркелче, ти не беше ли с мен на 05.11?

Да. 5/11 официално… Но моето върви уж нормално, пък на мен ми се струва едро (при положение че баща му е нисък и фиданка се надявах 🫣) миналата седмица беше 3.1кг. Ако изкара до термин, АГ прогнозира 3.6кг

# 476
  • Варна
А аз хич не държа да качва много, после като иска да качва. Аз и досега на 35 преди да забременея макс до 52 кг. на 172 см. съм стигала. Днес за първи път виждам кантарът да започва с 6... Съпругът ми е 194 см. на 102 кг. някъде.

# 477
Здравейте мами ....днес в 10:58 часа станах мама за първи път на бебе Никола който тежеше 3.680кг и е дълъг 52см .Бях планувано секцио.....вчера ме настаниха не съм яла нещо само 1 чашка кисело мляко ...
Тъй като другото ядене не ми понесе и го повърнах..Днес сутринта ми направиха клизма и във 10 и 30 започна операцията бебчо го изкараха  за точно 7 8 мин и продължиха със мен горе долу  30 мин .Сега правихме раздвижване и адски много ме болеше

# 478
  • Варна
Честита радост, Ptichka04! Да ви е жив и здрав и много да ви радва!

# 479
Честитооо, Ptichka04! Sparkling Heart Бъдете много здрави и щастливи! Бързо възстановяване ти пожелавам! Blush

Общи условия

Активация на акаунт