⚠️"Скритата истина в една детска градина" ⚠️

• 15 310
  • 450
  •   1
Отговори
# 330
Чела съм абсолютно цялата тема, гледала съм репортажа два пъти. Друга потребителка ПОГРЕШНО твърди, че това се е случило лятото без абсолютно никаква обосновка.

Това няма как да се е случило през лятото по няколко причини:
1. Майката в разказа не твърди, че това се е случило през лятото, а споменава, че бельото е изсъхнало на радиатор.
2. Детето е започнала да посещава градината през септември миналата година, а сигналът е подаден през януари тази година.
3. От това следва, ще случката се е разиграла в периода септември 2024 - януари 2025.

Аман от глупостите които плещите в една толкова сериозна тема. Пишман детективки.

# 331
Мерси. Да, наистина употреби израза "частна експертиза", но НПК не борави с такова понятие, изобщо в процеса, също и в гражданския, не се употребява такъв термин. Каза също и че не можело медицинските документи да бъдат приобщени към делото по реда на НПК - аз лично не знам причина да не могат, всеки документ, който има отношение към предмета на делото, може да бъде приобщен към делото. Отделно могат вещите лица да си ги ползват за заключенията, няма ограничение; естествено, ако има противоречие между тези документи и заключението на експертизата, нормално е да се вярва на експертизата или да се назначи повторна, но това не значи, че сами по себе си документите не могат да се приобщят като доказателства.
Да, странно е. Аз не съм юрист, но ми звучи абсурдно медицинските документи да не могат да бъдат приобщени към делото. Предполагам заради това Карла_Карла казва червен флаг. При прехвърляне на случая към друга прокуратура, възможно ли е тя да ги приобщи към делото?

В началото, когато говореше за документите, каза че са приобщении и въз основа на тях е назначена СМЕ по делото. После каза, че не са приобщени, но според мен имаше предвид и искаше да обясни, че тези документи нямат стойност на експертиза, не са приобщени в качеството си на експертиза, защото по НПК експертиза се назначава от разследващ, само в налично до съдебно производство. Очевидно, че фигурират по делото, те са насочващи, още повече след коренното им противоречие с изготвена та СМЕ е назначена повторна.
По-странно е защо тези документи, свидетелства са противоречиви помежду си и кое е налагало няколко прегледа, ако е за едно и също нещо. Това също беше казано, освен че са в противоречие с назначена та експертиза, те съдържат и противоречия помежду си.

# 332
Аз не разбирам защо при подадена жалба през януари за физическо и сексуално насилие, експертиза от разследването се назначава чак април, а семейството прави преглед при съдебен лекар през март? Най- вероятно са посъветвани да го извършват. Съдебният лекар ще даде становище пред органите какво и как е констатирал. Това е тяхната роля, тук не говорим за обикновен специалист и амбулаторен лист.
Каква е тази дейност на разследването? Какво чакат при обвинение в такова посегателство? Магдалена много добре е обяснила за частния документ по НПК и ГПК.
Други потребители също се включват адекватно, за което лично им благодаря.
Дописвам, ако може някой да ме насочи.
Двете представени удостоверения са за две отделни неща. Едното е за физическо насилие на ръцете от частен кабинет и педиатър ( поне така разбрах) , а другото е гинекологичен преглед от съдебен лекар. Как е възможно двете да си противоречат, при положение че обхващат различен характер и части на тялото.

# 333
Аз не разбирам защо при подадена жалба през януари за физическо и сексуално насилие, експертиза от разследването се назначава чак април, а семейството прави преглед при съдебен лекар през март? Най- вероятно са посъветвани да го извършват. Съдебният лекар ще даде становище пред органите какво и как е констатирал. Това е тяхната роля, тук не говорим за обикновен специалист и амбулаторен лист.
Каква е тази дейност на разследването? Какво чакат при обвинение в такова посегателство? Магдалена много добре е обяснила за частния документ по НПК и ГПК.
Двете представени удостоверения са за две отделни неща. Едното е за физическо насилие на ръцете от частен кабинет и педиатър ( поне така разбрах) , а другото е гинекологичен преглед от съдебен лекар. Как е възможно двете да си противоречат, при положение че обхващат различен характер и части на тялото.

Първата жалба е подадена януари, явно после е допълнена. Жената каза, че е разбрала за сексуалното насилие в началото на март.

# 334
Горе има линк с разговор с въпросната директорка. Тя твърди, че си водят децата и нямат притеснение.

Вие очаквате да каже, че има отлив? Едва ли. И да има такъв, ще кажат, че има много болни деца.

А защо да не си водят децата? Тя тази учителка е отстранена преди 10 месеца, докато тече следствието, и не е на работа там.

Директорката каза, че учителката не е уволнявана никога дисциплинарно, а е напускала сама. Основание за уволнение "непристойно поведение" май няма, но е проверимо как са ѝ приключвали работните взаимоотношения, по член и пр.

# 335
  • София
Защото нали спекулации, че може да е друг учител от градина. Не се знае каква е реакцията на другите деца от групата. Никъде не се споменава, няма никакъв отзвук от тия хора...

# 336
Какъв отзвук очаквате?

# 337
  • София
Ами обикновено при случай на насилие над дете в детска градина винаги има събрани поне няколко родителя. Все някъде из социалните мрежи можеше да излезне изказване на родители от въпросната група в детската градина. Този път ако не забелязвате няма нищо.

# 338
Защото нали спекулации, че може да е друг учител от градина. Не се знае каква е реакцията на другите деца от групата. Никъде не се споменава, няма никакъв отзвук от тия хора...

Да, тука спекулации и фантазии бол.
В клипа се споменава само Герова.
Ако споменава друга, поправете ме.

# 339

Първата жалба е подадена януари, явно после е допълнена. Жената каза, че е разбрала за сексуалното насилие в началото на март.

И аз така разбрах. Първата жалба е от януари, а първият документ от лекар е заради нокътчетата на детето. Едва по-късно, някъде в началото на март, майката разбира за сексуално насилие, тогава вече има АГ преглед и втора жалба.

# 340
Ами обикновено при случай на насилие над дете в детска градина винаги има събрани поне няколко родителя. Все някъде из социалните мрежи можеше да излезне изказване на родители от въпросната група в детската градина. Този път ако не забелязвате няма нищо.
Затова питах, местни ли са? Струва ми се, че не са

# 341
  • София
А, освен тук фантазиите са много и във Фейсбук пространството. И все родителите мълчат и за тази ситуация с Герова. Дали ги е страх, дали нямат право да говорят по случая докато не е приключен или има нещо друго никой не знае.

# 342
Според мен са абсолютно популистки тези "граждански арести" от политици. Яхват някоя актуална тема, за да си правят собствен ПР. Да не сме в Дивия Запад. Има институции, има правосъдие, които трябва да си свършат работата. Как ще ръкопляскаме на такива смешковци, че си правят реклама на гърба на нечия трагедия и затрудняват следствието.

# 343
Според мен са абсолютно популистки тези "граждански арести" от политици. Яхват някоя актуална тема, за да си правят собствен ПР. Да не сме в Дивия Запад. Има институции, има правосъдие, които трябва да си свършат работата. Как ще ръкопляскаме на такива смешковци, че си правят реклама на гърба на нечия трагедия и затрудняват следствието.
Разбира се, че са популистки.
Възползват се от ситуацията, говорят пълни глупости, при това от позицията си на депутати, политици - а уж би следвало да познават законите, да знаят как работят институциите. Вместо да се опитват да внасят някакво спокойствие, те правят точно обратното, при това умишлено, търсейки собствена изгода. Но, както виждаме, немалко хора им се връзват. Пълен абсурд е това.

# 344
Светкавица, значи все пак медицинските удостоверения ще бъдат приложени към делото и са доказателство, така ли? Противоречието предполагам е, че в медицинското има белег от нараняването на химена, а в експертизата няма.

Общи условия

Активация на акаунт