⚠️"Скритата истина в една детска градина" ⚠️

• 15 207
  • 449
  •   5
Отговори
# 435
Много странен случай и за съжаление, недоказуем според мен . Всичко ще се базира само на свидетелските показания на 3-4 годишни дете , което е абсурдно. Дори хипотетично да се установят наранявания ( заради споровете около експертизите, изминалия период от време и т.н), няма как да се докаже по несъмнен начин кой е извършителят.
Аз също се отнасям много критично към подобни фрапиращи случаи и репортажи, но тук интуицията ми , а и опитът като майка на 7 г дете, ми показват , че със сигурност нещо не е Ок. Цялостното излъчване на госпожата , бекграунда й, недомлъвките на лелята. Моето дете обича да фантазира и понякога е послъгвал, че някоя госпожа го е набила, дръпнала ухо и т.н. Но тези ‘лъжи’ са личи , че не са сериозни и не остават за дълго. Както казва малкият : мамо, защо възрастните като лъжат, не се усмихват ?Simple Smile
А и някои неща ми се струват далеч от само плод на фантазията. Още повече , ако детето е травмирано след това и има осезаема  разлика в поведението му. За съжаление, наистина допускам,  че е имало някаква форма на насилие, колкото и отвратително и абсурдно за изглежда. Има много психопати сред нас, за които ни най-малко не подозираме. Това обаче нямаше да се случи, ако имаше камери в детските градини. Или поне нямаше да гадаем сега дали и какво точно се е случило.

Последна редакция: сб, 04 окт 2025, 21:40 от Polikseni

# 436
  • София
Не слагат камери в тоалетните/баните (съвсем логично).

# 437
Склонни сме да неглижираме подобни проблеми,но като зачестят ще ни се наложи да почерпим опит,от вече препатили...
Има начини,и с камери,и правила за бани и тоалетни..
То народа го е казал,като ми дойдеш на мяра,ще ми хванеш вяра..

# 438

А в другите помещения има ли ?

# 439
За избягало дете от детската градина - веднага има репортаж. А по този казус - нищо. Случайност?

# 440

В Бг,не

# 441
  • София

Конкретно в тази ситуация и да е имало, не би помогнало.
В градината на сина ми (общинска) нямаше никъде, но ако ни питаха, аз не бих се съгласила да има. В някои частни мисля, че има.

П. П. Дискусията за камерите не мина ли преди няколко страници?

# 442
Неда, в нашата градина имаме камери в общите помещения, както и в коридорите. Държавна е градината, не е частна.

# 443
Не съм чела всичко, може и да сте обсъждали. И да има камери, не означава, че записите трябва да са достъпни за всеки, а да си има строги правила за употребата им-най-вече при сигнал и съмнение за престъпление. Иначе това са деца и както може да се злоупотреби с тях ( защото то няма да посмее да каже или никой няма да му повярва), така пък и хипотетично може да се набеди невинен - пак защото са деца. А такива случаи са особено чувствителни.

Замислям се повече за поведението на ‘лелята’. От една страна- ако ваша колежка е набедена в подобно ужасяващо посегателство срещу дете, а вие никога нищо нередно не сте забелязали и нямате никакво съмнение,че се е случило подобно нещо - така ли щяхте да се държите? Нямаше ли да сте по-категорични да я защитите.
От друга страна пък, как може да си свидетел на нещо подобно и да мълчиш или да не противодействаш ? Странно е.

# 444
Всеки си пази хляба.

# 445
Неда, в нашата градина имаме камери в общите помещения, както и в коридорите. Държавна е градината, не е частна.
Ще споделя от личен опит..
В ДГ на внучката ми,има камери,във всички помещения,в които има деца...когато влизаш в фоайето,пред теб,на голяма видеостена,виждаш всички стаи,деца и госпожи,които се грижат за тях..
Директор и дежурен персонал,работните им места,са пред тази видеостен(нещо като рецепция ,в хотел)
Тоалетни-за момчета и момичета,отделно.
Децата влизат сами,затварят вратата.Ако поискат помощ,вратата остава отворена .
Какво се случи,когато две госпожи,влязоха в тоалетната...и забравиха да оставят вратата отворена..
Бяха уволнени,на следващия ден.
Родителите,на цялата ДГ бяха информирани,всеки ,лично и срещу подпис,за инцидента.Чакаха на опашка...но не можеха да си вземат децата без тази процедура.
Беше изпратен персонал,от друга детска градина.
Повече от седмица,проверки и обучение на персонала.
Сигурно е прекалено,за нашите разбирания...
Това е..

# 446
Как така уволнени, че не са затворили врата на тоалетната. Не разбирам.
Но да, по-добре да има строга дисциплина, но чак толкова.

# 447
Неда, предполагам, че описаното не е в България?

# 448
Как така уволнени, че не са затворили врата на тоалетната. Не разбирам.
Но да, по-добре да има строга дисциплина, но чак толкова.
Забравили да я оставят ОТВОРЕНА...
Правила!Всичко се свежда да правила...дребни или пресилени,ако искаме сигурност и ред,трябва да се спазват...
Да,не е в бг...
.

Последна редакция: нд, 05 окт 2025, 00:11 от неда2

# 449
Да, правила и контрол, но реален, не само на документи.
Но, видно, тук сме "за" правила, но ако може не много строги, нали Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт