⚠️"Скритата истина в една детска градина" ⚠️

• 15 207
  • 449
  •   5
Отговори
# 360
  • Другата България

Това съм го пропуснала, явно ми е малко времето в нета, докато чета “Уикенд“ какви неща изпускам....без думи съм.  И си оттеглям въпроса към потребителката, за тезата ѝ по казуса /не, че очаквах отговор/.Ще се въздържа от коментар.

# 361
А, освен тук фантазиите са много и във Фейсбук пространството. И все родителите мълчат и за тази ситуация с Герова. Дали ги е страх, дали нямат право да говорят по случая докато не е приключен или има нещо друго никой не знае.
Или просто нямат какво да кажат. Рядко срещано явление по нашите земи, но се случва!
Аз може би ще стана банална с бельото...Но няма как да го подмина...Всеки един родител би разбрал, ако детето му е с прано бельо в градината, най малкото то ще разкаже не след няколко месеца, а в същият ден! Аз лично също така много добре знам какво бельо съм оставила в градината като резервно и ако ти е сменено, също ще ми направи впечатление.
Колкото до пишман дедективките- не всички разполагаме с огромен ресурс от време, че да се ровим във Фейсбук, да отсяваме сайтове и да четем вестник Уикенд.
За мен също така е притеснително като гражданин, медицинско от съдебен характер да се пуска свободно по форумите.
Мога единствено да коментирам това което виждам на клипа- в случая дете поставено голо, на гърне пред камера и непозната леля с микрофон! За мен това най малкото е нехуманно!

За щастие работя в реална медия и не се занимавам с боклукчиви издания като Уикенд.
Имате време да щракате глупости по клавиатурата, но не и да чуете какво се казва в репортажа.
При три деца малко ме съмнява майката да помни кое дете с какви гащи е днес. Вие какво си мислите, че 3-годишно дете пенетрирано с женски пръсти, ще кърви като  теле на заколение ли? Прясна кръв се отстранява сравнително лесно със студена вода.
Медицинското пък е качено от Тина Ивайлова и дори присъства в репортажа, който изглежда просто не сте гледали.

Да не дава Господ вашето дете да ви разказва такива ужасии.

# 362
Изумява ме за какви неща се захващат някои хора. Гащите, прани ли са, не са ли. Аз днес не знам детето ми с какви гащи е, защото много често то само, въпреки че е на две си отваря шкафчето и си ги обува, освен това сутрин е с баща си. Децата над 3 г. много често се обличат сами, а момиченцата даже държат да си избират дрехите.

Било голо, седяло на гърне... толкова ли е странно? Видяхме 3 годишно дете голо!!! Тогава детето е започнало да споделя, очаквате майка й да каже "чакай спри, снимам, трябва да те облека, че лелите от бг мама няма да са доволни".

Думи нямам...

# 363
  • Пловдив
И тия удостоверения от лекар официални или частни документи са? Щото на мен ми се чини, че са официални и не знам говорителят на Бургаска прокуратура защо ги нарича частни. Частни ще са ако майката си ги е написала и подписала.
И с този термин не борави НПК. Понятието "официален документ" го има например в ГПК и в НК и всеки от двата влага в него различно съдържание. НК го свързва с престъпления като подправка на документи, тук не ни интересува. ГПК (законът, който урежда реда за разглеждане на гражданските дела) също не ни интересува особено в случая, той употребява понятието, колкото да придаде малко по-различна доказателствена сила на официалните документи, оттам и на реда за оспорването им. По смисъла на ГПК документът от лекарски преглед също е частен.
НПК, който урежда наказателния процес, не разделя документите на частни и официални, в наказателния процес документите нямат предварително определена доказателствена сила, а се оценяват според случая - според кой го е издал, какво е удостоверил и т.н. Разбира се, че ако е съставен и подписан от майката, ще има една тежест (или никаква), от лекар - друга (много по-сериозна), но то не е защото единия документ ще го кръстим официален.

За "частна експертиза" и "частни документи", както и за неприобщаването им Светкавица според мен ще да е права, че вероятно прокурорката е имала предвид документи, които не са заключение на назначена от разследващия орган експертиза, нито са съставени в рамките на процеса, а са такива, с които семейството се е снабдило по реда на "частен" преглед. Друго обяснение за употребения израз като че ли няма.

# 364
За замъгленото видео ли става въпрос?

# 365
И тия удостоверения от лекар официални или частни документи са? Щото на мен ми се чини, че са официални и не знам говорителят на Бургаска прокуратура защо ги нарича частни. Частни ще са ако майката си ги е написала и подписала.
И с този термин не борави НПК. Понятието "официален документ" го има например в ГПК и в НК и всеки от двата влага в него различно съдържание. НК го свързва с престъпления като подправка на документи, тук не ни интересува. ГПК (законът, който урежда реда за разглеждане на гражданските дела) също не ни интересува особено в случая, той употребява понятието, колкото да придаде малко по-различна доказателствена сила на официалните документи, оттам и на реда за оспорването им. По смисъла на ГПК документът от лекарски преглед също е частен.
НПК, който урежда наказателния процес, не разделя документите на частни и официални, в наказателния процес документите нямат предварително определена доказателствена сила, а се оценяват според случая - според кой го е издал, какво е удостоверил и т.н. Разбира се, че ако е съставен и подписан от майката, ще има една тежест (или никаква), от лекар - друга (много по-сериозна), но то не е защото единия документ ще го кръстим официален.

За "частна експертиза" и "частни документи", както и за неприобщаването им Светкавица според мен ще да е права, че вероятно прокурорката е имала предвид документи, които не са заключение на назначена от разследващия орган експертиза, нито са съставени в рамките на процеса, а са такива, с които семейството се е снабдило по реда на "частен" преглед. Друго обяснение за употребения израз като че ли няма.
Това означава ли,че всяка жертва ,хипотетично,обръщайки се към лекар от съдебна медицина,за освидетелстване,няма никакъв шанс пред закон и съд...

# 366
Ох, да си отстранен и да си просто в отпуска са две различни неща, много различни.
Последно какво е. И отстранена и в отпуск или едното и другото.
Директорката явно не знае. Или се е оплела съвсем.
Ами няма как да не се е оплела след като тя в последно време само обяснения дава на този и на онзи. И вас ако ви тормозят нон стоп разни псевдо журналисти,  вместо да запазите спокойствие в градината за другите деца които я посещават и вие ще се оплетете!
Горката Афродита. Ама само на Афродита ще ми стане като излезе истината, без да е манипулирана от разни селски велможи. Надявам се тогава и мадам Афродита да излети по етапния ред.

# 367
  • Някъде там

Откъде дойде това с писалките???
Сериозно ли е?

Ето и поста с писалките

https://bg-mam.ma/p/1819224/50275466

Ванче, ние не сме тъпи, забелязваме твоите нюанси.
Vancheto86  хиляди начини ?
Flushed  Това звучи меко казано абсурдно. Интересно къде е госпожа Герова и лелята в момента в който децата се събличат голички и даже не искам да повтарям написаното..
Интересно, ако го е направило друго дете, как то е изпрало, изсушило гащичките без никой да разбере ? Или да кажем само го е направило момиченцето, както твърдиш ти, нали майката ще види нацапаното бельо ?
Много странен и меко казано шокиращ коментар.
Не знаех, че децата в детските градини се гледат сами и имат такава свобода...

Последна редакция: пт, 03 окт 2025, 15:29 от daviz

# 368
  • Другата България
Не абсурдно.
Това предположение звучи гнусно. Много гнусно.
И нечистоплътно.
Предположение от майка, за да се оправдае /евентуално/ посегателство над дете от длъжностно лице.
Намесена е дори по-голямата сестра, вероятно по-лесно е да се обвини друго дете, било то и сестра на пострадалото, отколкото да се предположи дори за момент, че това може да е дело на възрастен, ако изобщо се е случило, разбира се.

# 369
наистина ли Иванка го е написала това с химикалката😳

# 370
  • Другата България
Четете де, на предната страница е, и аз не вярвах.

Откъде дойде това с писалките???
Сериозно ли е?

Ето и поста с писалките

https://bg-mam.ma/p/1819224/50275466

Ванче, ние не сме тъпи, забелязваме твоите нюанси.

# 371
Като майка на три деца мога само да се радвам , ако се окаже , че детето не е преживяло всичко това , но едва ли …

Децата на тази възраст споделят трудно . Особено някои деца , още по-трудно . Синът ми ми сподели неприятни моменти от детската градина след години , когато вече беше ученик . За щастие нищо фрапиращо , но все пак не го е казал тогава , когато е трябвяло .

За бельото ми е интересно , как по-точно смятате , че всяка майка би разбрала ?
Изпращам си детето сутрин с гащички , връща се със същите … как може да предположи човек , че са били сваляни и изпрани ? Освен , ако не ги подушиш и забележиш , че не миришат на твоя прах за пране ?
Това може да се забележи , когато родителя има съмнения , но в нормални условия , едва ли .

А предположението за химикалката , даже няма да коментирам …

# 372
Да не би в тази детска градина да има  обезшумена стая за мъчения ,че никой нищо не е чул и видял.

# 373
  • София
По-скоро са се направили, че не са чули. В край на сметка не са първите нито последните дето се правят, че не чуват.

# 374
  • Някъде там
То и това с хилядите други начини звучи доста гнусно и плашещо, дори да си го помислиш.
Има ли някаква нова информация по случая ?

Общи условия

Активация на акаунт