⚠️"Скритата истина в една детска градина" ⚠️

• 20 287
  • 558
  •   9
Отговори
# 525
Мен ме кара да вярвам факта, че такова малко дете, не може да си измисли такава история! Чак такава, не. А и родителите не ми изглеждат като хора, които биха обработвали детето месеци наред с тази история, понеже имат причина-незнайно каква. Не вярвам в това. Не мога и да се пречупя да го повярвам....

# 526
Кой нормален родител ще измисли това и ще се занимава с лъжливи обвинения.
Кой?

# 527
  • София
Много силно се съмнявам, че някой от родителите измисля нещо. А откъде идва теорията, че някой от тях си измисля?

# 528
  • Някъде там
Мен ме кара да вярвам факта, че такова малко дете, не може да си измисли такава история! Чак такава, не. А и родителите не ми изглеждат като хора, които биха обработвали детето месеци наред с тази история, понеже имат причина-незнайно каква. Не вярвам в това. Не мога и да се пречупя да го повярвам....
За мен единствената причина поради която някой от тях може да го направи е той да е извършителя, а другия съучастник, но тогава детето ще изпитва ужас от него, не от госпожата в детската градина.

# 529
Много силно се съмнявам, че някой от родителите измисля нещо. А откъде идва теорията, че някой от тях си измисля?

Ми тука си се промъкват такива коментари.
Не помня потребители.
Но помня как се пишеше как майката едва ли не манипулирала в приказките детето и му мятала едва ли не реплики, подсказвала му.

# 530
За мен единствената причина поради която някой от тях може да го направи е той да е извършителя, а другия съучастник, но тогава детето ще изпитва ужас от него, не от госпожата в детската градина.
Ми така де. Не само че ще изпитва ужас, ами и реално като се замисля, няма как по този начин да се обработи дете на тази възраст за няколко месеца примерно.

Сещам се за случаи, които съм гледала по предавания (примерно Наталия Роуз), където майката с годинииии, години, не месеци, я "обработва", че е болна, за да взимат пари. Я от държавата , я от хората.
Та ума ми не го побира, да са родителите виновни. За мен има някаква истина в тая ДГ, ама къде е не знам. Дано се разбере истината!

# 531
По- точно не я " обработва", а я трови и разболява с медикаменти целенасочено. Това е описано в литературата като  „Синдром на Мюнхаузен чрез пълномощник“. При него пациентът се опитва да разболее друг човек, обикновено дете, в търсене на внимание и подкрепа.

# 532
  • София

Ми тука си се промъкват такива коментари.
Не помня потребители.
Но помня как се пишеше как майката едва ли не манипулирала в приказките детето и му мятала едва ли не реплики, подсказвала му.
В интервюто наистина имаше такъв момент - мисля, че (не съм сигурна) тогава детето беше на гърнето и майка му го попита дали "името на учителката" го е наранила и детето отговори с "да". Преразказвам този момент по памет. Мисля, че майката го направи напълно несъзнателно, въобще не беше нарочно, но въпреки това не трябваше името да се "подава" така.

# 533
По- точно не я " обработва", а я трови и разболява с медикаменти целенасочено. Това е описано в литературата като  „Синдром на Мюнхаузен чрез пълномощник“. При него пациентът се опитва да разболее друг човек, обикновено дете, в търсене на внимание и подкрепа.
Затова го написах в кавички, понеже темата е в друг контекст, не навлязох и в подробности. Предполагам доста хора знаят за този случай, но той няма общо с този, които коментираме тук в темата.

Мисълта ми е, че за мен няма как детето да е психологически обработено...

# 534
Потребителската, която лично познва прокурорите, е съвсем неизвестна на широката публика. Който иска да се доверява на анонимни препоръки.
Не виждам вие да се подвизавате тук с име, снимка и адрес. Не се хваля кого познавам, а казвам, че е коректен човек и няма да прикрие нищо. Все пак сме правова държава мисля и не може да сложим учителката на клада, преди разполагаме с доказателства.
Надявам се разбирате разликата, че аз, в качеството ми на анонимен член на форума, не гарантирам нищо, нито внушавам някой колко страхотен човек е.
Не виждам и аз да правя такова нещо. Не карам никой да ми вярва, нито пък да вярва на някой друг. Изказвам мнение. Аз също искам да се разбере истината и ако има нещо такова, въпросната извършителка да понесе най-тежко наказание.

# 535

В интервюто наистина имаше такъв момент - мисля, че (не съм сигурна) тогава детето беше на гърнето и майка му го попита дали "името на учителката" го е наранила и детето отговори с "да". Преразказвам този момент по памет. Мисля, че майката го направи напълно несъзнателно, въобще не беше нарочно, но въпреки това не трябваше името да се "подава" така.
Хем било напълно несъзнателно, хем обвиняваш майката, че не трябвало да "подава" името така.
Ти на нейно място как ли щеше да подадеш?

# 536

Хем било напълно несъзнателно, хем обвиняваш майката, че не трябвало да "подава" името така.
Ама какво значи "обвиняваш"? Прави впечатление, че майката подава отговори при въпросите си. Вероятно и аз бих постъпила по същия начин в такъв разговор с малко дете. Жената е родител, не е професионалист, опитва се да разбере какво се е случило. Това не е обвинение, просто се отбелязва нещо, което е направило впечатление.

# 537
Скрит текст:

В интервюто наистина имаше такъв момент - мисля, че (не съм сигурна) тогава детето беше на гърнето и майка му го попита дали "името на учителката" го е наранила и детето отговори с "да". Преразказвам този момент по памет. Мисля, че майката го направи напълно несъзнателно, въобще не беше нарочно,
но въпреки това не трябваше името да се "подава" така.
Скрит текст:
[/quote]
. Това не е обвинение, просто се отбелязва нещо, което е направило впечатление.
[/quote]
За мен е обвинение, че не трябвало да прави така.

А как? Може би трябваше да си замълчи по случая?

# 538
Не знам как, не съм детски психолог, не работя с деца, преживели насилие. Повтарям се, но ако аз се окажа в ситуацията на тази майка, вероятно ще действам като нея. Мисля, че още предния път обясних от каква гледна точка би могло да е проблем. Обвинение няма, има впечатление.

# 539
  • София

Била съм в подобна позиция, но синът ми беше тригодишен тогава (първа група). Не му подсказах име, въпреки че бях почти убедена с коя учителка е проблемът. После говорих и с някои от другите родители, учителката се "потвъдри".
Така че да - продължавам да твърдя, че името не трябва да се подсказва така.

Общи условия

Активация на акаунт