⚠️"Скритата истина в една детска градина" ⚠️

• 31 997
  • 991
  •   8
Отговори
# 945
  • София
Все пак майката казва, че е издирвала неуспешно лекаря, към когото е била насочена. Изобщо не съм изненадана, че са я препращали тук и там и никой нищо не е знаел и се надявам да може да го докаже. В крайна сметка имат документ от отделение по съдебна медицина в държавна болница, а не някакъв си частен лекар някъде. Напълно валиден документ, който следва да има някаква тежест.
За мен е по-интересно какво стои зад неадекватните действия на няколко институции. Директорът откъде има информация какво е говорило детето в т. нар. синя стая? Това е пълен скандал.
Ясно е, че има тежест. Ако нямаше, нямаше да назначават още една експертиза.

П.П Най-накрая успях да догледам видеото. Много чувства, малко факти. От разследваща журналистика очаквам обратното.

# 946
Прекалено големи очаквания.
От колко време тази журналистка е такава, какви други разследвания има, работила ли е друго и какво.
Това разследване е част от нейната работа или е ракета?

# 947
  • Някъде там
А не може ли да допуснем, че може да са попаднали на психолог, като този в синя стая, който пита дете за часа...
И обърканата майка опитвайки се да следва съветите на психолога и да се обърка още повече ?
За психоложката в синя стая, ако  наистина е питала дете на 3-4 години за час и то за нещо случило се преди три месеца, какво да мислим ? Нали е част от институциите и  би трябвало да е професионалист на който да се има пълно доверие.

# 948
Не можем да го допуснем, защото вече знаем, че с детето работят Тодор Тодоров и екипът му. Това стана ясно във втората част. А още преди да излезе първата част, Тодор Тодоров беше споменавал в друго интервю, че работят по такъв случай.
Аз не мисля, че в МВР работят кой знае колко добри психолози, а в случая конкретно пък съвсем, след като директорката е запозната с това как е протекъл разпита на детето. Вероятно е имало такъв въпрос за часовия диапазон, което в случая може и да е добре и да се използва, за да се назначи нов адекватен разпит, което ще е от полза.

# 949
daviz, за съжаление нивото на психологичната помощ не е на ниво в БГ.
Не казвам, че няма читави, но е трудно да намери човек такъв.
Иначе аз деца нямам, ама тези които имате вашите 4 годишни разпознават ли часовника и носят ли часовник? И записват ли си кога какво им се случва?

Тази психоложка имам чувството, че е с фалшива диплома направо. Толкова некомпетеност...
Най-малкото тя е напълно неадекватна и неспособна да предразположи дете.
А въпроса за часа затвърждава некадърността и.

Тодоров в един от клиповете спомена, че работи по случай за жена педофил. Явно е бил този.
Не помня клипа кой е. На Assess  е обаче. Следя ги.

# 950
  • Някъде там
Елора, точно за това попитах, защото тук чета, че само емоционалното се гледало, а не от професионална и институционална гледна точка. Чета и че майката реагирала първосигнално, объркано,неадекватно, не говорела интелигентно, а тя е  просто майка, която за първи път се сблъсква с това.
Нали точно на тези професионалисти в институциите, като психолога в синя стая, се разчита да  действа адекватно, за да докаже истината, независимо в чия полза.
Но от клиповете виждаме :
Кмет който твърди, че жена се разтреперяла и излязла в реални болнични на следващия ден след обвинението и то за цели три месеца.
Виждаме леля Иринка, която уж не е работила в градината при случилото се, пък детето я познава и говори за нея.
Виждаме и директорка, която уж трябва да е професионалист на който да се разчита при проверките, но тя говори все едно е на кафе със съседката и й споделя клюките.
Четем за полиция и закрила на детето, които по думите на директорката, се държат  по същия начин, все едно са на седянка и май май, обсъждат детайли които не би трябвало.
И накрая имаме психолог който пита дете на 3-4 години за час и то за нещо което е станало преди три месеца.

Реално при решаване на случая ще имат думата всички тези хора, работещи в институциите, а не психолозите на детенцето. Тяхното мнение ще е само в полза на семейството, но те нямат тежест по случая. В решенията ще се взимат предвид мненията на психолога от синя стая и останалите включени в случая.

Последна редакция: нд, 12 окт 2025, 15:25 от daviz

# 951
Детето е явно травмирано от Герова, а вие се възмущавате, че родителите му му позволяват да "пише жалби"? Може би бащата трябваше да и откърти главата на тази "педагожка" в градината, че да дадат пример на децата си как се действа в една правова държава? И за каква клевета ще ги съди Герова като родителите искат установяване на истината, а истината се потулва до този момент? Вие на мястото на семейството как бихте постъпили? Може ли да ми отговорите на този въпрос? Щото явно доста семейства преди това са си замълчали предпазливо. И ето го резултатът. Но помните ли думите на Тодоров - "педофилите произвеждат още педофили". Бихте ли желали децата ви да са с психологически травми за цял живот?

Аз ли да Ви отговоря на този въпрос?
Аз не се възмущавам, че родителите на детето му позволяват да пише жалби, а за това как и дали успяват да помогнат на детето да се справи с травмата. Долавяте ли разликата?
Мен ли ме питате за каква клевета Герова ще съди родителите?  Този въпрос го задайте към директорката, която го споменава във видеото.
А относно това как бих постъпила аз - бих Ви върнала въпроса, но като гледам как сте се объркали в информацията, по-скоро ще Ви посъветвам да не правите като родителите на това дете, а директно да се обърнете към надежден адвокат, който да следи процеса.
Колко семейства има и дали са си замълчали няма как да знаем. Нали така?
"Бихте ли желали децата ви да са с психологически травми за цял живот?" - ??? тук съм безмълвна.
Оставате безмълвна значи. Ами аз бих се обърнала към органите, на които това им е работата, бих постъпила точно като родителите. И да, детето чува че при някакво неадекватно действие се пускат жалби вместо да се действа с юмруци. Виждаме, че с детето работи психотерапевт. Нещо крайно укорително ли има в това така да научиш детето си? Какво и как съм объркала предлагам да не коментирате точно Вие ако Ви е възможно, следила съм случая от самото начало, включително и една  публикация тук от друга майка с оплакване към учителката, но случаят не е разследван по съвсем други причини. Но и да не е имало друг случай не виждам причина да не се разследва случаят, да не се обследва психологически Герова и леля Иринка например. Ако са невинни самите те ще настояват за това, не да чупят камери на журналисти и да заплашват и да всигат рамене.
Точно вие да не коментирате“ - тази фраза казва всичко за начина, по който водите „дискусия“. Когато някой не Ви пасне на емоционалния разказ, следват лични нападки, изопачаване на думи и внушения. Това не е търсене на истината.
Нито съм оправдавала някого, нито съм отрекла травмата на детето. Казах ясно: важно е как родителите действат, дали следват препоръките на психолозите и дали помагат или объркват още повече. Ако това ви дразни - може би не сте готови да чуете друго мнение освен собственото си.
Когато едно дете бъде превърнато в знаме за масова истерия, а всеки различен глас - във „враг“ или „защитник на педофили“, няма как да говорим за истина, нито за справедливост.
Колкото до това кой имал право да коментира - имат всички. Но не всеки е длъжен да се съгласи с Вас. Свикнете с това.
От човек като Вас не бих очаквала емпатия и не изисквам от никого непременно съгласие. Изразих мнение, вие написахте, че съм се объркала във фактите, написах, че не е вярно. Нищо ново не носим на дискусията, приемете че имам друг светоглед и той не съвпада с Вашия. Чувам всякакви мнения, изказани от адекватен човек и обосновани. С останалите обаче не съм съгласна.  Свикнете с това.

# 952
Елора, точно за това попитах, защото тук чета, че само емоционалното се гледало, а не от професионална и институционална гледна точка. Чета и че майката реагирала първосигнално, объркано,неадекватно, не говорела интелигентно, а тя е  просто майка, която за първи път се сблъсква с това.
Нали точно на тези професионалисти в институциите, като психолога в синя стая, се разчита да  действа адекватно, за да докаже истината, независимо в чия полза.
Но от клиповете виждаме :
Кмет който твърди, че жена се разтреперяла и излязла в реални болнични на следващия ден след обвинението и то за цели три месеца.
Виждаме леля Иринка, която уж не е работила в градината при случилото се, пък детето я познава и говори за нея.
Виждаме и директорка, която уж трябва да е професионалист на който да се разчита при проверките, но тя говори все едно е на кафе със съседката и й споделя клюките.
Четем за полиция и закрила на детето, които по думите на директорката, се държат  по същия начин, все едно са на седянка и май май, обсъждат детайли които не би трябвало.
И накрая имаме психолог който пита дете на 3-4 години за час и то за нещо което е станало преди три месеца.

Реално при решаване на случая ще имат думата всички тези хора, работещи в институциите, а не психолозите на детенцето. Тяхното мнение ще е само в полза на семейството, но те нямат тежест по случая. В решенията ще се взимат предвид мненията на психолога от синя стая и останалите включени в случая.
А ако е вярно, че на среща на компетентните институции директорката е видяла прокурорката да се смее? И нещо смешно някой вижда ли в случая? Тези хора всичките там адекватни ли са? Щото прокурорката като чула заключението на психото от синята стая е казала "не ". Тоест една неадекватност води след себе си друга такава.

# 953
  • София
Т.е. е възможно директорката да не лъже? Ако не лъже за прокурорката, може да не лъже и за друго.

# 954
Т.е. е възможно директорката да не лъже? Ако не лъже за прокурорката, може да не лъже и за друго.
За кое например? Че майката има любовник и той е малтретирал детето? Или че не знае нищо по случая? Или че няма как да стане нещо без да го види друг от персонала? То стана ясно, че Иринка е видяла, но си трае например. Защо не се изясни по каква причина лъже лелката? И по каква причина е напуснала?

# 955
  • София
Не знам за кое. Просто точно като теб си казвам "а ако е вярно..."  Няма как автоматично да приема, че лъже, когато на мен ми е удобно и не лъже, когато на мен ми е удобно.

П.П. За наркоманите го изклчвам напълно. Имам повече вяра в институиите и не вярвам, че ще дадат дете на наркомани.

Последна редакция: нд, 12 окт 2025, 15:47 от milenaka

# 956
Скрит текст:
Детето е явно травмирано от Герова, а вие се възмущавате, че родителите му му позволяват да "пише жалби"? Може би бащата трябваше да и откърти главата на тази "педагожка" в градината, че да дадат пример на децата си как се действа в една правова държава? И за каква клевета ще ги съди Герова като родителите искат установяване на истината, а истината се потулва до този момент? Вие на мястото на семейството как бихте постъпили? Може ли да ми отговорите на този въпрос? Щото явно доста семейства преди това са си замълчали предпазливо. И ето го резултатът. Но помните ли думите на Тодоров - "педофилите произвеждат още педофили". Бихте ли желали децата ви да са с психологически травми за цял живот?

Аз ли да Ви отговоря на този въпрос?
Аз не се възмущавам, че родителите на детето му позволяват да пише жалби, а за това как и дали успяват да помогнат на детето да се справи с травмата. Долавяте ли разликата?
Мен ли ме питате за каква клевета Герова ще съди родителите?  Този въпрос го задайте към директорката, която го споменава във видеото.
А относно това как бих постъпила аз - бих Ви върнала въпроса, но като гледам как сте се объркали в информацията, по-скоро ще Ви посъветвам да не правите като родителите на това дете, а директно да се обърнете към надежден адвокат, който да следи процеса.
Колко семейства има и дали са си замълчали няма как да знаем. Нали така?
"Бихте ли желали децата ви да са с психологически травми за цял живот?" - ??? тук съм безмълвна.
Оставате безмълвна значи. Ами аз бих се обърнала към органите, на които това им е работата, бих постъпила точно като родителите. И да, детето чува че при някакво неадекватно действие се пускат жалби вместо да се действа с юмруци. Виждаме, че с детето работи психотерапевт. Нещо крайно укорително ли има в това така да научиш детето си? Какво и как съм объркала предлагам да не коментирате точно Вие ако Ви е възможно, следила съм случая от самото начало, включително и една  публикация тук от друга майка с оплакване към учителката, но случаят не е разследван по съвсем други причини. Но и да не е имало друг случай не виждам причина да не се разследва случаят, да не се обследва психологически Герова и леля Иринка например. Ако са невинни самите те ще настояват за това, не да чупят камери на журналисти и да заплашват и да всигат рамене.
Точно вие да не коментирате“ - тази фраза казва всичко за начина, по който водите „дискусия“. Когато някой не Ви пасне на емоционалния разказ, следват лични нападки, изопачаване на думи и внушения. Това не е търсене на истината.
Нито съм оправдавала някого, нито съм отрекла травмата на детето. Казах ясно: важно е как родителите действат, дали следват препоръките на психолозите и дали помагат или объркват още повече. Ако това ви дразни - може би не сте готови да чуете друго мнение освен собственото си.
Когато едно дете бъде превърнато в знаме за масова истерия, а всеки различен глас - във „враг“ или „защитник на педофили“, няма как да говорим за истина, нито за справедливост.
Колкото до това кой имал право да коментира - имат всички. Но не всеки е длъжен да се съгласи с Вас. Свикнете с това.
От човек като Вас не бих очаквала емпатия и не изисквам от никого непременно съгласие. Изразих мнение, вие написахте, че съм се объркала във фактите, написах, че не е вярно. Нищо ново не носим на дискусията, приемете че имам друг светоглед и той не съвпада с Вашия. Чувам всякакви мнения, изказани от адекватен човек и обосновани. С останалите обаче не съм съгласна.  Свикнете с това.

Когато някой не Ви пасне на емоционалния разказ, следват лични нападки, изопачаване на думи и внушения. - да се самоцитирам.
Какъв човек съм аз?
"Чувам всякакви мнения, изказани от адекватен човек и обосновани." Пак си позволявате лични нападки и обиди. Жалко наистина. За щастие дискусията до момента показа Вашето ниво на адекватност, което не е завидно.
Всъщност Вие какво правите в тази тема? Освен да подклаждате спорове и омраза с нещо друго занимавате ли се?
[/quote]
Какво правя в тази тема ще прецени някой друг. Доколкото съм запозната, Вие нямате такива права. Нямам какво друго да дискутирам с Вас - мненията ни стоят и останалите могат да преценят кой какъв е и кой е адекватен и кой не. Приятен следобед.

# 957
Хайде спрете се вече. Крайно време е.
Тази тема не е да си показваме кой какво знае или не знае, да си мерим образованието, да си мерим интелекта, емпатията и т.н
То тези качества или ги има или ги няма.

Темата я направих да се обсъжда случаят на малтретираното 4 г дете, не да обсъждаме интелекта, адекватността, образованието, професията и т.н на пишещите в нея.

Ако толкова имате нужда да "превъзхождате", не сте в правилната тема!

# 958
Не знам за кое. Просто точно като теб си казвам "а ако е вярно..."  Няма как автоматично да приема, че лъже, когато на мен ми е удобно и не лъже, когато на мен ми е удобно.

П.П. За наркоманите го изклчвам напълно. Имам повече вяра в институиите и не вярвам, че ще дадат дете на наркомани.
Според мен директорката и майката например като ги съпоставя веднага виждам кой е читав и кой не. Пиша според мен, да не би да се възпали пак някоя поборничка за плурализъм на мненията.

# 959
  • София
О, директорката грам не ми хареса, но не говоря за това, а за истина и лъжа. Читавите хора също могат да лъжат, както и нечитавите – да казват истината.

Общи условия

Активация на акаунт