⚠️"Скритата истина в една детска градина" ⚠️

• 35 284
  • 1 083
  •   14
Отговори
# 1 035

Разликата между един и десет месеца е огромна.
Това е мое мнение като родител, който не би чакал толкова дълго, за да даде гласност на такъв зверски случай с едно беззащитно дете.
Дори и да не беше моето дете, пак нямаше да мълча!
Не трябва да забравяме, че родителите носим отговорност за децата си — не само институциите.
Дано скоро се разкрие истината и всички виновни да си понесат последствията.
Просто изказвам мнението си — не съм искала да обидя никого.
Хората сме различни, мислим различно и постъпваме по различен начин.
Всеки има право да изрази това, което мисли, и да постъпи така, както смята за правилно.
Въобще не съм визирала дали е месец или девет. Не това исках да кажа.
Проблема е защо трябва до медиите да опират хората за да се работи по някой случай.
Това е проблема.
Защото при случая на Дебора не са работили бая дълго време, което влияе на случая и затова майката се обърна към медиите.
Затова и сега делото се протака и доказателства много няма.
Има ли някой връзки, все се протаква.

За огромно съжаление, в България е така ако не стигнеш до медиите, никой не те чува. Докато няма гласност, няма и действие.

# 1 036
То пък като се изтипосаш в медиите, голямо действие. Журналистите ще си опънат парите, за жертвите остава излагацията, а на виновните нищо.

# 1 037
Имало е немалко случаи на насилие над деца в детски градини и училища — дори излъчвани с видеозаписи по телевизията, с очевидни доказателства. Но почти винаги децата говорят, разказват на родителите си, споделят нещо, дори само чрез промяна в поведението си.
Точно това прави случая в Каблешково толкова ужасяващ и необясним — 4-годишно дете, което е системно насилвано и мълчи.
Това не е типично за дете на тази възраст. Малките деца обикновено не умеят да пазят тайни, особено когато нещо ги боли или плаши.

Какво са направили пуснали са жалба и са прегледали детенцето си на 2 рият месец след жалбата
Явили са се при директорката без адвокат и чакат със жалби да се случи нещо.....
Чакаха 9 месеца за да разбере цяла България за случая !!!
Коя телевизия са потърсили до момента ?

И се регистрирахте тук, специално за напишете всички тези глупости?

Напълно типично е жертвата да мълчи, това е обяснявано хиляди пъти от хиляди експерти. Детето е било заплашвано да не споделя какво се е случило.
Прегледали са детето два месеца след жалбата, защото НЕ са знаели за сексуалното насилие. Не знам колко пъти още трябва да се повтори хронологията на събитията.
Най-вероятно са чакали до последно, тъй като никой родител не желае да излага детето си публично и да говори, че върху него е упражнявано сексуално насилие! И аз да бях и аз щях да чакам институциите първо да си свършат работата. Медиите са последен и отчаян опит в такива случаи.
Може да са потърсили някоя от големите телевизии, а може и да нямат доверие в тях, след като по БНТ излъчиха, че сексуално насилие не е установено. Това просто няма как да знаем.

# 1 038
Децата в тия ситуации винаги мълчат Биляна.
Редки са случаите да си кажат. Елементарна психология.
Впрочем насилваните деца не ги виждам нещо на опашка в полицията.

# 1 039
Имало е немалко случаи на насилие над деца в детски градини и училища — дори излъчвани с видеозаписи по телевизията, с очевидни доказателства. Но почти винаги децата говорят, разказват на родителите си, споделят нещо, дори само чрез промяна в поведението си.
Точно това прави случая в Каблешково толкова ужасяващ и необясним — 4-годишно дете, което е системно насилвано и мълчи.
Това не е типично за дете на тази възраст. Малките деца обикновено не умеят да пазят тайни, особено когато нещо ги боли или плаши.

Какво са направили пуснали са жалба и са прегледали детенцето си на 2 рият месец след жалбата
Явили са се при директорката без адвокат и чакат със жалби да се случи нещо.....
Чакаха 9 месеца за да разбере цяла България за случая !!!
Коя телевизия са потърсили до момента ?

И се регистрирахте тук, специално за напишете всички тези глупости?

Напълно типично е жертвата да мълчи, това е обяснявано хиляди пъти от хиляди експерти. Детето е било заплашвано да не споделя какво се е случило.
Прегледали са детето два месеца след жалбата, защото НЕ са знаели за сексуалното насилие. Не знам колко пъти още трябва да се повтори хронологията на събитията.
Най-вероятно са чакали до последно, тъй като никой родител не желае да излага детето си публично и да говори, че върху него е упражнявано сексуално насилие! И аз да бях и аз щях да чакам институциите първо да си свършат работата. Медиите са последен и отчаян опит в такива случаи.
Може да са потърсили някоя от големите телевизии, а може и да нямат доверие в тях, след като по БНТ излъчиха, че сексуално насилие не е установено. Това просто няма как да знаем.

През януари родителите подават жалба за психическо, физическо и сексуално насилие, а прегледът е извършен чак през март. Това е хронологията.
Става въпрос за ДЕТЕ — и не е срамно да се потърси помощ от лекар, адвокат, психолог, дори и от медия, особено когато директорката реагира по такъв жесток начин.
Не виждам нищо нередно в това да изразя мнение, различно от вашето.
Случаят е потресаващ и е трудно човек да остане безразличен.

# 1 040
Така е, да. Защото през януари майката подава жалба, заради ноктите на ръцете на детето. Тогава тя все още не е знаела за другото. Когато през март момиченцето споделя с нея, пуска втората жалба и води детето на гинеколог..

Моля ви, гледайте клиповете в първи пост и следете хронологията..Това не е тема, в която просто ей така да си чешем клавиатурите.

# 1 041
Така е, да. Защото през януари майката подава жалба, заради ноктите на ръцете на детето. Тогава тя все още не е знаела за другото. Когато през март момиченцето споделя с нея, пуска втората жалба и води детето на гинеколог..

Моля ви, гледайте клиповете в първи пост и следете хронологията..Това не е тема, в която просто ей така да си чешем клавиатурите.

Гледам клиповете и съм потресена от случващото се!
Как е възможно едно дете да се прибира от детска градина, къпано и изпрано, със зарастващи ранички — и никой да не забележи?
Кога изсъхва тази косичка, за да не се разбере, че е било къпано?
С наранени нокти още от ноември, всеки ден подлагано на тормоз месеци наред…
Как никой не вижда, че това дете липсва, че е в банята?
В групата има и други деца — нима никой не е забелязал?
В детската градина има учители на смени.
Тук не говорим за едно шамарче — говорим за системно, ужасно насилие, което никой не е спрял навреме!

# 1 042
Всички сме потресени и очакваме "истината да възтържествува"

Просто едни се съмняват повече, други като мен вярват сляпо, трети не съдят, докато няма факти..

Аз също си задавам много въпроси, но няма кой да ми отговори за сега

# 1 043
През януари родителите подават жалба за психическо, физическо и сексуално насилие, а прегледът е извършен чак през март. Това е хронологията.

Вие какво точно сте гледали, по дяволите? Защото със сигурност не сте видяла репортажите. Или пък нищо не сте разбрала?

Жалбата за физическо насилие е подадена в края на януари.
Герова излиза в болничен на 5 февруари, след като е била привикана по случая.
Някъде около 3-ти март майката разбира за сексуалното насилие. Преди това не е знаела и не е подавала жалба за това! Прегледът е извършен на 6-ти март.

Как майката ще подаде жалба за сексуално насилие през януари, след като не е знаела за сексуалното насилие тогава?!

# 1 044
Това имах предвид,в предишен пост...хора ,подхождайте с уважение...запознайте се с фактите,изнесени до момента и после коментирайте..
Друг е въпроса,че някой въобще няма представа от начина на работа в детска градина...
Когато децата са по леглата ,и едно в банята с госпожата,кой и на кого да докладва ..децата са на същата възраст 3-4г.Повечето вече спят.
Определено ,все повече съмнения имам и аз...най-вече в добронамереността на някои,пишещи.
Възрастни не могат да се ориентират,"играят" силно емпатични...и се сърдят на децата и родителите...

# 1 045
Това имах предвид,в предишен пост...хора ,подхождайте с уважение...запознайте се с фактите,изнесени до момента и после коментирайте..
Друг е въпроса,че някой въобще няма представа от начина на работа в детска градина...
Когато децата са по леглата ,и едно в банята с госпожата,кой и на кого да докладва ..децата са на същата възраст 3-4г.Повечето вече спят.
Определено ,все повече съмнения имам и аз...най-вече в добронамереността на някои,пишещи.
Възрастни не могат да се ориентират,"играят" силно емпатични...и се сърдят на децата и родителите...
Не само това - отправят нападки и към хората, изразили обратното мнение. И мен нещо ме съмнява. И друго ме учудваи - учителката е видяла че става дебело и вместо да напусне или да излезе в отпуск до приключване на проверката, тя взима какво - болничен. Тоест осем месеца и плащаме за фалшив болничен, а тя през това време си организира защитата и си почива може би. Защо не проверят медицинската и документация - най-малкото има източване на НОИ, а това са парите на всички нас.

# 1 046
Нападките и обидите са от вас към хора дръзнали да задават въпроси. Нееднократно се писа, че постовете ви олекват от обидите, но нищо, плювайте на воля.

# 1 047
Благодаря, за разбирането и подкрепата!
 Не съм учудена,пиша кратко,четливо и ясно ..но и това не помага...
И определено,са объркали и постове и пишещи...

# 1 048
  • Някъде там
Не само това - отправят нападки и към хората, изразили обратното мнение. И мен нещо ме съмнява. И друго ме учудваи - учителката е видяла че става дебело и вместо да напусне или да излезе в отпуск до приключване на проверката, тя взима какво - болничен. Тоест осем месеца и плащаме за фалшив болничен, а тя през това време си организира защитата и си почива може би. Защо не проверят медицинската и документация - най-малкото има източване на НОИ, а това са парите на всички нас.
Еее не така с  лошо дами и без това живота на Герова е съсипан.Истински е болничния. Кмета така каза. За разтреперване е, след проверката.Simple Smile

# 1 049
Еее не така с  лошо дами и без това живота на Герова е съсипан.Истински е болничния. Кмета така каза. За разтреперване е, след проверката.Simple Smile
То ако за всяко разтреперване даваха болничен по осем месеца, щяхме да оръфаме фондовете за нула време.

Общи условия

Активация на акаунт