Термин Юни 2026

• 15 799
  • 521
  •   3
Отговори
# 510
Здравейте на всички и щастливи и здрави бебчета да растат в корема! Да минава на феталните всичко добре и да сте спокойни ❤

Моите деца са родени 2024 и 2022, но знам вълнението и съм прекарала цели нощи във форума тук, бременна с първото ми дете.

Пиша ви, защото с мъжа ми направихме нещо много готино, специално за бременността и и ви го препоръчвам от сърце, мисля, че ще е прекрасен подарък за всяка бременна жена - "Дневник-капсула на времето - Скъпо бебе" с 30 въпроса за вас - да разкажете за себе си и да напишете писма и пожелания, докато сте бременна, а детето ви да ги прочете в специален ден след години. Излиза утре и ще е с премиерана на Панаира на книгата тази събота.

Вижте дневика тук: www.dnenvnikdearbaby.eu

# 511
Според мен ако сте над 35г си пуснете и прентален тест. БХС е просто статистика, докато на теста показва до 90% правилно.

Здравейте, излезе ми резултатът от БХС днес и лекарката каза, ще няма нищо налагащо пренатален тест. Според вас да правя ли или да разчитам на БХС? По принцип доста се поуспокоих, но и на самата фетална доктора каза, че е много доволен от видяното, но искаше да излезе и резултат от скрининга.

Моя показва 99.9%

# 512
  • София
Следя се по здравна каса, лекарката ми изражда в Шейново, но не искам да раждам там и към 30-та седмица ще отида при лекаря, при който искам да раждам.
Първият път пак се следях по ЗК и пак така се преместих.
Чела съм, че до 34-та г.с. трябва да идеш при лекаря, при който ще раждаш.
За съжаление няма как да родя при лекарят, при който бях с първото, тъй като замина извън страната за една година (или повече).

# 513
Здравейте,
И аз да се похваля.
Днес минах ФМ и всичко е наред с двете бебета. Едното беше в настроение за снимки, другото, не чак толкова че доста си игра гинеколожката за да измери всичко. Според нея са момче и момиче, но не е на 100% сигурно.
Даде ми и направление за пренатален, направих го веднага след това. Резултати след една седмица, но аз няма да ги получа само лекарското лице. Лошото е, че тук в чужбина в по каса и не казвали пола. Както и да е, важното е да са здрави. Понеделник пак съм на преглед, но без ехограф, просто на консултация за кръвни показатели, обиколки на корем и тн. И отсега нататък заради двуплодната бременност, имам право на един ехограф на месец .
Приятен ден на всички!

# 514
Ibode, аз просто си доплатих 15 евро за пола. Обади се да питаш дали не е възможно да си платиш и ти. Въпреки че нали уж не е съвсем на 100% при близнаци.

# 515
Ibode, аз просто си доплатих 15 евро за пола. Обади се да питаш дали не е възможно да си платиш и ти. Въпреки че нали уж не е съвсем на 100% при близнаци.

Не знаех, че е възможно. Защото като попитах гинеколожката, тя каза не.
Както и да е. Ще изчакам още месец.

# 516
В другите държави умишлено вече не казват пола.Много майки в ранна бременност каквато е, когато се прави теста, махат бебето, ако пола не ги удовлетворява, което е жестоко. Възможно е там където Вие сте си правили да са спрели напълно опцията за узнаване на пол.

# 517
При нас пол се казва след 12г.с. Дори и пренаталният още в 10-11г.с. да определи, АГ няма право да каже. Но ми е странно да откажат напълно да се изследва. Даже пуснахме да проверят и мутации в половите хормони.
На мен ми е абсолютно все тая за пола, но както се случи сега, и чакаме момче, трябва да се пазаруват дрехи наново. Как да купя като не съм на 100% сигурна? Grinning Моите бебета просто отказват да се покажат на ехографа, а аз нерви да чакам и да пазарувам след раждане нямам. Да не говорим, че купувам втора ръка и трябва да дебна нещата, които ми харесват Grinning

# 518
Здравейте мами. Вие като излизате в болничен и на него примерно пише рискова бременност или нещо такова, работодателя иска ли ви обяснение в какво се изразява това и да иска подробности?

# 519
Здравейте мами. Вие като излизате в болничен и на него примерно пише рискова бременност или нещо такова, работодателя иска ли ви обяснение в какво се изразява това и да иска подробности?
Не мисля, че има право да го прави. Болничният е официален документ издаден от лекар. Причината в него е посочена. Ако работодател ми иска подробни обяснения бих го счела за много ниска фирмена култура.

# 520
  • София
Минах и аз ФМ днес. Всичко изглежда наред. Позволи хубаво да го огледат и лекарката беше доволна. Пуснах и БХС директно след прегледа в Марковс.
80% сигурно, че чакаме момче. Blue Heart
Ще ни е шарено. Grinning

# 521
И моята ФМ мина днес. Всичко изглежда наред. Момиче ще е 🎀
Много ми олекна, понеже имам едно палаво момче и не бих искала да минавам отново през всичко това 😅 Макар че никога не се знае, но по мои наблюдения, с момиче е по-спокойно.

Общи условия

Активация на акаунт