Нашите кухни - тема 100

• 19 045
  • 413
  •   4
Отговори
Добре дошли в 100-ата тема за нашите кухни!

Старите теми
Скрит текст:
99-та тема  98-ма тема  97-ма тема  96-та тема  95-та тема  94-та тема  93-та тема  92-ра тема  91-ва тема
90-та тема  89-та тема  88-ма тема  87-ма тема  86-та тема  85-та тема  84-та тема  83-та тема  82-ра тема  81-ва тема
80-та тема  79-та тема  78-ма тема  77-ма тема  76-та тема  75-та тема  74-та тема  73-та тема  72-ра тема  71-ва тема
70-та тема  69-та тема  68-ма тема  67-ма тема  66-та тема  65-та тема  64-та тема  63-та тема  62-ра тема  61-ва тема
60-та тема  59-та тема  58-ма тема  57-ма тема  56-та тема  55-та тема  54-та тема  53-та тема  52-ра тема  51-ва тема
50-та тема  49-та тема  48-ма тема  47-ма тема  46-та тема  45-та тема  44-та тема  43-та тема  42-ра тема  41-ва тема
40-та тема  39-та тема  38-ма тема  37-ма тема  36-та тема  35-та тема  34-та тема  33-та тема  32-ра тема  31-ва тема
30-та тема  29-та тема  28-ма тема  27-ма тема  26-та тема  25-та тема  24-та тема  23-та тема  22-ра тема  21-ва тема
20-та тема  19-та тема  18-та тема  17-та тема  16-та тема  15-та тема  14-та тема  13-та тема  12-та тема  11-та тема
10-та тема   9-та тема   8-ма тема   7-ма тема   6-та тема   5-та тема   4-та тема   3-та тема   2-ра тема   1-ва тема

Материали за кухня, аксесоари, домакински електроуреди и мивки

Безплатни програми за създаване на 2D / 3D модели на кухня /иконите са връзки/
ИКЕА
HomeByMe
Masomi

Prodboard
FloorPlanner
KitchenPlanner

Coohom
ALNO KPL
Homestyler

SketchUp
Foyr Neo    
Cedreo 3D

Planner5d
/1 седмица безплатно/
Sweet Home 3D
KitchenDraw
/20 часа безплатно/

Специализирани търговски изложения

Експомебел
ежегодно месец март или април
31 март - 03 април 2026г. IEC
Техномебел
ежегодно месец октомври
21 – 24 октомври 2025г. IEC

Интериорен справочник за кухня
Скрит текст:

Източник: maistorplus.com

# 1
  • SF
Честита ни нова тема!
Ще сменям кухнята. Не искам лукс, но не искам и да я сменям след 5-7 години пак.
Препоръчайте ми мебелисти, моля. Иначе ще е от ИКЕА.

# 2
Благодаря за новата тема!
Довечера ще идва мебелиста да види помещението и евентуално да вземе размери. Ще коментираме вариант мивка под прозорец/колкото и да не искам/, защото само така има шанс да имам 60см дълбок плот под прозореца. В противен случай остава 40см и се примирявам,  и/или правя компромис с котлон двойка и СМ 45см. Надявам се нещата да се получат.
За лицето избрахме AGT Supramat  3018 Moonlight,  а за плот и гръб Fundermax 0394R. Решихме да се придържаме към неутралния сив цвят.
Скрит текст:

Последна редакция: пн, 30 юни 2025, 13:01 от •mimoza•

# 3
Извинявам се че го казвам, без да разбирам от показателите на нито едно от пространно обсъдените пдчта, мдфи и тн, но цялата комбинация от блудкави цветове, включая пода, мен би ме побъркала.

# 4
  • Варна
И аз сменям кухнята. Решението беше чисто бюджетно - Икеа, но от съседите румънци.
Поръчахме я по-миналата неделя, и в тази събота я взехме, точно за 6 дни. Ще се наложи да постои в кашони, докато стигнем до сглобяване. Още не съм избрала мивка, батерия и плот. Имам оферта за технически камък, която странно, не е кой знае колко по-висока от цената на плот компакт. Съдя по офертите за цялостна изработка на кухня,  които взех, преди да се спра на икейска.
Досега все удрям на камък в опити да получа цена за изработка и монтаж само на компакт.
Две фирми вече ми отговориха, че поставят плотове на кухни, изработени единствено от тях.  Исках оферта за синтерован камък от пловдивски производител, но само доставката и монтажа бяха безобразна цена.
Така че, моля, ако варненки са открили качествен и разумен вариант за плот, дайте знак!

# 5
  • Варна
O, ЛюбОff, аз съм много изнервена от тази Варна. Нищо не можеш да видиш и пипнеш. Все едно живеем в Каспичан, а не в 3-ия най-голям град на БГ. Така че аз обмислям интериорна проучвателна "екскурзия" до София, Пловдив и да си харесам камък за кухнята. Тук само карнетки с размер 10*10 см.
Затова ще бъда благодарна ако някой ми каже места, където мога да видя големи плочи.

Иначе технически камък и компакт са много добри решения за плот на кухня. Аз съм с масив в момента, също е хубаво.

Допълвам си поста: гледах един дом на дизайнерка от Марбея. С огромна кухня, естествено. Каза, че плотовете й са от широкоформатния гранитогрес. Flushed Дори не ми беше хрумнало такава идея. Но вече се предлага такъв с размери 120*280 см, даже и по-големи. Т.е. ако се обмисли добре как да завършва, може и да се получи. Също и мивките вече има тенденция да са от гранитогреса/камъка, така че има вариант. Това важи и за бани, и кухни.

Последна редакция: пн, 30 юни 2025, 12:12 от Lady April

# 6
Ако искаш естествен камък, моят е от Гранитекс (София) - имат мострена зала с огромни камъни, дават и достатъчни по размер мостри, за да си наложиш в къщи на останалите елементи. Все пак от някой може да нямат мостра за даване, така че ако имаш вече готови елементи, си носи мостри от тях, за да гледаш на място. От начина им на работа и ниво на обслужване също съм доволна.  В момента не им работи сайтът. В търсачката обаче излизат адресът и телефони за контакт.

# 7
Това имение прилича повече на снимачна площадка, отколкото на дом.

# 8
  • Варна
Харесвам масив, обмислях го, но страхувам се, че ще го съсипя. Искам нещо по-дуракоустойчиво.
Лейди, широкоформатен гранитогрес дори обсъждахме с мъжа ми за гръб и най-вероятно това ще сложим. Бях гледала в ютуб как изработват от него мивки за баня.
 Иначе във фирмата за камъка ми показаха снимки на изработени и поставени плотове  и да, веднага отпаднаха някои избори.

Последна редакция: пн, 30 юни 2025, 18:01 от ЛюбОff

# 9
За плот от гранитогрес е обсъждано назад в темите - сложих и линк за тях в началният пост фирма Юнит Интериор (взет е от мнение на Черна станция). Едно търсене за unitinterior в търсачката на форума може да пуснете за да видите повече в мненията.

# 10
И аз сменям кухнята. Решението беше чисто бюджетно - Икеа, но от съседите румънци.
...
Би ли споделила процеса на поръчване от Румъния? Май ми се задават две кухни и смятам и те да са Икеа. Все повече чувам за поръчки от Румъния, но все без споделяне на детайли как се прави.

# 11
...
Би ли споделила процеса на поръчване от Румъния? Май ми се задават две кухни и смятам и те да са Икеа. Все повече чувам за поръчки от Румъния, но все без споделяне на детайли как се прави.
Много подробно съм описала в темата Кухня от Икеа. Вижте там.

# 12
O, ЛюбОff, аз съм много изнервена от тази Варна. Нищо не можеш да видиш и пипнеш. Все едно живеем в Каспичан, а не в 3-ия най-голям град на БГ. Така че аз обмислям интериорна проучвателна "екскурзия" до София, Пловдив и да си харесам камък за кухнята. Тук само карнетки с размер 10*10 см.
Затова ще бъда благодарна ако някой ми каже места, където мога да видя големи плочи.

Лейди, винаги съм завиждала на потребителките от Варна, заради тази фирма
https://www.bulstone.com/bg/slabs

Пише, че последното обновяване е от 2021 г. Laughing, но все пак да видя в нета снимки от плочи по имена ми беше много хубаво. Надявам се, че фирмата е още действаща и работи с малки поръчки на частни клиенти.

# 13
  • Варна
man_darin_ka, благодаря. Тази фирма ми е минавала през полезрението, но явно е било на твърде ранен етап.

# 14
  • Варна
Пако, не ползвахме куриер, направихме поръчката в Констанца, удобно ни е от Варна. Уточнявам, че е просто център за поръчки, не е голям магазин като в Букурещ.
 Преди това бяхме букнали онлайн час за планиране, като девойчето само прегледа допустим ли е вече готовият ни план и даде някои полезни съвети.
Със съжаление казвам, че бях запазвала на два пъти час във варненския център, но подобна помощ не получих - освен не може, не става, няма как, друго не чух.
Може онлайн да се заяви кухнята, или каквото там искате, но ние отидохме на място.  Отново се запазва просто час, като не беше необходим още един за поръчка, както тук изискват. Отново прегледаха проекта, изговори се всеки артикул. Уточнява се в кой ден искате да си вземете доставката и плащате.
Получихме уведомителен мейл два дни преди уговорената дата, че потвърждават взимането и май това е всичко.

Общи условия

Активация на акаунт