Тъщата се меси в нашите отношения, често това ни скарва - помощ!

• 26 306
  • 1 547
  •   15
Отговори
# 1 515
Аз като се местих в друга държава нямах толкова разходи по местенето както героите тук, които са се местили от един в друг град, в рамките на една държава.

# 1 516
Лъвче, ако с мъжът ти отидете в града, който ти си избрала и иска да сте ок, а ти започнеш – ей, каква хубава калъфка, ей виж, какви страхотни чаршафи за спалнята, ковьорче за дивана, прибори за секси вечерите ни, ооо ама тези страхотни чаши з авино, о и свещниците, олеее и тези пухкави хавлии за нас и той недай си Боже, реши да ти ги купи, ти не ми казвай, че няма да забележиш, че това струва хиляди парички. И после на 22 число ще му кажеш – о, айде оправяй се, да не си давал пари за хавлийки.
Детинщини.
Говорим за взаимност и грижа един за друг. Тя какво очаква - той да дава за глезотии, а после като му свършат парите да го натири. Ами да си е хванала тогава шугър деди.

# 1 517
  • Пловдив
Аз като се местих в друга държава нямах толкова разходи по местенето както героите тук, които са се местили от един в друг град, в рамките на една държава.

Защото си си харчил твоите пари,  чуждите е съвсем друго

# 1 518
Както виждаш, съм написала, че не си длъжен да плащаш всичко и да се ошушкваш, но си е било в реда на нещата да проведеш предварителен разговор за това, че парите са ти на привършване. Това така разказано прилича на демонстрация към нея в стил "ето сега да видим като имаш пари за апартамент дали имаш и за други неща".

Извинявай, ако съм била по-рязка към теб, но наистина ми се видя малко като отмъщение към нея и като цяло грозна постъпка.
Не помня конкретно, но познавайки себе си, съм дал знаци, че този момент ще настъпи. Пък и да не е така - кой каза, че всичко трябва само аз да плащам? Е... един път и тя, така от усет, малко от срам, от неудобно. Пък аз така и така се натискам да плащам. Винаги ще съм покрил повечето. Няма да я оставя тя да ми плаща на мен, не е мъжко. И 1000 лв. да взимах, не 6-7-8 или повече.

Никой не е казал, че всичко ти трябва да плащаш. Обаче не си й поднесъл очакванията си по правилния начин и за мен си оставил натрупаните отрицателни емоции да вземат връх (говоря за емоциите около това, че смяташ, че не трябва да си купува апартамент заради малката заплата). Подходът ти не е бил правилен. Показателно за това е, че след тази сцена се е стигнало да съставяне на бюджет от майка й. Как искаш тези хора да те уважават, след като сте се озовали в такава неловка ситуация?

# 1 519
  • София
Лъвче, ако с мъжът ти отидете в града, който ти си избрала и иска да сте ок, а ти започнеш – ей, каква хубава калъфка, ей виж, какви страхотни чаршафи за спалнята, ковьорче за дивана, прибори за секси вечерите ни, ооо ама тези страхотни чаши з авино, о и свещниците, олеее и тези пухкави хавлии за нас и той недай си Боже, реши да ти ги купи, ти не ми казвай, че няма да забележиш, че това струва хиляди парички. И после на 22 число ще му кажеш – о, айде оправяй се, да не си давал пари за хавлийки.
Детинщини.
Говорим за взаимност и грижа един за друг. Тя какво очаква - той да дава за глезотии, а после като му свършат парите да го натири. Ами да си е хванала тогава шугър деди.

Смятам единствено своите пари. Ако някой харчи пари и изведнъж се нулира преждевременно, ще ми направи изключително лошо впечатление и ще реша, че има завидно ниска финансова култура. А и не ми се връзва щедро даващия хиляди с мрънкащия за вноската на жена си. Много му е сбъркана цялата финансова политика на автора.

# 1 520
Както виждаш, съм написала, че не си длъжен да плащаш всичко и да се ошушкваш, но си е било в реда на нещата да проведеш предварителен разговор за това, че парите са ти на привършване. Това така разказано прилича на демонстрация към нея в стил "ето сега да видим като имаш пари за апартамент дали имаш и за други неща".

Извинявай, ако съм била по-рязка към теб, но наистина ми се видя малко като отмъщение към нея и като цяло грозна постъпка.
Не помня конкретно, но познавайки себе си, съм дал знаци, че този момент ще настъпи. Пък и да не е така - кой каза, че всичко трябва само аз да плащам? Е... един път и тя, така от усет, малко от срам, от неудобно. Пък аз така и така се натискам да плащам. Винаги ще съм покрил повечето. Няма да я оставя тя да ми плаща на мен, не е мъжко. И 1000 лв. да взимах, не 6-7-8 или повече.

Никой не е казал, че всичко ти трябва да плащаш. Обаче не си й поднесъл очакванията си по правилния начин и за мен си оставил натрупаните отрицателни емоции да вземат връх (говоря за емоциите около това, че смяташ, че не трябва да си купува апартамент заради малката заплата). Подходът ти не е бил правилен. Показателно за това е, че след тази сцена се е стигнало да съставяне на бюджет от майка й. Как искаш тези хора да те уважават, след като сте се озовали в такава неловка ситуация?

Да попитам какво значи, че подходът е бил неправилен. Какъв е правилният подход.

# 1 521
Аз не разбрах защо не са ходели и двамата в град 1, тя при родителите си, той в своя апартамент и с приятели, и да се виждат като гаджета. И на какво се дължи тази ревност, може би щото автора нарочно е ходил сам, тя като е на работа, да не дойде а тя с него
Колкото до предположенията на Таймс - аз залагам на някоя държавна работа. Митница, агенция...

Последна редакция: чт, 13 ное 2025, 17:45 от Прекрасная Василиса

# 1 522
Заплатата ми е почти 5-цифрена, парите не са ми проблем. И наем бих платил, но просто като няма смисъл на този етап, не виждам нуждата да се харчат неоправдано средства.

Оттук дойде информацията за заплатата, че преди няколко страници някой попита откъде е тази информация, и дали някой не си я е измислил.

И забелязвам как има някои персони тук, които не коментират липсата на уважение и доверие, а винаги само темата с парите. Алчни ли сте? Или завист изпитвате? Като имам - давам.

Smiley Абе имаш, имаш, ама... не личи.
Повярвай, никой тук не ти завижда. Нито на теб, нито на жена ти. То не че има и за какво Smiley

Хахаха, най-смешно е когато някой няма довод и веднага се почва “вие ми завиждате”? Ама за какво ще ти завижда някой бе, пич? 😂

# 1 523
Таис, правилният подход за мен е преди да се влезе в магазина той да каже, че не може да си позволи повече харчове за този месец и или ще трябва да не правят покупки или ако правят - да обсъдят варианти да ги покрие тя. И да каже което каза и на нас - че винаги ще се старае да покрива повечето неща, но понякога просто не насмогва. Това не гарантира, че тя нямаше пак да се ядоса, но поне така си чист пред съвестта си, че не си звучал като да правиш шоков тест за лоялност на половинката си (както според мен звучи сега).

# 1 524
Излиза, че е нормално да се ядоса, че трябва да плати сметката на касата, че какво има за ядосване в това? Вие не пазарувате ли,  не си ли вадите картите, не ви ли се случва да покривате разходи в къщи, или това става само след като мъжът ви ви подготви и официално ви се извини, че  не може да покрие нещо  си и привършва парите...

# 1 525
Таис, правилният подход за мен е преди да се влезе в магазина той да каже, че не може да си позволи повече харчове за този месец и или ще трябва да не правят покупки или ако правят - да обсъдят варианти да ги покрие тя. И да каже което каза и на нас - че винаги ще се старае да покрива повечето неща, но понякога просто не насмогва. Това не гарантира, че тя нямаше пак да се ядоса, но поне така си чист пред съвестта си, че не си звучал като да правиш шоков тест за лоялност на половинката си (както според мен звучи сега).
Ти  явно си младичка и тук е малко емоционално твоето виждане.
В случая авторът си знае стоката. Отиват да обзавеждат бабешкия апартамент. Еми, не е само храна. Авторът си плаща и комфорт. Да не забравяме, че си го е имал, ама отива да си прави комфорт ПАК-не е лесно, не е на всяка цена, дори не е нужно.
Влюбен мъж всички сме виждали.
Някои го опитомяват, други го използват, трети живеят с тях.
Непонятно е между отделните групи да разберат, че за един и същи вид мъж става дума.
Подходящи.  Жени.
Които са подходящите за подходящите, нямат драми.
Янтра примерно.
Но тя е подходяща, защото, преди да започне да вика, ражда трима.
Имат споразумение. И тя изпълнява своята част.

# 1 526
  • София

Точно, а още по-добре щеше да е предварително да обсъдят какво трябва да се взима, с какъв бюджет разполагат и кой колко да покрие. Авторът вади пари като от бездънна яма и изведнъж, айде вади и това го плащай ти. Наистина звучи като много незрял тест, а явно авторът като цяло няма финансова култура. Например ми е смешно да изхарчиш хиляди за консумативи, но да се сърдиш за няколко стотачки вноска в недвижимо имущество, което ще си увеличи цената в бъдеще. Дано поне си вземе кърпите след развода Joy

# 1 527
Обич няма тук, не финансова култура

# 1 528
За мен и двамата са тегави. Девойката има мерак да бъде държанка (аз друго определение нямам за жена, която очаква всичко от-до да се плаща от мъжа, а тя да не вади никога за нищо), но и да му стъпи съвсем на шията (заедно с майка си) като го отдели от приятели, роднини, среда и тн, и го изцеди всякак - финансово и емоционално. Явно не е гледала курсовете на Даниела от Ергенът или Кобилкина, за да знае, че с тия изисквания трябва да го чеше по коремчето вместо да му крещи да умре и да го пъди с изискване той после да й ходи по гъза.

Той пък има нулева финансова култура и синдром на жертвата - мъченик, търпящ и страдащ, и приемащ всякакви удари от съдбата (и благоверната), което е адски мъчителна черта. И трудно се живее с такъв човек. Както и трудно може да се разчита на него за дългосрочни планове.

Един нормален мъж ще каже баста на това тъщата да дава акъли за сватбени пътешествия, торти, етажи и тн, и ще настои да са отделни не само физически, а и реално да не позволяват вмешателства. Ще се преценят плюсове и минуси на град 1 и 2, и ще се избере местожителство там, където е адекватно за цялото семейство. Абе нормален мъж ще води без да се налага, че и нормално ще даде някакъв финансов план с това какво е в състояние да плати, и какво не. Една нормална жена пък ще съзнава, че няма как да я издържат безпрекословно така че един пазар в супера да не плати и че, ако изобщо търси такова съжителство, то а/то няма да е с този мъж явно; и б/такова съжителство силно накланя везните в едната посока и няма балансирани отношения, което има и своите минуси, не само плюсове (като всяко нещо в този живот). И една нормална жена ще сложи някаква граница на майка си.

# 1 529
Абсолютно – виждаме едни делови отношения.
Не знам, барем поне секса с нея да го е бивал.
Като обична и грижлива не се е показала, дано компромисът му да има и позитив.

Общи условия

Активация на акаунт