Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 94

• 25 596
  • 739
  •   1
Отговори
# 210
Аз пиех Biozin mama, Пре мама дуо, Магнерот и Витамин Д (но не постоянно). Спрях ги в 37 г.с., Биозин по-рано даже (35 г.с. например).

# 211
  • Melmak
Моята каза, че няма особен смисъл от такива витамини. Ако имам дефицити да действаме там, а не с мултивитамини. Иначе купих едни от iherb.

# 212
Аз преди бременноста пиех отделно с определена доза, от ай херб поръчвах. Забременях, обаче и реших да се доверя на двете АГ-та, при които хода я и да пия Пре мама-та.

Отделно изпих и една опаковка Билкова кръв, преди 2-3 я свърших. А иначе от 36 г.с. пия Шуслерови соли.

# 213
Аз също съм с доста нисък праг на болка и ме е страх от нея, но родих нормално без упойка 🫠 не знам как се получи, но бях много горда от себе си, по време на напъните не мога да кажа, че ме е боляло, по-скоро преди това е зора, но и бързо протекоха нещата при мен, де, сега бих искала да пробвам с упойка, макар че ме е страх от боцкането 😬

Здравейте, записала съм си час при лекар по ЗК, защото искам да се запиша при нея да ме следи. Какво направление трябва да взема от ЛЛ - за преглед при АГ или за проследяване директно? (Не знам дали докторката може да откаже да ме следи, попринцип знам, че следи бременности)

Също така искам да ми препоръчате доктор, който би се съгласил на секцио по желание (не ме съдете за избора, прагът ми на болка е много нисък и имам опасение, че няма да се справя с естествено)

# 214
В различните етапи пиех различни.
В момента 35 + 4 дни
-билкова кръв
-желязо
-витамин Ц
-Биозин мама

Миналата седмица приключих Елевит витамините, каза да не ги взимам отново

# 215
Аз за в момента нямам дефицити, и за това се чудя дали да пия още нещо или да следя с изследвания и при нужда да включвам каквото е необходимо.
Благодаря, че споделихте, какви витамини приемате по предписание.

# 216
Момичета какви мултивитамини за бременни пиете? Аз днес бях при АГ и ме записа за женска консултация, но каза да приемам само това което приема за сега - В9, В12, d3, омега dha, не приемам никакви комбинирани витамини. В 13г.с+6дни съм.

Като питах моя доктор дали да минавам на комбинирани за бременни ми каза "не, по-добре продължавай с каквото пиеш в момента", което е съвсем точно това което си изброила. Добавих само пробиотик по едно време и магнезий.

# 217
Аз за в момента нямам дефицити, и за това се чудя дали да пия още нещо или да следя с изследвания и при нужда да включвам каквото е необходимо.
Благодаря, че споделихте, какви витамини приемате по предписание.

Следите и включвате каквото е/ако е необходимо

# 218
Здравейте, в 23 г.с. съм, от сутринта при ходене изпитвам неприятна болка ниско, централно,  в областта на триъгълника. На някоя случвало ли и се е това и как се справя?

# 219
Аз пия огестан, неофолик мета и биозин мама.

# 220
Аз пия витамин Д, метилирани форми на фолиева киселина и Б12, омега 3. В биозин мама имаше ли фолиева?

# 221
Здравейте, в 23 г.с. съм, от сутринта при ходене изпитвам неприятна болка ниско, централно,  в областта на триъгълника. На някоя случвало ли и се е това и как се справя?

Как бихте я определили? Като вътрешна или по-скоро кокал накакъв там?

# 222
Ами днес я нямам, но иначе май по-скоро като на кокал, защото понякога се разнасяше в слабините. Болката беше само там,не се разнасяше нагоре към корема.

# 223
Най-вероятно ви се разширява таза. При мен започна около 30 седмица, на моменти не мога да ходя, но когато се раздвижа и отшумява. В началото и аз бях много притеснена, но се оказа това.

[/b]
Ами днес я нямам, но иначе май по-скоро като на кокал, защото понякога се разнасяше в слабините. Болката беше само там,не се разнасяше нагоре към корема.

# 224
И при мен беше от разширяването на таза, май около 22г.с започна някъде при мен такава болка - усешах го точно на костта и в нея зона леко надолу в слабините при вървене. След това имаше леко затишие от няколко седмици и после вече с тежестта на бебето беше по-дискомфортно, но не през цялото време, а зависеше и той как се беше обърнал, а последните седмици вече наистина вървях като пингвин. След раждането изчезна до седмица и нещо.
Нямах възглавница за бременни, но си слагах малки възглавнички между коленете като лежах настрани, помагаше ми.

Общи условия

Активация на акаунт