Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 94

• 25 606
  • 739
  •   1
Отговори
# 195
В моя пренатален витамин има включено DHA, та не пия отделно омега. Риба ям много рядко, преди бременността обожавах, вече трудно ми понася

# 196
Здравейте, записала съм си час при лекар по ЗК, защото искам да се запиша при нея да ме следи. Какво направление трябва да взема от ЛЛ - за преглед при АГ или за проследяване директно? (Не знам дали докторката може да откаже да ме следи, попринцип знам, че следи бременности)

Също така искам да ми препоръчате доктор, който би се съгласил на секцио по желание (не ме съдете за избора, прагът ми на болка е много нисък и имам опасение, че няма да се справя с естествено)

# 197
Здравейте, записала съм си час при лекар по ЗК, защото искам да се запиша при нея да ме следи. Какво направление трябва да взема от ЛЛ - за преглед при АГ или за проследяване директно? (Не знам дали докторката може да откаже да ме следи, попринцип знам, че следи бременности)

Също така искам да ми препоръчате доктор, който би се съгласил на секцио по желание (не ме съдете за избора, прагът ми на болка е много нисък и имам опасение, че няма да се справя с естествено)

Направление номер 3 с отмека номер 9 от личния, но те си знаят какво трябва да дадат за следене на бременност за НЗОК.

Иначе надали лекар отказва секцио, май за повечето е по-лесно така даже

# 198
  • Melmak
За проследяване е направление номер 9, личните лекари знаят.
Не всеки обаче, който проследява после изражда. Някои само следят бременни, но ни секцио, ни естествено. Аз се записах на ЖК по каса само, за да виждам бебето на 2 седмции, а не на месец. Иначе се следя на друго място, на частно, където и ще раждам.

# 199
Момичета, къде се следите по здравна каса в гр. София? Абсолютно не мога да се ориентирам и насоча към добър специалист, който да пуска нужните изслесвания и ако се налага да издава болничен. Не е нужно да изражда, понеже там съм се ориентирала на частно. В процес на проучване съм. Споделете опит, моля! Благодаря!

Последна редакция: ср, 26 ное 2025, 21:23 от Madness88

# 200
Напиши град, за да може момичета от съответния да ти препоръчат.

# 201

Не съм в България, та лекар не мога да препоръчам, но ако проблемът ви е болката, намерете болница, в която ще ви дадат епидурална упойка - с нея не боли. На мен ми се наложи секцио по спешност и секциото не означава липса на болки - просто болките са след това. Възстановяването е по-трудно. Болеше ме да кихна. Преди секциото бях с епидурална и никакви болки не усещах и ми беше много приятно даже. Ако можех да избирам, бих избрала естествено с епидурална упойка. Секциото си е сериозна коремна операция все пак с всички екстри на коремните операции, само че има и бебе, за което трябва да се грижи

# 202
  • Melmak
Момичета, къде се следите по здравна каса в гр. София? Абсолютно не мога да се ориентирам и насоча към добър специалист, който да пуска нужните изслесвания и ако се налага да издава болничен. В процес на проучване съм. Споделете опит, моля! Благодаря!
Аз се следя при д-р Маламова в св. Панталеймон, много е мила и любезна. Постоянно ме пита за болнични, но аз не съм ползвала. Кабинетът се намира до Св. Неделя.

# 203
Аз съм при Фадел в Майчин дом по ЗК, иначе Чучумишев. Сега се цаня за болничен от 23г.с., да видим дали ще даде…
Не съм искала досега.
Праща на стандартните изследвания и ми даде направление за хематолог, но каза, че няма да може винаги да дава.

# 204
Момичета, къде се следите по здравна каса в гр. София? Абсолютно не мога да се ориентирам и насоча към добър специалист, който да пуска нужните изслесвания и ако се налага да издава болничен. Не е нужно да изражда, понеже там съм се ориентирала на частно. В процес на проучване съм. Споделете опит, моля! Благодаря!

Доктор Емине Бикова - преглежда във МЦ Феникс по здравна каза, Сигмамед или вита на частно.
Иначе изражда в Шейново

# 205
Здравейте бременна съм в 6 w5d .имам само сак със размери 16/14мм но още не се вижда ембрион това нормално ли е след две седмици ме викат пак

# 206
При мен в 5+0 г.с. беше с размер 75мм и чхг=6000 видя се сак и жълтъчно мехурче. При недоказана овулация, няма какво да се каже. Може да се е случила по-късно и затова да изостава така.

Здравейте бременна съм в 6 w5d .имам само сак със размери 16/14мм но още не се вижда ембрион това нормално ли е след две седмици ме викат пак

# 207
  • Melmak
Понякога просто не се вижда. По това време и при мен не виждаха много. Казваха, че може да е късна овулация. Забременях естествено, без да мерим температури и да следим овулация. След като вече мина време и се видя плоден сак си върви добре спрямо седмиците. Не са ми местили термин, просто в началото не винаги се вижда добре.

# 208
Момичета какви мултивитамини за бременни пиете? Аз днес бях при АГ и ме записа за женска консултация, но каза да приемам само това което приема за сега - В9, В12, d3, омега dha, не приемам никакви комбинирани витамини. В 13г.с+6дни съм.

# 209
Момичета какви мултивитамини за бременни пиете? Аз днес бях при АГ и ме записа за женска консултация, но каза да приемам само това което приема за сега - В9, В12, d3, омега dha, не приемам никакви комбинирани витамини. В 13г.с+6дни съм.

Пренатал+DHA Denk пия аз, този е за след 13та седмица точно. Одобрен от 2мата ми АГ-та, към него само Biozin mama, нищо друго Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт