Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 94

• 25 558
  • 739
  •   1
Отговори
# 270
При мен с повече почивка минаваше бързо.

# 271
Всеки път като кихна и ми се реве. Всичко ме дърпа и ме стяга, но това е положението. И с предишната бременност беше така.

# 272
  • Melmak
Аз като кихна и ми пука кръста.. от решаксина прешлени и стави са ми като старо дюшаме…

# 273
На мен лекарят ми обясни, че е нормално и като родя ще се оправи, но след раждането не знам какво ми стана на коленете и кръста, толкова не ме бяха боляли и през бременността, та един месец бях като мекотело - не можех да клякам и сядам, все едно колената ми не издържаха, пукаха силно (така ме болеше като бях със скъсан менискус преди няколко години). После вече се оправиха, но ми каза, че е част от възстановяване на тялото след раждането и от хормоните + че свалих 11-12кг още в болницата за 5дни и не можело да свикне тялото с такава рязка промяна в теглото толкова бързо.

# 274
че свалих 11-12кг още в болницата за 5дни

Как така толкова много😳

# 275
Вероятно голяма част е вода - бременните задържат вода

# 276
Течности беше, последните седмици бях и с ужасни отоци.

# 277
Хормоните са голяма работа. След първата бременност качих един номер обувки. Надявам се след втората да не се повтори, че много пари летят...

# 278
че свалих 11-12кг още в болницата за 5дни

Как така толкова много😳

И аз оставих 11 кг в болницата след 1вото раждане
Много води и с едното и с другото бебе

Сега съм 37 + 2 дни и съм 10 кг отгоре

# 279
  • Melmak
Имаш предвид задържана вода? На мен ми казаха да внимавам колко солено ям да не станат отоци. Обаче ми пада и кръвното ако не ям достатъчно сол и е някакъв вечен баланс хем да не прекаля, хем да не е малко.

# 280
За кой град е питането?

От град Варна съм. За жалост аз винаги ходя при моята аг в родния ми град, но сега е по-трудно. Искам да имам някой наблизо.

Аз се следя при Казаков в МД и съм супер доволна. Първата бременност следях при Атанас Цонев.

# 281
И без ядене на сол пак стават отоци

# 282
  • Melmak
И без ядене на сол пак стават отоци
о, да аз не споря за това.

# 283
Аз и без солта пак се подух накрая - винаги съм си мислила, че pregnancy nose е измилица Joy Е моят принципно е доста тънък - накрая беше като камба, лицето ми беше подпухнало, а дори от широки чорапи получавах отпечатък, че са впити в краката ми. А след секциото още повече се подуха - принципно съм 36/37номер - на изписването едвам обух чехли 41. До седмица две се оправиха и те, поне номерът си остана моя Joy
А за капак направих и хидронефроза, защото бебето беше така разположено, че притискаше уретер и правих голяма задръжка в единия бъбрек.

# 284
Имаш предвид задържана вода? На мен ми казаха да внимавам колко солено ям да не станат отоци. Обаче ми пада и кръвното ако не ям достатъчно сол и е някакъв вечен баланс хем да не прекаля, хем да не е малко.

Не околоплодни води. На последната фетална ми го казаха, били в Горна граница. Казаха без сладко и тесто. Питаха дали нямам проблеми с кръвната захар,аз нямам, обаче. Сладко пък почти не ям, да не кажа хич.
Пп:с тази бременност не се подувам, с предната доста и в крака и в ръце, лице..

Общи условия

Активация на акаунт