Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 94

• 25 557
  • 739
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Аз пия мента, глог и валериан на хапчета. АГ-то ми разреши и когато съм много напрегната или се събудя в 3 и очите не ми се затварят, пия по 3 хапчета и съм идеално.

# 301
Не се притеснявайте, аз преди да правя тест (предишния ден) бях на лазерна епилация. Пила бях и алкохол. Изобщо преди да е имало закъснение и тест не се обвинявайте, не си създавайте стрес!

Има ли нещо успокояващо, което може да се приема по време на бременност? Валериан? Майка ми пострада в катастрофа, умирам от страх за нея, в 22 седмица съм. Не съм на себе си!
Дано всичко е наред!
Най-добре питай АГ то, но ми се струва, че класиката мента - глог - валериан не би трябвало да е вредна.

# 302
Не се притеснявайте, аз преди да правя тест (предишния ден) бях на лазерна епилация. Пила бях и алкохол. Изобщо преди да е имало закъснение и тест не се обвинявайте, не си създавайте стрес!

Има ли нещо успокояващо, което може да се приема по време на бременност? Валериан? Майка ми пострада в катастрофа, умирам от страх за нея, в 22 седмица съм. Не съм на себе си!
Дано всичко е наред!
Най-добре питай АГ то, но ми се струва, че класиката мента - глог - валериан не би трябвало да е вредна.

На мен в понеделник ми се наложи да викам линейка за баба ми и да разписвам за транспортиране до София при риск да загине по пътя. Чух се с АГ и ми каза или мента, глог и валериан или капките на доктор Бах. Взех капките и си ги пия сега 2-3 пъти на ден

# 303

Дано тя е добре.

Няма как да не се притеснявате, то е ясно.
Аз също преживях стрес заради по-голямото ми дете. Но се контролирах, доколкото мога, за да нямам контракции.

Та на въпроса -има капки, аз това пиех, помагаха ми. Стават и за бременни и за 1вите дни от раждане.

# 304

Дано тя е добре.

Няма как да не се притеснявате, то е ясно.
Аз също преживях стрес заради по-голямото ми дете. Но се контролирах, доколкото мога, за да нямам контракции.

Та на въпроса -има капки, аз това пиех, помагаха ми. Стават и за бременни и за 1вите дни от раждане.

Точно тези взех и аз

# 305
А дали могат да се ползват при кърмене?

# 306
Здравейте! В 13 г.с. съм и вечерно време страдам от ужасни киселини. Моля за съвети приемате ли нещо против киселини ключително домашни рецепти.
Благодаря!

# 307
Пробвай с гавискон, става за бременни, нищо че в листовката пише друго. Също така има едни гелчета, които знам че помагат, обаче не знам как се казват. За домашни рецепти няколко глътки  газирано помага. Избягване не много мазна и пикантна храна. Забележете от коя храна най-често имате и я ограничете.
Здравейте! В 13 г.с. съм и вечерно време страдам от ужасни киселини. Моля за съвети приемате ли нещо против киселини ключително домашни рецепти.
Благодаря!

# 308
Благодаря!
Аз имам същия проблем
Изписаха ми сироп и хапчета, сиропа някак по-бързо ме облекчава
Gastrotuss

# 309
  • София
При мен най-доброто е лъжичка сода. Доскоро содата не се препоръчваше, но вече в най-новите лекарства за този вид проблеми има сода. Тя облекчава моментално. Иначе дъвча Талцид, а в много тежки случаи вземам Нексиум от 20 мг. Двама гастроентеролози потвърдиха, че няма проблем да го пия. По принцип страдам от адски киселини и болки в стомаха, че стигнах до раздразнен хранопровод, от което пък кашлям. Та съветът ми и да не търпиш. Иначе Гавискон при мен изобщо не сработи.

# 310
Аз имах много леки киселини последния триместър и започнах да спя с една по-ниска възглавница под моята си, веднага ме облекчаваше, но наистина не бяха нещо нетърпимо. Успех! 💚

Последна редакция: чт, 11 дек 2025, 22:23 от Seaglass

# 311
Има едни лукчета с джинджифил, на мен ми помагаха. Също така тоник или газирана вода.

Бяха ми изписали Необианацид, но така и не го купих.

# 312
Мен дори ме сложиха на една опаковка омепразол, обаче не трябвало да се пие дългосрочно

Реално и содата затова не мисля че е добре дългосрочно - тя неутрализира киселината и забавя самия процес на храносмилане (както омепразид) и ако се налага наколко месеца непрекъснато да се взима , както е при мен, е вредно.
А тези сиропи и необианацид пбразуват филм върху лигавицата и не дразни толкова
Иначе при мен също е нетърпимо и кашлям.

Много ми е жал , че не мога да си взимам вечно омепразол, направо като магия действа :p

# 313
На мен ми изписаха waya stop reflux гелчета, били безобидни. Не съм пробвала още, защото не е тежко положението и трая.

# 314
Аз съм средата на 9ти месец и засега едва няколко пъти съм имала киселини, за разлика от 1вата бременност.
Храната много ми влияе, така че следя какво ям, особенно вечер.

Пп:не знам дали работи, но бабин трик против киселини било сок от кисели краставички

Общи условия

Активация на акаунт