Колко ви е прага на поносимост за пиенето на партньора?

• 3 734
  • 146
  •   7
Отговори
# 135
Никога не съм разбрал всичката драма за чаша ракия или една две бири. Не знам до колко могат да доведат до алкохолизъм, ама постоянно дуднене към партньора за което много сигурно може да скапе отношенията. Да ми се кудкудяка вечер на главата за дето съм си отворил една студена бира след като съм блъскал цял ден в жегата, със сигурност ще има проблеми, ама не заради алкохола

# 136
... Даже ми е трудно да си представя че може да се наложи да обмислям дали партньорът ми прекалява с пиенето...

По принцип е така, но хората се променят. Понякога към по-добро, понякога към по-лошо. Много неща може да са  'червени флагчета' - всички ги имаме, и е трудно да предвидиш след 10 години кое ще е проблем и кое не.

Аз не мога да си представя партньорът ми да пропуши. Но се случва на 30г+. Нисък шанс, но знам за такива случаи.

# 137
Никога не съм разбрал всичката драма за чаша ракия или една две бири. Не знам до колко могат да доведат до алкохолизъм, ама постоянно дуднене към партньора за което много сигурно може да скапе отношенията. Да ми се кудкудяка вечер на главата за дето съм си отворил една студена бира след като съм блъскал цял ден в жегата, със сигурност ще има проблеми, ама не заради алкохола
Ако партньорът ти има наистина много лош опит с алкохола, разбираемо е да няма толерантност дори към една глътка. Различни хора, различни съдби.

# 138
А ако партньорът ми има много лош опит с изневери и подобни, трябва ли пак аз да го отнасям? Демек да слагам капаците на очите и приложението в телефона за предаване на местоположението в реално време, да давам отчети за всяка минута извън вкъщи и т.н..
Ми същото е, аз проблем с алкохола нямам, не виждам защо трябва да се боря с нечий лош опит

# 139
Почти всяка вечер баща ми си сипваше аперитив - 1-2 чашки твърд алкохол. Пиян съм го виждала на сватби и сбирки, където купонът продължава до ранни зори, имаше хубаво пиянство(както казват хората) - започваше да пее, а понякога се разчувстваше.
Никога не е сядал зад волана след употреба на алкохол (било то и бира). Никога не съм го виждала да пие през деня.
Поради тази причина когато някой се натряска и започне с изпълнения - заяждане, агресия или неадекватно поведение изпитвам адски дискомфорт. Та в този ред на мисли, може би едно голямо питие, максимум две ( ако може да носи). Повече от това количество нито е полезно, нито е приятно за околните.

# 140
А ако партньорът ми има много лош опит с изневери и подобни, трябва ли пак аз да го отнасям? Демек да слагам капаците на очите и приложението в телефона за предаване на местоположението в реално време, да давам отчети за всяка минута извън вкъщи и т.н..
Ми същото е, аз проблем с алкохола нямам, не виждам защо трябва да се боря с нечий лош опит
Никой не те задължава. Ако прецениш, че с даден партньор негативите за теб за повече от позитивите, тръгваш си. Никой не е длъжен да търпи нещо, което за него е неприемливо. Това по принцип, не лично към теб.

# 141
Май имаме различни разбирания за напиване. Да се дере с пълно гърло и да пее хайдушки песни, да си говори с другите пияндета на “ти уважааш ли мъ”, да заспива на масата за мен е нетърпимо пиянство. Може да не е агресивно, но е нетърпимо. Да му светнат очите и да стане по-приказлив може. Тоест докато само хора, които те познават много добре, различават, че си пийнал, е търпимо за мен. Когато правиш пиянски сцени - не е.

Съгласна съм с rf, аз също не бих търпяла да си сипя Бейлис и мъжът ми да ме гледа на кръв и да ми обяснява, че съм алкохоличка. Малко ми идва в повече такова четене на морал. И дори не разбирам защо. Прекаляването с тортички и баници е по-вредно дългосрочно от една бира дневно.

# 142
Че какво лошо има  в песните? Това ракийката върви двойно по-добре с македонски песни. И не е нужно човек да е пиян за да ги пее.

# 143
  • София
Мисля, че дудненето може да доведе до алкохолизъм, защото съм чувала подобно дуднене към други хора и ми иде и аз да се напия като слушам. Някои хора просто са си такива. В началото казах какво и докъде е моето ниво на търпимост, но понеже не съм мечтала да съм начална учителка ако човекът е извън нивото ми на търпимост просто не ставаме или не оставаме двойка. Това в съвместното съжителство ми е непоносимо – и от страна на дуднещия и от жертвата. Големи хора, всеки да си гледа неговите неща. С ревността е същото.

# 144
  • София
Дудненето е типично поведение на съ-зависим. Независимо за какво лошо поведение става въпрос. Хем нищо не прави, хем се оправдава пред самия себе си, че уж прави нещо. И нещата си продължават така, единият уж е токсичен, другият уж е жертва, а двамата така са се оплели, че няма оправия.

# 145
Аз съм забелязала,че пиячите в компания на не пиячи са раздразнителни,изнервени и обидчиви.Smile

# 146
Че какво лошо има  в песните? Това ракийката върви двойно по-добре с македонски песни. И не е нужно човек да е пиян за да ги пее.
Нищо лошо няма в песните. Говоря за онова пиянско ръмжене като мечка, тропане по масата и пукане с невидимата пушка във въздуха от човек, който в трезво състояние дори не слуша музика.

Общи условия

Активация на акаунт