Работа, CV-та, HR-и, съвети - 103

• 21 474
  • 647
  •   1
Отговори
# 420
Доколкото знам HR businesses partner е по-старша позиция, в случая в моята компания също става въпрос за доста висока позиция, предположението ми е, че няма толкова кандидати, които да отговарят на профила. Знам ли.

# 421
  • София
Висока е, да. Въпросът е как се издигаш до такава позиция с толкова краткотрайни ангажименти към компаниите, в които си работила

# 422
Може да ги е обединила в сивито. Вместо в компании А, Б, В всяка по година, пише само А за 3 години.

# 423
  • пустинята Гоби
Току що научих, че от 1 януари работодателите ще трябва да обявяват заплатата, която се предлага към дадена позиция. Може би не е новост това, но аз като що-годе активно търсеща работа, се зарадвах много. Чат джипити ми каза сега, че от юли трябвало да влезе в сила, юли - юли, едва ли ще си намеря работа за 6 месеца.

# 424
Ще трябва да обявяват диапазон на заплащане, което на българския трудов пазар ще бъде интерпретирано - 500 - 5 000.

# 425
  • пустинята Гоби
Горната граница е важна.

# 426
Нищо не значи, ако има диапазон. Може да ти обявят 500-5000, обаче на интервюто за ти кажат - за твоето представяне и нашия бюджет предлагаме 1500 лв.....ако искаш!

# 427
  • пустинята Гоби
Предполагам, че ако диапазона е такъв, ще е ясно, че няма как да очакваш 5000.

# 428
Поне идиотските въпроси "колко очаквате?" трябва да спрат. Или ще получават отговор: "в диапазона". Joy

# 429
Силно се съмнявам да спрат. Досега, колкото пъти съм се опитвала да отклоня този въпрос или да отговора с от-до, винаги са ме принуждавали да кажа точно число. Нещата няма да се променят съществено, дори и да обявяват от-до заплати. Единствено ще може да се филтрират и изобщо да не ти излизат някакви мизерни предложения.

# 430
Трябва задължително да се обяви точната заплата за позицията за кандидатстване. И нещо много важно пропускате. Вече ще трябва да се обявяват и заплатите на всички позиции във фирмите, организации и т.н., не поименно, а за всяка длъжност. И ако някой е бил ощетен с по-ниска заплата спрямо останалите на същата длъжност, ще трябва да му се изплати разликата.

# 431
Бре! Това къде е указано? Ще бъде добре, ако се обяви. Силно ме съмнява обаче да се случи така, както трябва.

# 432
Трябва задължително да се обяви точната заплата за позицията за кандидатстване. И нещо много важно пропускате. Вече ще трябва да се обявяват и заплатите на всички позиции във фирмите, организации и т.н., не поименно, а за всяка длъжност. И ако някой е бил ощетен с по-ниска заплата спрямо останалите на същата длъжност, ще трябва да му се изплати разликата.

Дори и така да е, ще е основна заплата за длъжността плюс бонус, и ще се окаже, че тия с по-високите заплати получават по-високи бонуси.

# 433
Бре! Това къде е указано? Ще бъде добре, ако се обяви. Силно ме съмнява обаче да се случи така, както трябва.

Никъде, това е много свободна интерпретация на директивата.

# 434

Никъде, това е много свободна интерпретация на директивата.
Напротив. Няма да е поименно обяваване, а по длъжности в диапазон.
ПП: ооо пропуснал съм и за задължителните критерии за заплащането, бонуси и други. И ако някой служител е бил ощетен, трябва да му се заплатят разликите.

Общи условия

Активация на акаунт