Синдром на раздразненото дебело черво тема 4

• 562
  • 19
  •   1
Отговори
# 15
И пълнозърнест хляб съм яла, и пълнозърнесто брашно, макарони...
Оправия няма.
За това аз спрях всички теста, няма пълнозърнести, няма обикновени.
Как успя, аз си мисля, че съм недохранена ако не ям от тях?

# 16
  • София
Пълнозърнестите имат фибри, които не се разграждат от организма и отиват за храна на бактериите.
Аз се чувствам най-добре на "бяла" диета - бяло брашно, бял ориз, малко плодове, малко зеленчуци. Кроасан с кока кола ми идват много добре, макар че имам диагностициран гастрит. Шантава работа. Но истината е, че всички имаме промяна в микробиома в тънките и дебелото черво и оттам идват проблемите. Микрофлората не само живее в човешкото тяло, а и е активен участник в много процеси.
Пробвайте Low FODMAP диета. Аз лично харесвам повече Low fermentation diet на Пиментел. Но всичко е на проба-грешка. Аз например нямам проблем с млечните и глутена, дори като ям само хляб със сирене се чувствам добре.
Проблемът е и в сблъсък между вярванията ни и това, което трябва да правим, за да се излекуваме. Аз например искам да съм 100% веган. И когато си ревизирам храненето, казвам: Мюслито нещо не ми понася, ще го заменя с киноа. А истината е, че трябва да го заменя с мляко с ориз, защото вероятно фибрите са проблем.
Чела съм за хора, които имат ужасен запек и страдат с години, обаче не се сещат и не искат да възприемат, че причината е в това, че ядат здравословно месце със салатка. И няма да се оправят. И аз няма да се оправя, докато не се сложа на диета, която сам определям като junk.
Моят рефрен е, че всичко идва от между ушите - по един или друг начин.

# 17
И пълнозърнест хляб съм яла, и пълнозърнесто брашно, макарони...
Оправия няма.
За това аз спрях всички теста, няма пълнозърнести, няма обикновени.
Как успя, аз си мисля, че съм недохранена ако не ям от тях?
Е как недохранена, има толкова други работи за ядене. Аз и тесто никога не съм обичала!

# 18
По колко време може да ме боли от колит? Тъкмо реша, че вече съм добре и пак - така е от юли/август. Тая нощ ме боля и към кръста. Има облекчение след изхождане, но си ме наболва.

# 19
По колко време може да ме боли от колит? Тъкмо реша, че вече съм добре и пак - така е от юли/август. Тая нощ ме боля и към кръста. Има облекчение след изхождане, но си ме наболва.
И аз така.преди 10 дни ми мина Кот вчера пак започна. И пак болки, диети и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт