Има ли "епидемия на самотата"?

• 16 315
  • 503
  •   1
Отговори
# 390
Може да е биполярна.
Не го анализирайте толкова. Натам.

# 391
  • Пловдив
Не съм я задушавала.Нито съм държала да ми отговаря веднага.Тя сама ми пишеше романи и ми даваше обяснения защо не ми била отговорила веднага,а след няколко часа. Ако това е прилепчивост….
Просто имах желание да се виждаме,не знам,това ли се ориема като нахално поведение?
И тя е имала, сега няма. Нищо особено не е направила жената.

# 392
Sweetty, не го мислете, наистина. Понякога хората постъпват нелогично, понякога егоистично, понякога лекомислено. Хубавото в случая е, че отношенията са ви отскоро и разочарованието скоро ще мине.

# 393
  • По света и у нас
Есме, а защо си мислиш че на времето не е имало самотници? Само защото не е имало интернет да намериш статии за самотата не означава, че и тогава не е имало самотни.

Е подкрепа на твоята теза обаче ще кажа че на времето в нашия вход, таакива прелюбодействия са се случвали между съседски чееее може и да си права. Но в БГ се насърчава социалното, докато на запад не. Затова си мисля че прости четете преведени статии от американски източници. Тук е горда Темерутия.

# 394
  • Paris, France
Аха,значи тя ме кани у тях и ми прави закуска,кани ме пак у тях по случай рождения ѝ ден, разказва ми някви нейни случки със свекърва ѝ, като бяхме един път навън,тя кърмеше детето си,а аз бутах две колички едновременно,защото въряхме,и накрая тя решава,че не ме харесва? Thinking
Може би е очаквала и ти да я каниш. Ти канеше ли я у вас?

Да, вярно е, че винаги е имало сами или самотни хора. Може би не колкото днес, но си ги имаше.

Аз живях сама около десетилетие и като се обърна назад, това ми бяха най-интересните и продуктивни години.

Съвременният живот в развитите държави не предразполага към съвместност, задружен живот и трайни връзки с хора.

Честита Коледа на всички празнуващи.

PriMadonna, в Софето съм в момента 🌞 Сещам се за тебе като минавам от НДК към 5-те кюшета. Пожелавам ти скоро и ти да дойдеш.

# 395
  • По света и у нас
Билета е купен преди седмица-две, паспорта е подновен!!! Готова съм Simple Smile
Честита Коледа!

# 396
The_Third, понеже Джек Лондон е един от любимите ми автори, ми се струва, че нищо не си разбрал като си го чел. Например “Скитникът сред звездите”, където осъден убиец бива връзван в усмирителна риза в карцера и за да издържи на изолацията мисловно се рее в други времена. В “Законът на живота”, където племето инуити изоставя възрастния дядо, за да не ги бави, и той е обречен да го изядат вълците. Въпреки, че това е техен обичай и начин да оцелеят, той си надява синът му да се върне и си мисли, че ако внучка му беше оставила дърва щеше да оцелее по-дълго. В “Мартин Идън”, където бившият моряк, мечтаещ да бъде писател, се самоубива поради факта, че е неразбран и отхвърлен от любимата си жена и обществото.
Самият Джек Лондон се самоубива.
Аз ти дадох за пример Джек Лондон специално заради живота на златотърсачите, защото той добре ги описва, нали го е преживял лично. По-често изолирано търсят и добиват злато от участъците си. А и тези примери, които даваш нищо не доказват. Това че са изолирани мъже са страдали от самота, не означава, че жени поставени в същата ситуация ще се справят по-добре.

# 397
Някои живеят в миналото.
Адекватност, моля. 21-ви век сме.
Има джаджи, чат джи пи ти, аи, интернет, хората живеят в и с телефоните си.

# 398
Има, разбира се. И точно затова твърдя, че AI и технологиите няма да „решат“ самотата, а ще я задълбочат.
Проблемът не е индивидуален, той е социален и системен. Ако технологиите решаваха проблема със самотата, нямаше точно в най-дигиталните общества да има епидемия от нея. Технологиите са 21-ви век, неврохимията ни е от палеолита и точно там е проблемът. Това, че имаме AI и смартфони, не означава, че човешката психика е ъпдейтната до тях. Ако днес в Япония хора се обвързват с анимационни персонажи, какво ще стане утре, когато AI партньорите станат визуално и поведенчески неразличими от реални хора?
Това вече няма да е маргинален феномен, а масова алтернатива на реалните отношения.

# 399
  • Somewhere far away
Нямам нищо против AI да ми е другарче. And you can't change my mind Wink

# 400
Тук вече с евключва естествения подбор.
Който има достатъчно самостоятелна мисъл, ще прецени кое е ок и кое не.
Не ги мисля аз поколенията.
Винаги 95% е плява.
5% винаги са движили света.
Така е било и така ще бъде.

# 401
Нямам нищо против AI да ми е другарче. And you can't change my mind Wink
Не си сама и именно това е опасното.

Тук вече с евключва естествения подбор.
Който има достатъчно самостоятелна мисъл, ще прецени кое е ок и кое не.
Не ги мисля аз поколенията.
Винаги 95% е плява.
5% винаги са движили света.
Така е било и така ще бъде.

Да, има елити, ама те не съществуват във вакум. 5% водят, ама останалите поддържат. Ако тези дето поддържат се отдръпнат няма да има икономика, армия, инфраструктура, култура, социални системи и изобщо обществото рухва. Разбира се след това ще настъпи някаква стабилизация, но на какво ниво? Може да е някаква форма на феодализъм или дори робовладелство.

# 402
И защо си мислиш, че тези 95% не са направлявани според нуждите на елита. Simple Smile
Точно са си за времето и ситуацията. Безполови – разделени – мразещи се - неопределени. Божке, чудя ви се.

# 403
В Япония, Южна Корея и Китай демографският срив е супер сериозен проблем за елита и държавата, тъй като застрашава икономическата и социалната стабилност. И прилагат всевъзможни политики за обръщане на тенденцията, но без особен успех.

# 404
Омг. Simple Smile
И защо да няма демографски срив там – на тези малки територии. Даже е наложително за Япония и Корея. Няма нищо общо с Китай. Ти и това не четеш с мисъл явно. Какви са тези клишета? Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт