Боледуване на децата ни - тема 93

• 455
  • 30
  •   6
Отговори
Нова тема, с пожелание да остане празна...
Стара тема

# 1
Аз също съм звъняла на 112 за децата, даже май два пъти ми се е случвало. Бяха още малки, не знаех какво да правя. Единия път беше заради повръщане, дъщеря ми повърна сигурно 10 пъти за 1 час. Пак стигнахме до спешното.
Другия път беше заради температура. Бях ги натъпкала с лекарства и не спадаше под 39. Не знаех да продължавам ли да давам или да ги оставя така. Тогава ме прехвърлиха към дежурния педиатър и доста подробно ми отговориха.

# 2
Ама как така с температура на работа? Моето здраве ми е по-важно от всяка работа, заменими са.

# 3
Ние в неделя бяхме на сбирка и едното детенце е било с температура предния ден, същия ден след сбирката пак вдига температура. Разбрахме след това. Чакам сега дали няма да цъфнат. До 3-4 дена предполаган. Все пак се надявам, че ще го прескочат..

# 4
Добре, какво си мислят хората... Свали температурата, защо да не го заведа някъде, да не му е скучно....

Моят хубосник май се опитва да се разболява. От събота всяка сутрин се изкашля все едно си оправя гласа и после иска вода. Гледах му в неделя гърлото - нищо. Обаче тази сутрин на два пъти се изкашля и все вода. Даже единия път в градината.... Свито ми е. То не минаха едни празници да сме здрави.

# 5
  • София
FrozenBubble Не мислят като цяло…

# 6
Те голяма част от хората са безоотговорни...

Забранила съм на родителите ми да ходят във въпросният телеком... После да не се чудим как се разпространява грип, Ковид и прочие гадни вируси.

# 7
Ето ме в новата тема.
Доста ужасна седмица направих и ето, вторник и чак сега успявам да чета и пиша. Малкото нали беше с температура и CRP 32, изписаха само Биозин и да си продължава бисептола, които пие в профилактична доза, заради бактерии в урината. Посявки отрицателни. Детето вдига още 2 температура и на третия спря. Пуснахме контролни - CRP 82, a детето ще бутне къщата. На мен лично зле ми стана като видях цифрата. Нова урина - пак чиста. Изпуших 1 кутия цигари, докато дочакам педиатъра - човекът съвсем спокойно каза, че това е от температурите, кръвната картина е добре, детето е добре и да се прибираме. Вчера нови контролни - CRP 11. Направо побелях с тия деца.
Голямото пък е с леко пресипнал глас. Уикенда пръсках тантум и давах джуниър ангин, в неделя беше добре. Вчера също. Тази сутрин пак леко я чувам пресипнала. ПИСНА МИ!

# 8
Оле, the doors.
Аз на твое място вече щях да съм откачила при това ЦРП. 😱😱😱😱😱

# 9
Уауу, кой е този педиатър? Името му трябва да бъде изписано със златни букви! Как така при тези стойности е бил убеден, че детето не е за АБ? Радвам се, че ви се е разминало.

Колкото до болното детенце, не исках да навлизам в подробности, защото става въпрос за близки хора. Така са преценили, така са действали. И така, чакаме Simple Smile

# 10
  • София
Усещам, че хората стават доста дзен само моите са с някакви екзотики и аз все съм на тръни Grinning

# 11
  • shumen
The doors,аз с това CRP щях да съм в лудницата вече.Като знам моя как прави бронхити и пневмонии и с ниско CRP,че и аз съм същата.Уж всичко в норма,а накрая бам Т и бактерия в урината и видя ли полудявам.То що АБ по антибиограма изпих и оправяне няма.
Барбалена,близки или не от безотговорни хора думи нямам.От точно такива моето дете се зарази с варицела.Добре,че леко я изкара.

# 12
Усещам, че хората стават доста дзен само моите са с някакви екзотики и аз все съм на тръни Grinning

Joy Дзен, дзен ама знаеш ли как го мисля този паракоклюш откак писа? Grinning Каква беше кашлицата при вас? Нощно време кашляше ли девойката? При нас не кашля докато спи, сутрин като се събуди накашля повечко, после разрежда. Тръгнах да записвам снощи: 20:23 - два пъти, 21:09 - един път, 21:24 един път. Още не съм пуснала носен секрет...

Почнах със Сенсиала, два пъти дотук, ама такова мрънкане мрънка, че... Вече си иска Виброцила дето и него не го искаше преди това

# 13
Признавам си, на CRP 82 аз на ум събирах багажа за болницата и психясвах какво може да е. Даже четох някакви теми тук във форума за деца с такива изследвания, но без симптоматика. Какво ли не ми мина през главата. Но видимо детето беше абсолютно добре, останалата кръвна картина в норма, урината чиста, 2 посявки - стерилни. Педиатърът за мое спокойствие направи не-знам-колко валентен тест за всякакви вируси + стрептокок, всичко отрицателно. Каза АЗ да си пия хапчетата, а не детето 😆

# 14
  • София

Joy Дзен, дзен ама знаеш ли как го мисля този паракоклюш откак писа? Grinning Каква беше кашлицата при вас? Нощно време кашляше ли девойката? При нас не кашля докато спи, сутрин като се събуди накашля повечко, после разрежда. Тръгнах да записвам снощи: 20:23 - два пъти, 21:09 - един път, 21:24 един път. Още не съм пуснала носен секрет...

Почнах със Сенсиала, два пъти дотук, ама такова мрънкане мрънка, че... Вече си иска Виброцила дето и него не го искаше преди това
Нямаше кашляне бе човек... Подкашляше детето от време на време. Стандартно като имаш сополи как подкашляш? Ако толкова те мъчи и имаш едни излишни 100лв пусни тест Grinning

Общи условия

Активация на акаунт