Работодател не ме пуска по време на изпитателен срок

• 1 766
  • 48
  •   1
Отговори
Преди месец започнах спешно работа. В последствие условията не ми харесаха (тежка работа и смени по 14 часа) и си подадох предизвестие (договорът е изпитателен срок в полза на работодател), което изтича януари. Продължиха да ми дават и допълнителни дежурства, въпреки че изрично поисках да бъда освободена и по-рано. Отказват. Как да процедирам? Физически и психически не издържам вече.
Благодаря

# 1
Пускаш си болнични до откат и ще те освободят те самите.
Как така ще ходиш доброволно? Това да не са някакви робовладелци?

# 2
Дала си предизвестие, налага се да си го отработиш или да си го платиш. Няма друг начин. Ти може да искаш да напуснеш веднага, но нямаш право на това.

# 3
Дала си предизвестие, налага се да си го отработиш или да си го платиш. Няма друг начин. Ти може да искаш да напуснеш веднага, но нямаш право на това.
Съгласна съм и на това, но как се изчислява?

# 4
Пропорционално на дните, които не си отработила се изчислява. А като ти дават допълнително смени, как ти ги плащат?

# 5
Пропорционално на дните, които не си отработила се изчислява. А като ти дават допълнително смени, как ти ги плащат?
Не съм получавала пълна заплата още и не знам. Разбрахме се, уж, от определена дата да ме освободят. Ще видим. Мислех и да спра да ходя, но едно евентуално дисциплинарно уволнение ще направи лошо впечатление на бъдещия работодател.

# 6
Тоси твой работодател май плаче за ИТ.

# 7
  • София
Внимавай много по отношение на часовете! Декември има само 152 работни часа. Ако работиш по 14 часа, това прави 11 дни и това е! Не поемаш повече смени.

# 8
Внимавай много по отношение на часовете! Декември има само 152 работни часа. Ако работиш по 14 часа, това прави 11 дни и това е! Не поемаш повече смени.
Те на хартия са по 12 часа. Но вече имам 162 часа официално.

# 9
Вземи си болничен.

# 10
  • Melmak
Имаш договор в полза на работодател - тоест той може да те махне по време на изпитателния срок без обяснения, но ти да напуснеш от днес за утре не, освен ако не му платиш обезщетение. Ако смяташ, че има нарушения за повече смени, по-дълги и тн му викни Ит.

# 11
  • София
Щом на хартия са 12ч , аз бих започнала да си спазвам ДОГОВОРНИТЕ отношения ,които са писмени. Особено щом напускаш. Дано само по - договор ,не си на минимална - а да очакваш друга заплата...  И се надявам тази договорка за датата на напускане ,която споменаваш - да е писмена... Не знам как хората грам не си знаят и отстояват правата.

# 12
Щом на хартия са 12ч , аз бих започнала да си спазвам ДОГОВОРНИТЕ отношения ,които са писмени. Особено щом напускаш. Дано само по - договор ,не си на минимална - а да очакваш друга заплата...  И се надявам тази договорка за датата на напускане ,която споменаваш - да е писмена... Не знам как хората грам не си знаят и отстояват правата.
Аз ги видях, че са некоректни още в началото и за това напускам. Не съм на минимална заплата - плащат редовно, но не си заслужава. Ще взимам болнични ако не ме освободят по-рано и това е.

# 13
Идеята на работодателят е да те използва, докато може.
Даже предполагам, че може да ти направи оферта и да останеш малко преди да ти изтече предизвестието.
Значи смяната ти е 12 часа, а той те кара да работиш 14 часа, като това и останалите 2 часа никъде не се отчитат. Свържи се с инспекцията по труда, защото тука има нарушения и накрая даже ще ти плати само за смените, които по договор са от 12 часа.
Вземай си болнични. Няма нужда да му робуваш на този "работодател".

# 14
Преди месец започнах спешно работа. В последствие условията не ми харесаха (тежка работа и смени по 14 часа) и си подадох предизвестие (договорът е изпитателен срок в полза на работодател), което изтича януари. Продължиха да ми дават и допълнителни дежурства, въпреки че изрично поисках да бъда освободена и по-рано. Отказват. Как да процедирам? Физически и психически не издържам вече.
Благодаря
Внимателно прочетете трудовият договор, който сте подписала. Какво пише за работно време - 8 часа например? Имате право и да не спазите предизвестието, като пуснете заявление, че няма да го спазите по член еди си кой на кодекс на труда, ще платите неустойка за оставащото време до края на предизвестието и напускате веднага на секундата щом нанесат входящия номер на вашето заявление. Друг вариант е да занесете трудовия си договор в инспекция по труда и да дали има злоупотреба с работното време. Самозабравиха се някои чорбаджии с тези безумни 12 часови смени. Това е 100 % прецакване на служителите.

Общи условия

Активация на акаунт