Февруарски снежинки 2026 - Тема 3 ❄️ 🍼

• 6 457
  • 302
  •   4
Отговори
# 30
И на мен така, хем за годините, хем за диоптъра ми( който не е голям и съм минала преглед , с който ми е разрешено естествено раждане. Ако по други спешни причини се наложи в последния момент -Да, но иначе възрастта не е фактор .
Stubbornh, при мен е почти същото, само дето съм 33, а бебка е 1800кг. Казаха ми само, че е по дребничка, и всичко друго е наред.

Аз пък да ви се оплача малко. Всичките ми познати, говорят как след като съм над 30г. едва ли не, задължително ще родя секцио. Гледам да не обръщам внимание, обаче понякога ми идва в повече.

# 31
Днес бях на преглед, вече съм в 45-дневния болничен, микробиология пуснах да чистим пътя на бебето, ако има нужда.
Желязото го продължавам.. няма как..
Господинът върви напред и е вече 2690 в 35 седмица, ами по 200 гр си качва за седмицата.
След празниците започвам да ям фурми и се надявам на естествено раждане. 🙏

# 32
  • 🌊
Вместо запис: третата фетална във Варна я правих при Табакова. Предните две при Александров, но там вече с промяната трябва човек да се свърже лично, защото са в МЦАР. Балев и Желязкова изобщо не ми бяха вариант, аз първите 5 месеца се влачих с легена, нямаше начин да правя всичките пируети със записване на час и чакане.

Аз бях много смела, че ще пътувам по Коледа да празнувам със семейството на Чебурашкин, но имах кафяво зацапване и болки и много бързо ми мина всякакъв мерак за каквото и да е. Лежа, ям, спя в леглото, разходка максимум до тоалетната и това е. Сега отидох и веднага иглички в стомаха. Отделно жестока анемия, чак акушерката ми ми се обажда. Тъжно ми е, че не се чувствам като нормален човек, депресирана съм и хич не ми е празнично

# 33
SilviK сподели моля те, каква роля играят фурми-те за естественото раждане. Аз си се моля всеки ден и говоря на бебето да се обръща с главата надолу, ако не е... Един ден преди седмица и нещо се хванах да правя упражнения за обръщане на бебето, на другия ден цял ден ми беше твърде стомаха.. и реших да изчакам прегледа на 7.01 да видим какво ще види АГ и тогава, ако се наложи.
Днес бях на преглед, вече съм в 45-дневния болничен, микробиология пуснах да чистим пътя на бебето, ако има нужда.
Желязото го продължавам.. няма как..
Господинът върви напред и е вече 2690 в 35 седмица, ами по 200 гр си качва за седмицата.
След празниците започвам да ям фурми и се надявам на естествено раждане. 🙏

# 34
Аз също от януари като влезна в 36-та седмица започвам фурми и чай от малинови листа. Предполага се, че фурмите размекват шийката, а чаят се предполага, че подпомага тонуса на матката и скъсява самото раждане. Като тези неща ги знам, благодарение на това, че чета от западни източници, естествено. Понякога много се ядосвам, че тук сме като в третия свят и нашите лекари и специалисти, като изключим 1-2 консултанти по кърмене, живеят в 20-ти век.
Също така ще увеличавам ходенето, не че сега не ходя де, и ще започвам да изкачвам стълби. Но моя официален термин по документи е за 24 януари, а този по първа фетална 1-2 февруари и просто не искам да преносвам.
Sunshine..@, и аз трябва да започна с упражненията за обръщане на бебето, но ме е страх. Все още го приемам тежко, че в 28-ма седмица бебето беше главично, а на феталната в 33 седалищно.😀

# 35
При мен в 28 с беше седалищно и нямам повече информация по темата. Имам в нас фурми, хапвам от време на време, ще засиля хапването след някоя и друга седмица в такъв случай, но дали не трябва да сме сигурни, че е с главата надолу, за фурми и чай от малинови листа

Аз също от януари като влезна в 36-та седмица започвам фурми и чай от малинови листа. Предполага се, че фурмите размекват шийката, а чаят се предполага, че подпомага тонуса на матката и скъсява самото раждане. Като тези неща ги знам, благодарение на това, че чета от западни източници, естествено. Понякога много се ядосвам, че тук сме като в третия свят и нашите лекари и специалисти, като изключим 1-2 консултанти по кърмене, живеят в 20-ти век.
Също така ще увеличавам ходенето, не че сега не ходя де, и ще започвам да изкачвам стълби. Но моя официален термин по документи е за 24 януари, а този по първа фетална 1-2 февруари и просто не искам да преносвам.
Sunshine..@, и аз трябва да започна с упражненията за обръщане на бебето, но ме е страх. Все още го приемам тежко, че в 28-ма седмица бебето беше главично, а на феталната в 33 седалищно.😀

# 36
Да, със сигурност. Затова и ще чакам януари за прегледа при АГ. Иначе за фурмите, до колкото знам по около 6 на ден се ядат, като много жени ги разпределят като хапчета 3х2, за да не им става прекалено сладко. И са изключени при установен гестационен диабет.
При някои хора тези неща работят, при други не.

# 37
Да, и аз съм чела, че помагат за размекване на шийката и ми казаха като вляза в 9 месец да ги започвам. Шийката последно като я гледа в 33 седмица беше над 4 см, въобще ще откарам до февруари, а не ми се иска, че е голяма главата и бебето доста..
и аз съм с термин 1 февруари (даже 4-ти ме е записала в картона), но на феталната казаха, че към 24.01 вече ще е готов откъм килограми и развитие. Разбира се, всичко е относително.

# 38
Ох как се справяте с безсънието? Доста си е гадничко честно казано, ако ми се съберат 4 часа сън ще е ОК. Като легна наляво или надясно и бебчо почва така да се мърда и да рита и какво ли не чак ме боли и то просто не става да заспиш..Пробвам се да спя през деня, те очите ми се затварят сами, но пак не става, легна ли и той започва да ме ръчка, хубаво ми е като си мърда и като ме рита, но наистина искам да спя 😁

# 39
  • София
Аз почнах да се будя в 4 ч., мъча се два часа и към 6 ч. заспивам до 8 ч. Иначе следобед спя по 30-40 минути. Буквално ми се затварят очите.

Момичета, Весела Коледа!
Весела Коледа!
Нека светлината на Коледа изпълни дома ви с топлина, сърцето ви с радост, а дните ви – с мир, здраве и обич.
Пожелавам ви усмивки, споделени мигове
и вълшебство.
Нека догодина на Коледа да се събудим с усмивка, че ще прегърнем нашите сладки, здрави, прекрасни бебоци и ще имаме уникалната възможност да прекараме този приказен празник за първи път с тях.🎄✨

# 40
Аз заради същата причина спя само по гръб, знам че не е препоръчително, но само така бебето е спокойно. Питах и АГ каза, че щом не ми прилошава, мога да спя така.

Честито Рождество Христово!  Пожелавам Ви щастливи мигове, сбъднати мечти и много търпение!

Последна редакция: чт, 25 дек 2025, 12:28 от Alfafa

# 41
Весела Коледа!
Здраве, мир и любов във всеки дом! Нека бебоците дочакат и дойдат с времето си, никое да не бърза да излиза 😁
За съня - успявам да поспя, но снощи ядох малко, а в един момент чак ми беше лошо (яла съм 1 сарма и половина и 2-3 топчици питка) и тази нощ след 4 големи болки в кръста и гърба. Сега съм със стегнат корем кг час... Пих хапчета и чакам да отпусне амаа.... Нещо не иска...

# 42
Весела Коледа!
Вчера се поизморих и днес се чувствам подпухнала, корема ми е твърд и ме наболява отляво и пих вече два пъти но-шпа. Лежа цял ден и това е!
Неделя влизам в 9-ти месец, мисля, че всичко съм взела, вкъщи обаче има нужда от още малко оправяне.

# 43
Ох, попаднах на това в нета... Много ми харесаха всички Wink

Да си споделя...от 3 дни вече усещам бебето как си хълца стабилно Simple Smile чудех се защо не го усещам това, ноо определено си хълца вече...и по 5-10 Мин. Много се мести, шава, върти, намества, но не мога да усетя къде е дупето и главата...
https://fastak.bg/drehi/za-bebe?fbclid=IwVERDUAO7Fh1zcnRjBmFwcF9 … ZAY4Drp4MCws_vGIA

Последна редакция: пт, 26 дек 2025, 19:05 от Sunshine..@

# 44
Весела Коледа момичета! Да сте здрави, щастливи и усмихнати и след има-няма няколко седмици да си гушкате съкровищата 🤍🤍🤍

Аз преборих грипа най-сетне, само кашлицата остана, но вече се имам за здрава... Надявам се всички други също сте здрави и който не го в хванал, да му се размине!

Аз също съм на 39 и ще ми е първо раждане, надявам се на естествено, ако АГ се съгласи (нали имах съмнения за срастнала плацента към матката). И той и Зебрите казаха, че не съм твърде стара, нито твърде дебела за естествено раждане 😁 иначе не го разбирам това със съденето кой как решил да ражда, кой ще кърми, колко и т.н. Всяка от нас най-добре си знае случая, страховете и през какво преминава. Важното е накрая и майката и бебето да са добре. Аз също искам нормално, но ако кажат секцио, приемам, пия една студена вода и толкова...

Alfafa, това което ти се е случило на теб с тези коментари е ужасно, съжалявам много!

Аз днес официално влязох в 8ми месец, както има време, така и си лети...Ние така и така не пътувахме, сме се хванали с ремонти вкъщи, главно мъжа ми де, аз само давам акъл и подавам инструменти, ако не спя и пъшкам 🤣

Иначе и аз не мога да спя вечер, буквално само на дясно не се съдирам от кашлица.. а вече буквално ми е изтръпнала дясната страна от лежане само на нея, та нито соя, нито мога да се въртя, откарвам до към 3-4 будна, слушам книгата на Хедра за кърменето уж да ми минава времето, но май не запомням много 😅

На някоя от вас на преглед да са й казвали, че шийката е взела да се отваря и да става конусовидна? Това ми казаха на последната ФМ на 09.12

Общи условия

Активация на акаунт