Февруарски снежинки 2026 - Тема 3 ❄️ 🍼

• 6 656
  • 312
  •   5
Отговори
# 15
32г.с. бебка е 1.840кг. Каза че е 3 дена на пред. Те така или иначе казват,че 8ми и 9ти бебета качват най-много не мисля, че притеснително.

Здравейте, вчера ми беше последната ФМ, всичко е наред само АГ каза, че върви с 2 дни назад, но това нищо не било. Килограм и половина е, имаме си дата за секциото и вече остава да си чакам. Но не знам защо от снощи мисля някакви неща, че и тази нощ не ме остави да спя малкия господин. Мисля си, че ще тръгна да раждам даже преди датата за секциото. Сама си се плаша не знам от къде ми дойде на ума. Като ми е за първи път и не знам какво ме очаква..
Здравей, при мен е същото само дето аз все още нямам дата за секцио - знам, че ще е края на месец Януари (ако бебка не  реши да идва по-рано.) В коя седмица измериха бебчо килограм и половина?
В 31 седмица съм, малко ли са? Да не би да трябва да е повече, тя нищо не ми каза

# 16
Stubbornh, при мен е почти същото, само дето съм 33, а бебка е 1800кг. Казаха ми само, че е по дребничка, и всичко друго е наред.

Аз пък да ви се оплача малко. Всичките ми познати, говорят как след като съм над 30г. едва ли не, задължително ще родя секцио. Гледам да не обръщам внимание, обаче понякога ми идва в повече.

# 17
Stubbornh, при мен е почти същото, само дето съм 33, а бебка е 1800кг. Казаха ми само, че е по дребничка, и всичко друго е наред.

Аз пък да ви се оплача малко. Всичките ми познати, говорят как след като съм над 30г. едва ли не, задължително ще родя секцио. Гледам да не обръщам внимание, обаче понякога ми идва в повече.
Имам една позната наскоро роди нормално тя е на 36г, мен ме упрекват, че ще раждам секцио въпреки че не е по мое желание. Все ще има хора, които да се обаждат там където не им е работа.

# 18
Аз съм на 35 години и ще раждам секцио. Откриха ми хепатит Б и ми каза гастрото, че това е единствения вариант, но дори и да не го бяха открили пак щях да искам секцио. Никой няма право да упреква чуждо решение. Тялото си е твое решението си е твое.

# 19
На мен също ми откриха носителство на Австралийски антиген на хепатит Б, пускахме отново какви ли не изследвания, за да се види имам ли активна инфекция или вируса е стар, оказа се че само си нося повърхностния антиген и нямам вирусни копия в кръвта. Но въпреки това ще раждам секцио и няма да кърмя.
Шокира ме обаче отношението на двама лекари във ВМИ (много галантно отказаха да ме израждат, а силно вярвям, че там са попадали на далеч по-страшни случаи), докато сестрите в другата частна болница бяха на косъм от скандал, заради непрофесионализма. Чувах ги по коридора, как ме коментират сякаш съм с краста, отвратително се почувствах.
Относно теглото, моето бебе в 29 г.с. беше 1630 гр., колко са точни тези измервания не съм сигурна.

Аз съм на 35 години и ще раждам секцио. Откриха ми хепатит Б и ми каза гастрото, че това е единствения вариант, но дори и да не го бяха открили пак щях да искам секцио. Никой няма право да упреква чуждо решение. Тялото си е твое решението си е твое.

# 20
Записвам се и аз в новата тема. Аз утре влизам в 30г.с. и моята госпожица също е 1500гр. Явно сме от по- едрите. Аз също ще съм секцио, заради серклажа, а и за сега бебето е седалищно. Аз съм с еднорога матка и едва ли ще има място да се обърне.

# 21
При мен в 29+6 измериха бебка 1666 гр. Казаха, че е много голяма, върви с 10 дни напред и ме изпратиха да се изследвам за гестационен диабет. В 31+1 бях на фетална. Там измериха бебка 1867 гр и казаха, че си е нормално бебе, без забележки (в документите прочетох, че е само с 3 дни напред). Решавам да вярвам на феталната 😃

# 22
При мен на последния преглед в 32+2г.с. бебка беше 1.824кг сега на 29.12. съм отново на преглед тогава ще съм 34+1г.с и ще видим тогава колко ще е .. Надявам се на поне 2.100кг 🙂✨️✨️

# 23
Раждането все още не сме го коментирали даже с АГ. Макар, че аз не виждам причина за секцио освен годините (които явно са много, според познатите ми, за първо раждане) на 34 съм. Но в крайна сметка каквото, такова.

# 24
За първи път чувам годините да са причина. Аз съм на 35, но както казах имам други показания за секцио, не е заради годините.

# 25
Аз съм чувала за секцио заради възрастта, но съм останала с впечатлението, че това е когато си на 40(+)

Последна редакция: вт, 23 дек 2025, 19:29 от Зефир

# 26
Една позната роди на 37 години нормално в Англия, не знам защо тук са им проблем или просто искат по-бързо да приключи раждането. Дори и да не беше наложително секциото пак бих го избрала и по-млада да бях.

# 27
Здравейте и от мен, записвам се в новата тема. За първи път чувам да са проблем годините за естествено раждане, то по естествено от това няма... Аз съм на 37 и ако се е обърнало бебето и всичко е наред без колебание ще си раждам естествено, не съм се замисляла и за друг вариант.
Днес ходих на отворени врати в родилното в нашия град, доволна останах (доста промяна има от първото раждане - е преди 12 год беше).
По темата със сушилнята - чудех се дали да вземем, взехме и съм доволна, още повече, че казаха, че след като са минали бебешките дрехи през нея, няма смисъл да се гладят след това, което си е не малко улеснение и облекчение.
Нищо не съм гласила за родилния дом, нито на бебето, мисля че имам всичко налично (може би с дребни неща), но още малко ще почакам, сега съм в 31 с. И съм с термин за 21.02 официално.
На 1.12 последно бях на ФМ и после пак на 7.01 едвам ще издържа да не видя бебето поне дали се е обърнало и може би да говорим вече с АГ по темата с израждане и екип (оказа се, че и тя е бременна и не знам дали ще работи дотогава).

# 28
Дами, аз съм на 39, догодина на 40 и се глася за нормално раждане....направо вече си е екзотика да си подкрепен в това. Да попитам момичетата от Варна - при кой правихте фетална морфология? Проф. Балев бил в болничен и се чудя какво да праяя. Няма часове никъде

# 29
Момичета знаете ли някой в Пловдив при които мога да ида само за 3д или 4д снимка. Днес бях на трета фетална, всичко е наред, но позата не позволи да се види лицето. А имам огромно желание  за снимка.

Здравейте! Може да отидете при д-р Олга Славчева Blush
Не само, че ще Ви направи хубави снимки, а и ще Ви прегледа много обстойно и ще обърне внимание.

Общи условия

Активация на акаунт