Февруарски снежинки 2026 - Тема 3 ❄️ 🍼

• 6 640
  • 312
  •   6
Отговори
# 60
Yellow_girl нали гестационните седмици се броят и до 10 месец както ти си написала 36-40 седмица е 10 месец по гестационни. Аз имам чувството, че не съм ходила на преглед от месеци, като бях последно на фетална на 1.12 и после на 8.12 при АГ само кръвно и кг.
Мога ли да полюбопитствам относно увеличаването на дозата защо е? Пишеш че мн мърда бебето, какво и защо се увеличава? Понеже и моето май не се спира, доста е активно и денем, и сутрин, и вечер и нощем. Аз пия сутрин и вечер Магнерот 500 и някой път за обед, ама май го пропускам по-често
Момичета, в 9-ия месец не се ли влиза след 36 седмица? Иначе 36-40 седмици ще са 10-и месец. Реално тогава се счита, че когато и да родиш бебчето ще е доносено.
 Последните няколко дни бебето страшно много мърда и никак не ми е комфортно, увеличиха малко дозата на магнезия, защото леко се притесних от тази активност. Единственото по-различно нещо е, че хапнах малко повече от обичайното (благодарение на хапчето за стомах, което ми даде гастроентерологът).
Но жестоката умора и причиняването си остават, така че още 40 дни май ще лежа повече и това е.

# 61
Да, 36-40 седмица е 9-ти месец. А иначе за доносените бебета - понеже слушам книгата на Хедра, тя казва, че бебета преди 38г.с. се приемат за "големите недоносени", понеже сукателния рефлекс не е на 100% развит и може да снимат нужда от малко помощ в адаптацията. Та колкото по-дълго се "пече" в корема бебчето, толкова по-добре. Аз понеже съм и в януарската група, там има масово раждане на бебета в 35/36 седмица още от преди Коледа.
Това с увеличаването на магнезия на този етап и на мен ми е странно, аз от средата на декември съм го намалила, а от началото на януари го и спирам. Така ми каза АГ - вляза ли в 36 седмица да го спра, но да го направя плавно.
Sunshine..@, и аз не съм имала ехограф при моята АГ от цяла вечност. Последно гледахме бебето ноември 😳 и сега съм на преглед чак средата на януари. Началото на януари предстои консултация за хоспитализация с кардиолог и анестезиолог и мъжа ми все се шегува да не взема да родя, докато чакам часа при нашата АГ.
Все още не съм се наела да пера дрехи, живеем до строеж и всичко хваща прах дори в гардероба, а кошара и количка въобще не ми се сглобяват, макар че искам да се измиришат от миризмата на нов текстил.

# 62
И аз чувам, че има доста по-рано раждания и нещо все съм на тръни като ме стегне корема,а то е постоянно... С предишната бременност до контракциите на 15 Мин бяхме на заведение, сега не мога до магазина да ида... И аз предпочитам да се "пече" по-дълго или колкото си е необходимо де , майка вика качвай стъпала за движение... Викам да бе.. да го видя сега... След 26-та по може Simple Smile
Да, 36-40 седмица е 9-ти месец. А иначе за доносените бебета - понеже слушам книгата на Хедра, тя казва, че бебета преди 38г.с. се приемат за "големите недоносени", понеже сукателния рефлекс не е на 100% развит и може да снимат нужда от малко помощ в адаптацията. Та колкото по-дълго се "пече" в корема бебчето, толкова по-добре. Аз понеже съм и в януарската група, там има масово раждане на бебета в 35/36 седмица още от преди Коледа.
Това с увеличаването на магнезия на този етап и на мен ми е странно, аз от средата на декември съм го намалила, а от началото на януари го и спирам. Така ми каза АГ - вляза ли в 36 седмица да го спра, но да го направя плавно.
Sunshine..@, и аз не съм имала ехограф при моята АГ от цяла вечност. Последно гледахме бебето ноември 😳 и сега съм на преглед чак средата на януари. Началото на януари предстои консултация за хоспитализация с кардиолог и анестезиолог и мъжа ми все се шегува да не взема да родя, докато чакам часа при нашата АГ.
Все още не съм се наела да пера дрехи, живеем до строеж и всичко хваща прах дори в гардероба, а кошара и количка въобще не ми се сглобяват, макар че искам да се измиришат от миризмата на нов текстил.

# 63
  • София
Sunshine, аз още съм в края на 32 седмица и ми е първата от 8-ия месец, та като ви чета, че пишете как влизате в 9-тия и се обърках 😁. И аз предпочитам бебчето да се роди към 38 седмица, така че всяко нещо вече ме тревожи. Моето АГ не е казала да спирам Магнезия, но ще съм за първи път на тонове в 34 седмица точно след празниците и ще питам. От една страна бебето супер много мърда, от друга изпитвам тъпа и постоянна болка и това много ме плаши. Като изпия магнезия и всичко минава. Започнах да пия черна ряпа за кашлицата, тя супер много помогна. Но сутринта четох, че не е много добре за бременността и не знам това стягане дали не идва от нея, та спирам до я пия, дано кашлицата не се завърне, че на моменти направо се давех. Изобщо няма спокойствие. 😃😃

# 64
Yellow_girl за кашлицата на мен много ми помогна топло прясно мляко с масло. По рецепта е и с мед, но аз не слагах, за да не вдигам кръвната захар. И като лежах, ми беше леко нагоре горната част на тялото, все едно съм бебе с рефлукс.

Ох, аз след болестта нещо не мога да се върна към движението.. буквално всичко не измаря, ставам, закуска, пия кафе, вдигам чиниите от масата и съм готова пак да си лягам да спя.. сега бях на разходка, едвам издрапах 30 Мин в парка, по равно... Бебето ме притиска ниско долу, все имам чувството, че ми се пишка, а като ида до тоалетната, пускам 2-3 капки 😅 но тази тъпа тежест ниско долу по средата е нова за мен и определено не улеснява вървенето... Някой друг има ли я?

Надявам се и аз да устискам до 38-40та седмица, да си се подготви доколкото може малкото, но чакам и АГ да се произнесе.. явно всички покрай Коледа и НГ не сме ходили на прегледи и не сме виждали бебетата 😁

Иначе и аз слушам книгата на Хедра, на моменти яко ме обърква, не е ясно посочено кой съвет за килии голямо бебе е.. и малко ме оставя с впечатлението, че кърменето е много трудно... Не знам дали не съм в такъв период, защото я слушам вечер като не мога да заспя ли...

Stubbornh, как си? Мисля те и се надявам да сте изчистили недоразумението с мъжа ти и вече да си по-спокойна!

# 65
Yellow_girl за кашлицата на мен много ми помогна топло прясно мляко с масло. По рецепта е и с мед, но аз не слагах, за да не вдигам кръвната захар. И като лежах, ми беше леко нагоре горната част на тялото, все едно съм бебе с рефлукс.

Ох, аз след болестта нещо не мога да се върна към движението.. буквално всичко не измаря, ставам, закуска, пия кафе, вдигам чиниите от масата и съм готова пак да си лягам да спя.. сега бях на разходка, едвам издрапах 30 Мин в парка, по равно... Бебето ме притиска ниско долу, все имам чувството, че ми се пишка, а като ида до тоалетната, пускам 2-3 капки 😅 но тази тъпа тежест ниско долу по средата е нова за мен и определено не улеснява вървенето... Някой друг има ли я?

Надявам се и аз да устискам до 38-40та седмица, да си се подготви доколкото може малкото, но чакам и АГ да се произнесе.. явно всички покрай Коледа и НГ не сме ходили на прегледи и не сме виждали бебетата 😁

Иначе и аз слушам книгата на Хедра, на моменти яко ме обърква, не е ясно посочено кой съвет за килии голямо бебе е.. и малко ме оставя с впечатлението, че кърменето е много трудно... Не знам дали не съм в такъв период, защото я слушам вечер като не мога да заспя ли...

Stubbornh, как си? Мисля те и се надявам да сте изчистили недоразумението с мъжа ти и вече да си по-спокойна!
Благодаря, че попита. След още много рев успяхме да се разберем и сега даже се разбираме още по-добре. Вече си имам едно на ум естествено и му го показвам и виждам, че опитва да оправи нещата. Много се надявам повече да няма такива неща

# 66
Stubboenh много се радвам, че всичко в наред !

Вчера бях при АГ в 31+1 и измери малкия 1950гр , а точно преди седмица на ФМ беше 1500гр. Явно зависи от ехографа ….
Бебето на ФМ беше главично обърнато, вчера сутринта го усетих са хълца под гърдите ми, доктора го видя, че е напречно позициониран , но до края на вечерта пак се обърна надолу с главата. Днес бях на разходка 4-5 км минах и сега изпитвам болка много ниско долу. Дори като  лежа и той се мърда е доста дисмомфотно. Не са контракции, нали? 😁

Последна редакция: вт, 30 дек 2025, 17:06 от Ани Ангелова 667048

# 67
Момичета, тези от вас които пият биозин мама по 1 таблетка на ден ли пиете(понеже в два сайта пише по 1 таблетка, в Гален пише по 2 на ден? Вчера племенницата беше в нас за час (на почити 3 год.е) тази сутрин се събудила с темп и било грип А, та сега изпих един осцилококцинум и мисля да започна биозин мама превантивно...

Последна редакция: вт, 30 дек 2025, 17:32 от Sunshine..@

# 68
Момичета, тези от вас които пият биозин мама по 1 таблетка на ден ли пиете(понеже в два сайта пише по 1 таблетка, в Гален пише по 2 на ден? Вчера племенницата беше в нас за час (на почити 3 год.е) тази сутрин се събудила с темп и било грип А, та сега изпих един осцилококцинум и мисля да започна биозин мама превантивно...
Аз пия по една таблетка.

# 69
Благодаря
Аз пия по една таблетка.

# 70
Аз увеличих на 2 покрай грипния сезон.

# 71
Момичета в коя седмица се смята, че влизаме в 9ти месец чета различни неща и леко се обърках. Доктора каза, че не може да ми каже защото той не ги смята така, а в лунарни месеци. Свекърва ми имат някакъв обичай/традиция който спазват когато снахата влезне в 9ти месец и само ме пита, а аз си зная само седмиците.

# 72
Аз по това се водя

Момичета в коя седмица се смята, че влизаме в 9ти месец чета различни неща и леко се обърках. Доктора каза, че не може да ми каже защото той не ги смята така, а в лунарни месеци. Свекърва ми имат някакъв обичай/традиция който спазват когато снахата влезне в 9ти месец и само ме пита, а аз си зная само седмиците.

# 73
В 36 г.с. се влиза в 9 месец

# 74
  • София
В 36-та седмица се влиза в 9-ия месец. Ако не е тайна, може ли да споделиш каква е традицията?

Иначе за Биозин мама, пия по 1 на ден сутрин, че нали да е на гладно. Но аз почти не ходя никъде. Четири дни трябваше да гледам едно куче и да го развеждам сутрин и вечер. Повече от 15 минути трудно ходихме, добре че и кучето го мързи, та се гушкахме повече в леглото.

Общи условия

Активация на акаунт