Следваща стъпка?

• 12 395
  • 382
  •   1
Отговори
# 60
Разбира се, но това няма да стане по поръчка. Може и изобщо да не стане. Не всеки мъж, с когото жена има връзка, й предлага брак. Този не иска. Ако твърдо си за брак, трябва да мислиш за друг.

Отделно много мъже не са толкова напреднали в подаръците, че да докоснат дъното на душата на жена си. Когато е от сърце и сме влюбени обаче, обикновено сме засмяни и доволни. Иначе има теми с какво ви дразни мъжа ви и там може да се успокоиш, че и други жени получават подаръци не по техен вкус.

# 61
  • SF
Неангажиращата връзка не изключва съвместен живот. Означава, че си го карате като гадженца без ясна визия за деца, брак, съвместни ипотеки (любимото на хората).
За 1 година той е видял, че не му се занимава още с деца на 27,  тя е получила факс, че иска пръстен, деца. Динамиката им вече се е разминала. Кой крив, кой прав няма значение – да седнат и да се разберат. Мен все пак нейните очаквания ми идват лек напън към изявен натиск. И с тези "жестове, подаръци".....

При много двойки е така. Когато са връстници, обикновено жената започва да мисли кога ще ги ражда тези деца, за които си мечтаят, а за мъжа има време!
Но неангажираща връзка за мене е, ако от време на време се чуват, виждат, забавляват, гаджета някакви, но, да, може да се тълкува и като твоето описание - да не бързат с децата.
В неговата глава може все още да е рано. Тя е по-навитата. Може би е и по-влюбената, не знам, не може да се мери.
Нещо не си кликват тези двамата. Единият прави скъпи подаръци, другият смята, че жестът е важен, единият си мисли, че е крайно време за пръстен, другият гледа на тази година като на недостатъчна.
Предполагам, че ако му предложи да се разделят поради несходство на характерите, той ще се стегне и първоначално ще започне да подарява, да показва повече внимание, но ако не е част от природата му, бързо след като опасността от раздяла премине, ще се върне към старите си навици.
Но на много мъже, ако няма кой да им подсказва, те няма да се сетят да правят изненади, предложения и следващи стъпки.
Много предложения са в резултат от забременяване. Не че на са искали да се женят, но не са се сетили. Бременността е дала някакъв мотив.

# 62
За мен е много натоварващо и изпълнено с очаквания поведението ти. Той, доколкото чета, от самото начало си е такъв инертен, докато ти се напъваш. Не става въпрос за сумите, а за този напън. Не всеки обича да рови в сайтове с часове или да обикаля магазини, но това не значи, че не обича човека до себе си. Повечето от нас очакваме да ни обичат както ние искаме и ако другият не отговаря на картинката в главата, го обвиняваме. При вас ми се струва, че от самото начало имате разминаване - той е заявил, че по принцип е с нагласа за връзка с развитие, ти си го приела като утре се женим.

# 63
.Hazel.учудващо е с какъв плам се опитвате да намерите психологически източници, за да маскирате една чисто консуматорска житейска позиция. Трябва обаче да ви разочаровам в опита ви да ме поучавате
Аз самата съм по-млада от авторката на темата, но очевидно имам по-зряло разбиране за това, че любовта не е стоково-паричен обмен, който се води в таблица. Доста е иронично да се притеснявате за младите жени, докато вие самата ги учите, че самочувствието им трябва да зависи от стойността на подаръка и скоростта, с която притискат някого за дете.
​Няма нужда да търсите линкове за концепции, които явно интерпретирате само през материалната им страна. Безочие е да се изисква всичко накуп за една година, докато се броят стотинките на жестовете и се следи кой минава по лайсната. Ако за вас една връзка е успешна само когато е реципрочна бизнес сделка, тогава наистина говорим на различни езици. Моето самочувствие ми позволява да ценя човека, а не транзакцията, и точно това ми дава свободата да не се чувствам жертва, ако подаръкът не е по предварителен списък.

# 64
За мен неангажираща връзка не включва съвместно съжителство - съжалявам.
Този я използва по всички възможни начини, дори откъм подаръци се стиска тя тръгнала да го.мисли.
Защо ли си мисля, че тоя хубостник и сметки не плаща или ако да не напълно защото все не му стигат парите?

# 65
  • София
Не е задължително връзката на тази възраст да има развитие в посока брак и деца, няма такова правило. Зависи от двойката. Ако го искат и двамата партньори, чудесно, но ключовото е да е именно споделено желание. При вас това го няма и няма значение как е при другите. На различна вълна сте и имате разминавания по основни въпроси. Иначе хората и на по-ранна възраст се женят и имат семейства, но това няма нищо общо с теб. Този човек няма твоите желания, поне не на тоя етап и не гледа на връзката, както ти.
Различни сте, приеми или се раздели.

# 66
Смайл
Тази тема не е упражнение по творческо писане.
Ако от всичко си разбрала че се гледа цената на подаръка, нищо не си разбрала.

Вземи отношение по въпроса защо тези двамата не се разменят: и той да плаща наема, да обгрижва и да търси костюм за сватбата.

Сега, ако човек не е отгледан в семейство, в което тези неща се искат и от двете страни, склонен е да разсъждава като теб.

Но обичайно за танц трябват двама със същото темпо. А всеки който казва, че мъжът бил притискан, трябва да си прегледа идеите за здравословно самочувствие във връзката.

Как пък аз никой не притиснах и всичко получих…

# 67
  • SF
И за мене неангажиращата връзка не включва съвместно съжителство и затова си мисля, че го е изръсил ей така, просто. Или е имал предвид да не се ангажират от сега с деца и жилища. Живеят под наем.

# 68
Напълно възможно е човекът да приема тази връзка като неангажираща, а и той наистина не се е ангажирал с нищо.
Или да е преценил, че не иска задълбочаване, а обратното - постепенно дезангажиране с тенденция към разлъка, ако намери нещо по-перспективно.
Но така или иначе в пряк текст е заявил, че не иска обвързване. Авторката трябва да прецени дали да продължава.

# 69
Тия дето са съквартиранти да не са във сериозна връзка?
Неангажираща може и да съжителстват заедно, но без планове за бъдещето, без някакво развитие и общи неща , просто ден за ден докато им е кеф. В случая на мъжът. Въобще не е задължително неангажираща връзка да се занимава и с други, и да са на повикване както се възприема понятието от някои хора

# 70
Както казах, аз не твърдя, че съм права и е напълно възможно поведението ми да е "натоварващо", но го гледам от призмата на човек на когото са му дадени надежди, думи, обещания и идеята за брак, семейство и деца не ми е дошла една сутрин като съм се събудила, а той бе човека който първи повдигна темата и на думи всичко бе перфектно, но за действията си имаше оправдания, работа, бизнес, преумора и през цялото това време аз го подкрепях, в началото не съм му искала за наем и сметки и т.н не защото съм просто "глупава", а защото го подкрепях за да инвестира в развитието си. Просто за една година аз не видях той да направи крачка към това дори да се преместим за заживеем заедно на 100%, дори той да спи всяка вечер в нас и теоритично да живеем заедно, въпроса не е само в изненадите, подаръците, материалното, а това че аз дадох много (и да никой не ме е карал, така съм го почувствала) а всъщност не получих дори едно категорично "избирам теб".
Просто сякаш когато усети, че думите му изискват и някакви действия и той осъзна, че не се чувства готов и "бил говорил така защото е влюбен", което поне според мен, мъж не трябва да прави и се почувствах подведена.
Не твърдя, че съм перфектна, идеална, права и с всяка ситуация се учим и съм абсолютно наясно, че сега е момент в който да взема решение дали мога да го чакам да "порастне" или да търся щастието си другаде.
Най-сърдечно благодаря на всички за отговорите. ❤

# 71
За следващите връзки просто ще знаеш, че хиляди думи умножени по нула действия, дават нула.

# 72
  • София
Казвал е едно в началото, сега си видяла, че реалността е друга. Щом държиш именно на брак и деца, казвай в прав текст, че не приемаш друг вид съжителство. И бъди сериозна.

# 73
Тъга, още в "Анна Каренина" Кити чакаше да й предложат брак, и цялото й семейство чакаше, и Вронски даваше такъв вид отвсякъде. Наричаха го "подлъгване на госпожици без намерение за женитба". Разбира се, тогава са били други времена, но то и сега е донякъде същото. Мъжете обещават какво ли не, но трябва да се гледа какво реално правят после.
По мое време беше лесно да се омъжиш, но сега ми се струва, че е като бойно поле и стратегии трябват... Обещанието не е равно на изпълнение за съжаление.

# 74
Няма какво да го дъвчеш толкова.
Няма лоши или неперфектни. С времето хората и намеренията им се менят. Той така е преценил.
Теб като не те устройва и не виждаш перспектива – да си взема той чантата, чадъра, гащите и всеки да си гони приоритетите.
Тези кривуцания за подаръци и жестове са само поводи за генералното ти неудовлетворение от развитието на връзката.
В теб е топката да решиш.
Това е положението.

Общи условия

Активация на акаунт