Какво пазим и на кого го оставяме - döstädning и не само

• 4 936
  • 112
  •   2
Отговори
# 90
  • SF
Ако художника е даровит, предложи ги на някоя художествена галерия да ги откупи за колекцията си.

Това не знам как да го направя. Ясно е, че чисто технически, няма как да сложа картините на задната седалка и с чат джи пи ти да обиколя галериите на София. Интересно и ако творецът си ги види, включени в някоя изложба. Авторските права са негови, не мои.
Според мене е талантлив. Художник си е човекът.
Самите галерии не са складове за нашите картини. Нали се сещаш що картини се подмятат из домовете ни.

# 91
Аз бих ги пуснала в група за подаряване във Фейсбук.

Дами, ако домовете са чужди, не мисля, че имаме право да се разпореждаме с вещите. Съгласна, че е неприятно и натоварващо да се ходи на гости но имам пред себе си случай- майката се разболя и спомина след ремонт. Не беше съгласна и си искаше нейните стари вещи.

# 92
  • SF
Споделих, че се притеснявам да не бъдат разпознати.
Галериите работят на друг принцип и не изкупуват всякакви картини. Не са решение.
Мога само лично да ги продам/подаря, без публичност, но не знам на кого.

# 93
Извинявам се но не разбрах какво в това да се разпознаят те притеснява. Били са подарък на баща ти. По добра съдба е да се оценят от някого, отколкото да отидат на боклука.

# 94
  • SF
Не искам художникът да ги види в групите. Не е удобно.
Те са били и още са му подарък.

# 95
Художникът жив ли е?
Може би го познаваш, Esme.
Малко би ми било неудобно, но само защото го притеснявам, но аз бих се свързала с него и да му ги върна.

# 96
Всички приятели знаят за любовта ни към картините. Не са били рядкост случаите в които сме получавали картини. В един момент се получи някакъв страхотен микс от стилове, автори и т.н.т.
Оказа се, че една от картините не ни допада и на двама ни, прекалено агресивни цветове, самата енергия която носи картината за нас не е подходяща за дом, където трябва да то е спокойно, сигурно, комфортно. Та, картината е в мазето, на стената 😂 Често се шегуваме, че може би сме единствените с произведение на изкуството красящо стена в мазе. Не мога да я продам(не искам), не може и да краси стените на домът ни, защото не бих желала да виждам агресия на тях. Сърце ми не дава да изхвърля труда на някого. И какво да направя в подобна ситуация. Между другото ще се радвам на някоя креативна, подходяща хрумка от вас.

# 97
  • SF
Ааааа не! Абсурд. Няма да му върна подаръците. И баща ми да е жив и здрав също.
Познавам го, да, той ме подготвяше за изпити.

# 98
Много ти е труден казуса.
Тогава намери един шкаф, и ги прибери вътре.

# 99
  • София
Есме, не разбирам. Картините са подарък на баща ти, така ли?
И баща ти още е жив и здрав. Не трябва ли той да реши?

# 100
Във всеки случай, напълно лично мнение, но някак по мога да разбера в онова време защо са се трупа ли чаршафи хавлии, сервизи (типичен подарък за сватба, нов дом, във време, в което не е било прието подаръците в пари. Или по-точно е било прието само по селски сватби). Нямане, "находки" на дефицитни стоки и тн.

Днес, ми кажете, защо се трупат от съвременни, млади хора неимоверно количество от пластмасови и керамични тикви, паяци, пиленца за Великден, еленчета, елхички от четки за Коледа, фигурки за "селца" в огромно количество, надписи и всякакви джунджурии. А се трупат, съдейки особено по скоростта, с която се изпразват рафтове те на Пепко и подобни. Дано не се обиди някой, не че и аз не съм купувала по някое боклуче, но в много случаи това се е превърнало в епидемия.

# 101
Е... да ги изхвърлят след всяки празник и на следващата година да купуват нови ли? Simple Smile Не че съм привърженик на пластмасовите и стиропорени декори само и само да приличаме на някое инстаграмско SAH мамче, но много хора го правят. Това е вече епидемия Simple Smile
Малко като с едно интервю на Майкъл Бубле. Казват му "Вашият албум всяка година е най-продаван в Австралия". И той отговаря "Много съм благодарен на австралийските си фенове, но защо трябва да купуват нов всяка година? Какво правят с предния? Изхвърлят го след празниците ли?" Grinning

# 102
По-скоро защо се  купуват и трупат все повече. А ясно, че се купуват, съдейки по зареждането, и не само.

# 103
Есме, ако беше казала навреме бих приютила репродукция на Моне с удоволствие.

# 104
  • SF
Е, то все така става! Simple Smile
Някъде напред в темата споделях, че опцията за подарък или продажба трябва да дойде навреме. Не мога да ти опиша колко пъти се е случвало да пазя нещо дълго време, да го предлагам или да се чудя какво приложение да му намеря, а когато събера смелост да го изхвърля, да се окаже, че някой много би му се радвал. Примери колкото щеш!

Много ти е труден казуса.
Тогава намери един шкаф, и ги прибери вътре.
Ако беше лесен, щях ли да го споделям в темата.
Намерила съм шкаф, но ми се иска да излязат от там.

Общи условия

Активация на акаунт