Наследяване на апартамент

• 3 538
  • 195
  •   1
Отговори
# 90
Дожаля ми за дядото, всички чакат на неговия апартамент.

# 91
Дожаля ми за дядото, всички чакат на неговия апартамент.
Заради частите и неразбирането още при смъртта на бабата. Трябвало е да се разберат още тогава. Ако те са искали да живеят там и да очакват жилището е трябвало да се завери това и те да изплащат частта на другите през всички тези години под формата на наем например. Така другите е можело да могат да си подпомагат с тези вноски изплащането на нещо свое. Проблемите са в недоразбирателствата в семействата. В недомлъвките и в конфликтите. Рушат семействата през няколко поколения.

# 92
Никой ли не допуска, че майката, автора и сестрата гледат дядото? какво толкова ви е жал за него? Дядото получава безплатно гледане без ангажименти и може да остави неговия голям дял на лелята, която не си е мръднала пръста. Като си в ежедневието със стар човек, въпреки че го гледаш, той може да започне да ти се дразни, а лелята, която стой настрани, да е добра и блага в очите му. Според мен ако го гледат, то нека има формализиране, иначе си е много нерви и драми за нищо. Снахата не е длъжна да го гледа, а внуците също.

# 93
Дядото и е баща. И да живееш с баща си ли превръщаме в търгашество ? Затова не могат да се гледат хората в толкова семейства. Близки роднини. Всеки прави нещо и брои и дели стотинката на 2 и гледа да не се мине ... вместо да се радва че има роднини .

# 94
Първо, не се знае дали го гледат, или се гледа сам. И дали дъщеря му не участва.
И второ, както те не са длъжни да го гледат, така и той не е бил длъжен да дава подслон на семейството на сина си. Ако ги беше натирил да си свиват семейното гнездо другаде, сега нямаше да си правят тънки сметки как да обезнаследят лелята.

# 95
В такива случаи обикновено всеки се счита за ощетен - едните, че живеят със стареца, другите - че трябва сами да плащат наем, ипотека, вместо да са на сигурно и безплатно в детската стая.

# 96
  • София
За да иска да ги гони дядото, кой знае колко го гледат. Не може да си гледа старините, защото млади хора не могат да си разрешат жилищните проблеми и го чакат да умре, че да се избият за няколко стаи.
Но наистина дядото и лелята е трябвало да искат пропорционален наем и тогава можеше отдавна да са се изнесли.
Особено ми е чудно какво чака майката на авторката.

# 97
Дядото и е баща. И да живееш с баща си ли превръщаме в търгашество ? Затова не могат да се гледат хората в толкова семейства. Близки роднини. Всеки прави нещо и брои и дели стотинката на 2 и гледа да не се мине ... вместо да се радва че има роднини .

Дядото е баща на сина си, който е починал. Сега там живеят с него майката на авторката, авторката и сестра ѝ (внуците), че и правнуците май, защото авторката пише за мъж и дете, че има. То е ясно, че тая конфигурация не предполага да е защото дядото има належаща нужда да го гледат цял куп хора, пък и някакси човек се надява децата му все един ден да излетят от родното гнездо, а не да съжителства до смъртта си с внуци, правнуци и каквото дойде.

# 98

Дядото е баща на сина си, който е починал. Сега там живеят с него майката на авторката, авторката и сестра ѝ (внуците), че и правнуците май, защото авторката пише за мъж и дете, че има. То е ясно, че тая конфигурация не предполага да е защото дядото има належаща нужда да го гледат цял куп хора, пък и някакси човек се надява децата му все един ден да излетят от родното гнездо, а не да съжителства до смъртта си с внуци, правнуци и каквото дойде.

Ама разбира се. Но това не се оправя ако дълги години го играем на семейство и семейни работи и изведнъж се сетим да го делим на точни части в минало, настояще и бъдеще време. За всеки неговите неща, грижи, ангажименти, вноски са единствени и най - докато всичко друго е вид ... ама ти нали профитира. Затова Роднините се разбират при първа делба точно и ясно ... ако знаят че отношенията са им конфликтни и има претенции. Да го играеш на доброто дете и добрите роднини и лошите роднини и ние сме по-по загрижени и на разни имагинерни оценки и после да искаш точни сметки. Не виждам как ще стане.
Ако е имало конфликт и си се излъгал да си заравяш главата в пясъка като щтраус дълги години с надежда да се случи незнам какво ... след това или пиеш студена вода или опитваш да се разбереш с роднините доколкото можеш за да получиш и ти все пак нещо от претенциите ти на добра воля.
Толкова много такива случаи има.  Все някой е излъган или всички са излъгани. Големите надежди.

# 99
Особено ми е чудно какво чака майката на авторката.

Същото, каквото и авторката – дядото да умре и да започне битката за апартамента.

# 100
  • София
Това е ясно, но ми е интересно майката за коя точно част ще се бори?

# 101
  • Пловдив
Ще подпомага внуците в борбата.

# 102
  • Melmak
Тука в много хипотези влизате. Кой го гледа, ама има ли нужда от гледане, ама той да ги бил изгонил, ама то ако му е хубаво, няма да ги гони.
Мой приятел гледа баба си, майка му почина. Бабата вече не е добре, оплаква се, че не я хранели.. това не е вярно, ама жената вече не си е с акъла. Ако приемем нейната версия, не я гледат, не я зачитат, не я хранят. Ама реалността я виждам с очите си, че сме през 2 блока.
Ако я оставят сама, ще се гътне.
Така че не винаги възрастните хора са с меродавно мнение, особено ако дементират.

# 103
  • София
Ще подпомага внуците в борбата.

Ох, не е смешно, но си я представих, как се хвърля на пода и пази плочките, че да не ги заграбят другите съсобственици.

Пандора, мислиш ли, че авторката нямаше да спомене как обгрижват дядото, пък той най-неблагодарно ги гони.
Виж как спомена, че плащат данъци. Но пък каза, че той не ги иска там.

# 104
  • Melmak
Ми на мен ще ми е тъпо да се грижа за баба ми и да ме гони, честно..
Може да имат нечисти мисли и да се чудят как да лапнат нещо, покрай дядото, но все пак в началото имах чувство, че автора не знае дали има някакъв дял и дали дядото наистина може да ги изгони. Установихме, че са в съсобственост. Предполагам, че дядото може да не разбира защо това е така, ако не е добре с главата или е юридически некомпетентен. Възрастните хора не винаги са наясно с подобни казуси.
Аз съм препатила много и съм видяла и двете страни на медала с “храни куче да те лае”.

Общи условия

Активация на акаунт