Колко пъти се храните на ден?

• 3 892
  • 115
  •   4
Отговори
# 105
Ако една, две мандарини се броят за ядене, може да се каже, че "обядвам" и пак не е всеки ден.
Но иначе, когато ми е спокойно и "всичката съм я свършила", ям каквото ми се яде, просто гледам да не прекалявам.

Има и нещо друго - тук пишем на различни възрасти, а в различните години апетитът не е един и същ. Това гледах и по майка ми, по бабите ми. Минала съм менопаузата и апетитът ми не е като на 30, дори като на 40. Не ми се яде толкова, а за жалост, понякога и не усещам да ми е много вкусно. Всъщност, не зная от годините ли е(защото при близките с годините намаляваше апетитът) или след Ковид нещо се повредих, вече не ми е така вкусно и съблазнително. Дори от две, три години един шоколад като хората не си намирам да ми хареса, а винаги съм обожава ла. Ех, сега един "Чар" да ми се търкули от миналото, който знае за какъв шоколад говоря!  🍫

# 106
Не помня такъв шоколад Чар.
Гледам между хранения да нямам.
Но се случва.
Смятам че на стомаха трябва почивка и нон стоп, ако ще и по малко е много вредно и затормозяващо.

# 107
  • Между гори и планини
Лошото е, че аз готвя и то доста прилично от погачи, домашен хляб и козунак, всякакви печива, основни и десерти. Обичам в петък или събота да направя нещо за през почивните дни. Обаче как да направя като крем карамелът или тортата ще ме викат от хладилника. Направо ги чувам - Доня, тук съм, Доняяяя 🤪😂
Та за това сега и домашните да на режим.
Към 13 ч хапнах 2 пържени яйца и 6 слайсчета бекон. Два часа по-късно един портокал. За вечеря ще направя евентуално само зелен боб с доматен сос или бамя.
Семки много обичам, направо съм като маслобойна, обаче са празни калории и гледам да не ги ям.

# 108
Приемам между 1100 и 1400 калории на ден в три основни и две междинни яденета. С цел отслабване. Нормално би трябвало да приемам към 2000 калории, за да поддържам.
Закусвам с филийка хляб, нискокалоричен, с много малко масло и яйце, краставица, или омлет, бъркани яйца, кашкавал, около 40 грама, половин авокадо, овесени ядки 1/4 чаша, без захар. Пия и напитка с 30 г протеин. Не едновременно, разбира се.
За междинна закуска - плод, зеленчук, 40 грама ядки.

За обяд - салата със слънчогледови и тиквени семки, или сирене, или яйце, изобщо с протеин. Понякога супа, най-често зеленчукова.

Вечерям малко парче месо или риба със зеленчук, гъби, ей такива неща. Преди да си легна винаги ям около 100 грама боровинки. По навик.
Това под наблюдението на диетолог.

# 109
Аз нямам никакъв проблем с яденето сама. Но по-скоро не ми се готвят някакви по-засукани неща само за мен. В момента, единствения начин да се нахраня спокойно и бавно както обичам е, да ям сама, докато няма никой въщи. Иначе е ставане през няколко минути, най-вече заради детето.
На работа ми се чудят и дивят колко бавно съм ядяла, а аз не мисля, че се храня кой знае колко бавно. Не обичам да бързам и да гълтам като пуйка. Забелязала съм обаче, че в присъствието на някои хора, които ядат повече и бързо, ако сме седнали заедно на маса и храната не е отделна порция за всеки, ами плата, от които всеки да си слага, ям в пъти повече от това, което реално ми се иска.

# 110
От няколко години се храня три пъти на ден. Снаксове и разни други междинки съм ги изключила тотално. Ако все пак не устоя на някой кроасан или друго сладко изделие, пропускам едно от основните хранения.

# 111
Моето хранене е съобразено с моите цели и начин на живот.
Когато бях много млада (преди да навърша 30) въобще не можех да се накарам да ям сутрин. Ядях два пъти на ден - късен обяд и вечеря.
Когато започнах да спортувам редовно, това се промени. Десетилетия минаха оттогава и още помня колко трудно ми беше да променя навиците си.
Сега съм на 53 г, храня се 4-5 пъти дневно.
Тренирам предимно силово, 5 пъти седмично, като 4 от тях са сутрин преди работа.
Менюто ми е високопротеиново - старая се да не падам под 120 г протеин на ден при 1600-1800 kCal.
Сутрин преди тренировка хапвам мини закуска от 15-20 г овесени ядки или гранола с 80 г скир.
След тренировка е нормалната закуска - обикновено е варени яйца или пуешка шунка, филия черен хляб с крема сирене, краставица или чушка, понякога и плод. Веднъж в седмицата ядем каша от гречка с високопротеиново сирене и малко масло. Много ми е вкусна Blush През уикенда си правим фалшиви пържени филийки, протеинови палачинки и тн.
Обяд и вечеря - пиле, пуешко, риба. Много рядко телешко или сухо свинско (контрафиле, бонфиле). Изобилие от зеленчуци, приготвени по различни начини - на салати, печени, задушени.
Следобедната закуска обикновено е някакъв протеин (малък шейк или купичка скир) с няколко бадема или плод.

От менопаузата насам се наложи да намаля въглехидратите. Злоупотребявах с плодовете, обожавам ги, но вече не мога да си ги позволявам в онези страховити количества. Намалих ориза и бобовите, които също много харесвам.

# 112
  • Враца
Какво е "фалшиви пържени филийки,"?

# 113
Имам три основни хранения дневно и една или две междинки. Приготвям си храната сама, нося кутии.

Денят ми започва с лъжица сусамов тахан на гладно. Правя тренировка. Следва солена закуска. Тази сутрин беше две яйца, извара, филия домашен хляб с масло, две кисели краставички, черен шоколад. Чисто кафе.
Към 12 изядох една круша с орехи. В 14 обядвах - супа от жълт фасул и салата от киноа със спанак, чери домати и печено халуми.
Вечеря към 18:30 - супа от броколи и тиквички, пилешки гърди с ориз басмати. За десерт - парче печена тиква.
Ако обядът ми не ме засити до вечеря, имам или ядки или малка порция овесена каша с тахан, мед, какао и канела. Обичам да меся солени тестени неща, не се лишавам и не прекалявам.
Това е най-нормалното мнение, което четох досега!

# 114
Какво е "фалшиви пържени филийки,"?

Филийки, които изглеждат като пържени, имат вкус на пържени, но не са  Blush
Правя ги печени във фурната, на висока температура с вентилатор. Стават страхотни със съвсем малко мазнина или въобще без мазнина.

# 115
  • София
Фалшивите пържени филийки аз ги топвам в прясно мляко, после в яйце и ги редя на хартия за печене.
Във фурната ги слагам на 250 градуса с вентилатор.
Изобщо не е нужна мазнина.

Общи условия

Активация на акаунт