Мамник -Тема №2

• 6 314
  • 170
  •   34
Отговори
# 165
На мен като че ли  ми се стори по-динамичен епизода от предните. Макар хайката в гората да ми се стори безинтересна, мистерията, персонажите и отношенията надграждат.

Скрит текст:
И в книгата ли майката на Божана е безлична и безцветна женица?
Джаста , интересно Flowers Hibiscus
Скрит текст:
Грифоните в гръко-римската митология са „кучетата на Зевс“. Те са впрегнати и в колесницата на Немезида – богинята на отмъщението и символизират бързото възмездие, което би сполетяло всеки, извършил престъпление.

Мариян Стефанов  във "Вечерното шоу"на БНТ:
https://bnt.bg/news/boryana-gramatikova-i-mariyan-stefanov-vav-v … u-345500news.html

# 166
Peregrin, това е спойлер и ако не си чела книгата и не искаш да научаваш подробности за Мамника, НЕ ОТВАРЯЙ:
Скрит текст:
Мамника е нещо като грифоните, но впрегнат в колесницата на бог Марен, който по трънско възприемат като бог на смъртта и тъмата и отмъщава за грехове, които създателя на Мамника е възприел като такива. Мамника бива създаван от човек в "жив" огън и принасяне на жертва, като една от жертвите трябва да има кръвна връзка със създателя. Мамника и създателя му биват свързани и са в услуга на бог Марен. Има и още интересни подробности, но засега няма да ги разкривам.
Пп В книгата майката на Божана
Скрит текст:
е цветна селска жена на възраст, която обича да си хортува със съседските баби, да си клюкат и си умира да се хвали с Лазар, който от пръв поглед приема за свой зет. Разведе го и го показа на половин село като панаирджийска мечка. Joy

# 167
Кажете за "екшъна в хижата", как и описан в книгата? Споменахте, че е описан подробно.
Не мисля, че ще е спойлер.

Последна редакция: пт, 23 яну 2026, 20:08 от djovana2

# 168
И на мен ми е интересно. Няма да е спойлер, защото сцената е минала.

# 169
  • Бургас
Хммм,от единия спойлер на Джаста Праста, ме наведе една мисъл, с течение на времето и епизодите, ще видим, дали ще е така.

# 170
Изгледах сега трети епизод.
Отстреляха мечката и я оставиха в гората ей така..?
Като показаха селото от високо, свети старческия дом и уличното осветление.

Общи условия

Активация на акаунт