С какво ви дразнят свекървите? – 171

• 5 612
  • 191
  •   15
Отговори
# 15
Права е Янтра.

# 16
Злодеида удобно ли е да споделиш възрастта на свекървата? Питам защото се записах в университет и аз, срам ме е да си кажа годините и ми е леко неловко да се стържа там с млади хора.
Между другото, няма ги вече ония свекърви, от едно време, днешните с мед да го намажеш. Навремето що тормоз съм видяла, ехеййй.

# 17
Млада е 56 годишна. За учене никога не е късно.

# 18
Лирическо отклонение, но относно университета - когато учех българска филология имах колега, която беше 30 години по-възрастна от нас, в журналистиката имам колега, която е по-възрастна с 20 и малко, а в МО най-възрастна съм аз. Така че, наистина никога не е късно, колегите Ви най-вероятно (ще) Ви приемат напълно, макар и с любопитство в началото.

# 19
  • Canada
Как да обясня, че си живея добре.
Нищо не искам, хора.
Наистина.
Аз моите битки съм ги провела.
Римо, знам, че има. Успокояваш ли ме?
Аз ти пиша, че тая дама няма да ражда. Няма. Не иска.

И като не иска да ражда това как е твоя работа?

# 20
Сигурно ,защото иска внуци,а снахата се дърпа.

# 21
Таис, щом сте толкова близки със снахата, защо не я поканиш да се видите по женски. Обясни ѝ, че искаш внуче, че не искаш синът ти да остане без дете. И ѝ задай директно въпроса – мисли ли да има дете от него, или не. И виж какво ще ти отговори. На теб едва ли ще тръгне да поставя условия и да шикалкави. Поне ще си изясните позициите.
Пък ако наистина е толкова меркантилна, както подозираш, може и да сключите сделка...

# 22
Сийке, туй много хард подход. Направо операция "Барбароса". 😀

# 23
И после тя ще е виновна ако снахата вдигне един скандал на сина и.

# 24
Какво има да се договарят снаха и свекърва, за неща, които свекървата не бива да си вре носа. Да не би свекървата да износва и да гледа това дете? Ще става адвокат на големия си син...смешна работа.

# 25
Таис, щом сте толкова близки със снахата, защо не я поканиш да се видите по женски. Обясни ѝ, че искаш внуче, че не искаш синът ти да остане без дете. И ѝ задай директно въпроса – мисли ли да има дете от него, или не. И виж какво ще ти отговори. На теб едва ли ще тръгне да поставя условия и да шикалкави. Поне ще си изясните позициите.
Пък ако наистина е толкова меркантилна, както подозираш, може и да сключите сделка...
Много умна жена е Сийка.

# 26
Не знам… Наистина настръхнах, като прочетох нещата, които е написала – направо лъха на омраза. Надявам се моята свекърва да не пише такива неща за мен по форумите, защото ще ме е страх да се срещна с нея.

От друга страна, не мисля, че е необходимо тя да задава въпроси от рода на „дали смята да има деца от сина ѝ“ – това си е тяхното семейство. Надявам се да осъзнава, че синът ѝ вече е автономна личност и има собствено семейство.

А за мен лично е доста благородно да бъдеш с жена, която има дете от друг мъж, и да го приемаш като свое.

# 27
Како, няма нужда да говоря и да питам. За мен лично нещата са ясни. Естествено е интелигентна жена, която се събира с мъж, при това доста по- млад, да си дава сметка, че той деца ще иска. И не са от вчера заедно, че да не е ясно.
То дори не е важно аз какво искам. Той иска деца. И съм сигурна, че и три може да отгледа. Въпросът е защо се появиха тези условия с бащинството. Наистина става дума и за доход, и за виждане за модел. Тук сме все жени, кои по- дърти и засегнати, кои по- млади. Ами на какво отгоре той да гледа дете. Това за мен си е абдикация и манипулация.
Пък после настроих се. Ами, имах подозрения, сега си правя изводи. Не им е такава ситуацията, че той да взема бащинство. Няма причина просто. Най- важното е, че той взе да се усеща. Аз дума не казвам. Нека се изясняват.
За мен вече е повече от ясно каква е била целта.
И ми е криво, че съм го възпитала да уважава жените си, да ги приоритизира и закриля.
Не всички са лоялни.
За съжаление, в случая, вече лъсна схемата.

# 28
А за мен лично е доста благородно да бъдеш с жена, която има дете от друг мъж, и да го приемаш като свое.

Благородно е, спор няма. Но не е никак благородно да се хванеш с човек, който иска деца, но да откажеш да родиш от него, защото вече си имаш. Особено ако си правиш тънките сметки детето ти от друг мъж да наследи втория ти мъж и нарочно да не раждаш повече, за да няма с кого да дели.
Не ми скачайте, има ги такива сметкаджии – и жени, и мъже.

Ако ситуацията беше обратната – мъж с дете се жени за по-млада жена, която също иска дете, но той отказва, защото вече си има, пък и защо да ощетява детето си и да го кара да дели с брат или сестра... Реакциите ще са други, нали? Особено ако не си го е казал предварително, а я мотае с разни условия.

# 29
Всичко това си е работа на сина. Той да се оправя. Негова работа какво ще прави

Общи условия

Активация на акаунт