Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 95

• 939
  • 31
  •   2
Отговори
# 15
Имате право на безплатен БХС в НГЛ, моите морфологии са в "Шейново" и от там направо вземат кръвна проба в същия ден и я изпращат в лабораторията заедно с измерванията от ехографа, резултатите могат да се видят в портала на лабораторията. Не знам обаче "Токуда" как процедират.
https://genetika.maichindom.com/%d0%b7%d0%b0-%d0%bf%d0%b0%d1%86% … 0%be%d1%81%d0%b8/

# 16
За БХС и фетална препоръчват марковс и Оскар клиник

# 17
Таня, ти си Iron Woman 🤣 Бих отишла на хематолог на твое място, нямам идея на какво може да се дължи, аз съм от отбора на бременните с нисък хемоглобин и желязо/феритин в реф. стойности. Пиши като разбереш какво се случва, моля те.
🤣🤣🤣 и аз това си помислих за железния човек
След като се консултирах онлайн с хематолог, според който леките болки в гърлото ми са причина за тези невероятни резултати, обсъдих го и с близка гастроентеролог, пусках чернодробни ензими, за да изключим стеатоза, минах през всякакви други сценарии в главата ми, накрая не издържах и след 3 дни повторих в друга лаборатория, където желязото излезе 24,5 (същото), а феритинът- 80 (нищо общо с предния резултат)
Или е било лабораторна грешка или е било свързано с моментното възпаление на гърлото. При всички положения не съм анемична 😀
Сега при мен е наред следващото нещо, за което да се притесня- кръвната захар- беше ми излязла 5.12 и тъй като имам хашимота и съм на 34г се тревожа за гестационен диабет и сега следва поредна консултация с ендокринолог 🤣

# 18
Спокойно, и аз съм на 34 и с Хашимото, вече с две бременности не развивам ГД, дано и ти се разминеш! Много се радвам за хубавите новини, успех до финал!

# 19
Преди 10+ години раждах в Токуда. Сега обмислям дали Токуда или Надежда (дай Боже да стигна до там!). Та кои са имената, които се спрягат за Токуда в момента? Май никой от познатите ми лекари не е там. Важно да отбележа, че бях секцио тогава. Иска ми се да пробвам VBAC,но не на всяка цена. Нямам идея там дали въобще някой ще се навие да пробва...

Вижте в темата за раждане в Токуда ако все още не сте. Но имената, които аз съм чувала най-често да се споменават са д-р Василев, д-р Леков, д-р Нашар и д-р Апостолова. Ако трябваше да раждам в Токуда щях да избера д-р Леков.
Аз раждах в болница Вита и знам, че не сте я посочили като опция, но там почти всички израждащи подкрепят VBAC стига да няма някакъв проблем, който би попречил това да се случи.

# 20
  • София
Благодаря за отговора! В кой подраздел е темата? Във Вита как е неонатологията?

# 21
Направо Ви пускам линк към темата:
https://m.bg-mamma.com/?topic=1850011

По това което съм чувала неонатологията в Токуда е по-добра, както и на по-високо ниво.
Аз нямам големи оплаквания от неонатологията във Вита и отново бих раждала там.

# 22
Здравейте мами! Моят казус е следния на 24.91 имах еднократно розово зацапване приеха ме в болница на 4 ден ме изписаха 4 дни след изписването същата ситуация на инджекций съм днес е отново 4 ден и пак имах леко розово дозата на утрогестан е вдигната на 3х1 каква може да е причината

# 23
Ако има някакъв хематом или отлепване? Нищо ли не ти казаха?
Аз бях с кървене- хоспитализация няколко дни и 3х2 Утрогестан, 1 Алеракт и 3х2 Но-шпа. Не ми казаха причина, но казаха да лежа, след няколко дни ми беше прегледа при АГ и видя, че околоплодният сак е с огромно отлепване и ми каза, че с огромна сигурност ще пркърви и зацапа пак, и да съм изцяло на легло със ставане/изправяне само до банята. Дозата на Утрогестан да остане максималната 3х2 (или общо 600мг дневно, с 3х2 Ношпа и Алеракт, за да няма контракции). Това заради големината на отлепването. Оказа се права - още на следващия ден зацапах отново, но остана на бледо зацапване - около седмица. Два месеца останах на легло, но ходих на прегледите на ЖК, там се видя, че отлвпването е намаляло, но имам вече хематом и има вероятност да зацапа от него, но за щастие до 16г.с изчезнаха и отлепването и хематомът. До нея седмица бях на леглови режим и на горните медикаменти. В случая при мен се получи от отлепване, в болницата не го видяха и не казаха нищо - видя се и го разбрах от контролен преглед при АГто.

# 24
Здравейте мами! Моят казус е следния на 24.91 имах еднократно розово зацапване приеха ме в болница на 4 ден ме изписаха 4 дни след изписването същата ситуация на инджекций съм днес е отново 4 ден и пак имах леко розово дозата на утрогестан е вдигната на 3х1 каква може да е причината
Ами те не ти ли казаха каква е причината? Погледнаха ли за отлепване на плодния сак? Аз имах такова с първата бременност, съответно придружено със зацапване.
Консултирала ли си се с АГ-то, което те следи?

# 25
Ако има някакъв хематом или отлепване? Нищо ли не ти казаха?
Аз бях с кървене- хоспитализация няколко дни и 3х2 Утрогестан, 1 Алеракт и 3х2 Но-шпа. Не ми казаха причина, но казаха да лежа, след няколко дни ми беше прегледа при АГ и видя, че околоплодният сак е с огромно отлепване и ми каза, че с огромна сигурност ще пркърви и зацапа пак, и да съм изцяло на легло със ставане/изправяне само до банята. Дозата на Утрогестан да остане максималната 3х2 (или общо 600мг дневно, с 3х2 Ношпа и Алеракт, за да няма контракции). Това заради големината на отлепването. Оказа се права - още на следващия ден зацапах отново, но остана на бледо зацапване - около седмица. Два месеца останах на легло, но ходих на прегледите на ЖК, там се видя, че отлвпването е намаляло, но имам вече хематом и има вероятност да зацапа от него, но за щастие до 16г.с изчезнаха и отлепването и хематомът. До нея седмица бях на леглови режим и на горните медикаменти. В случая при мен се получи от отлепване, в болницата не го видяха и не казаха нищо - видя се и го разбрах от контролен преглед при АГто.
3 пъти ме гледаха няма отлепване няма хематом

# 26
Евентуално някой полип, от тях май също може да се получи зацапване? При мен в болницата ме гледаха на приема, сутринта отново, за да потвърдят пулсации на плода, а на следващия ден още два пъти, след това непосредствено преди изписването също и всички пъти просто "не знаем от какво е кървенето, но пий сега максимални дози и почивай" 😑 това от 1 доцент, 2ма АГ и 1 специализант. Едва проследяващото АГ в частния си кабинет след около 5дни каза, че ⅓ от сакчето е отлепено и беше потресена в болницата как не са видяли нищо.

# 27
Евентуално някой полип, от тях май също може да се получи зацапване? При мен в болницата ме гледаха на приема, сутринта отново, за да потвърдят пулсации на плода, а на следващия ден още два пъти, след това непосредствено преди изписването също и всички пъти просто "не знаем от какво е кървенето, но пий сега максимални дози и почивай" 😑 това от 1 доцент, 2ма АГ и 1 специализант. Едва проследяващото АГ в частния си кабинет след около 5дни каза, че ⅓ от сакчето е отлепено и беше потресена в болницата как не са видяли нищо.
кървенето не е много съвсем леко едва забележимо по скоро розово..мисля и аз да посетя моето АГ утре

# 28
Да проверят и за полип на шийката.

# 29
Да проверят и за полип на шийката.
няколко пъти намекнаха че не идва от бебето по скоро е розово някакво не знам вече ще се побъркам на края 🫤 най странното е,че никой не ме е гледал от долу

Последна редакция: нд, 01 фев 2026, 19:07 от Gabby98

Общи условия

Активация на акаунт