Дилема

• 1 832
  • 73
  •   5
Отговори
# 60
Ние няма как да й кажем какво да направи. Всеки дава само своя съвет /прогноза, съгласно собствения си жизнен опит, прочетени книги и т.н.

# 61
Да продава имота на маминка?
Чувате ли се? Това няма да стане, ама никога.
Не е срязал пъпната връв, няма и да го направи.
Това не е ли друг имот?
На някой друг роднина.
По принцип и аз не бих продала селската къща в която съм била най-щастлива(не че има кой да я купи),но ако мо падне някой имот от чичо,леля в който не съм живяла много и няма сантиментална стойност и на който мога да взема добри пари,няма да се клебая.

# 62
  • София
Доколкото разбрах, те планират да се местят в друга къща, която е в същия двор/парцел. Тъй че, много вероятно е на същия собственик. А пък кой всъщност е той - не знам, ама май и авторката няма представа.

# 63
Къщата е на мъжа и пише, че е в непосредствена близост до тази на родителите, което не значи да е в същия двор, освен ако не съм дочела нещо:

# 64
Ако е наследствен имот, трябва да е приписана изрично на него. Иначе знаем как са наследствата в големите роди.

# 65
Някъде назад дамата каза, че е купена:

Явно е имот на близък, който е купил.

# 66
Жената се е съгласила изобщо на къща, което за мен е генерална грешка. Нямаш ли за съпруг милионер, къща не ти трябва. Повечето идилии в къща са преекспонирани. Всъщност къщата е затруднение в много отношения.

# 67
Зависи какъв тип човек си, всеки харесва различни неща. Ние живеем в къща, определено не сме милионери, но си ни е много добре. Аз не бих могла да вирея в апартамент, чувствам се като в затвор.

# 68
Значи сте имали възможност да я построите и обзаведете, без да се побъркате. Това, което авторката описва, е различно.

# 69
Значи сте имали възможност да я построите и обзаведете, без да се побъркате. Това, което авторката описва, е различно.

Не сме я строили, купихме я. Обзавеждаме все още и ремонтираме тук-там. Но си е само наша, с наши пари и родата няма думата. Но при авторката е доста различна ситуацията, да.

# 70
Да, а тук имаме къща, напълно неоправена. Мъжът ремонтира сам...? На какво прилича това? Дори самата авторка не помага сякаш в това начинание. Сам човек къща не прави. Или двамата се хващате и скачате в това начинание, или се отказвате. Не е добре да се мъчи единия с ремонт, другия с мислите си, че му се живее другаде.

# 71
И аз предпочитам къща,но далеч от маминка.

# 72
Може и аз да бъркам, но къща в момента ми се вижда трудно начинание. Пък за младо семейство, сега стартиращо от живот с родители - съвсем. Според мен си е за хора по-напред с материала. Един малък апартамент е къде къде по-лесен за живеене и поддръжка.

Проблема е, когато родата е заложила къщата - примамка и "детето" на 40 години само влиза в нея. Трудна задача за приятелката му, определено.

# 73
Разбирам му логиката, че след като е сам защо да дава пари.

Това и аз го разбирам, но друго не ми е ясно. Как такива жени, когато се хванат с такъв мъж, не се сещат да кажат "вече не си сам, така че вън от маминка и ще живеем двама, а не цяло котило"?! Една не прочетох да го е казала бе! Все се врат там, що за безумие...

Да, и аз това писах назад. Да му каже - ок, досега си живял, но сега ако ще живеем, трябва да сме отделно.
И ако не иска, да не идва при маминката му, щом не  е готов.
Защото ако откаже, не е само до излишния разход за квартира. Просто не е пуснал полата на мама.

Джанъм, как точно са загрубели коментарите?

Общи условия

Активация на акаунт